Защо решихте да кърмите?

• 8 373
  • 206
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
Интересен въпрос Simple Smile Защо всъщност решихте да кърмите, кое ви повлия? Околна среда, като приятелки, роднини, група майки?

'Мои си' причини може да са: искам да съм като нея, като другите, като всички, да си намаля стреса...

Обичайно има някаква по-дълбока причина зад желанието 'просто така'.

---

Моята лична причина, гледано в ретроспекция, е 'искам да съм като всички', защото смятах, че всички кърмят бебетата си и това е начинът (въпреки че не бях виждала кърмещи жени и чак после научих, че наистина всички кърмят, но малко от жените - за по-дълго време - говоря за преди 7 години време).

# 1
Като дете съм виждала 1-2 кърмещи жени за кратко и в спомените ми беше останала умилителна гледка. Никога не се бях замисляла дали ще кърмя, знаех че ще кърмя и че това е най-доброто за бебето ми. Доста по-късно направих връзката от умилителната картина на жената, която помня и как ми капеше кърма в очите, което много ми помагаше.

# 2
Никога не съм се замисляла 'защо'. Това си беше редът за мен - зачеване, бременност, кърмене. Около мен, освен майка ми, баба ми и прабаба ми, друг пример нямах, което разбира се не е малко. За мен си беше част от нормалното протичане на нещата. Може би отговор 'мои си причини'  newsm78

# 3
  • София
Не съм си задавала този въпрос преди да родя. Просто знам, че бебетата се раждат и кърмят. Е, знаех, че се кърми там определени месеци и после постепенно се минава на адапте, постепенно сок, постепенно каша, постепенно по-едри парчета...

Беше ми интересно. От малка искам да усетя какво е бебе да суче от гърдите ти. А като си проимах бебе и като стигнахме до първата кърмаческа криза, чак тогава ми дойде на акъла да се поровя и да разбера до кога точно се кърми и кога се преминава към АМ. Така започнах да чета във форума и да виждам, че има изобщо въпрос "Защо?".

# 4
Не знам реално защо съм кърмила. Бях наясно че ще кърмя. Веднъж когато бях бременна в един магазин видях бебешки шишета. загледах ги, но не смятах да купя, продавачката ме убеждаваше колко са необходими, а аз изобщо не на наясно със себе си, бях наясно че не ми е нужно такова шише. Купих го, беше някакво термос шише. Ето така все още си седи чисто ново в шкафа. Просто бях сигурна че ще кърмя, без да се замислям, защо. Сега като трябва да отговоря директно на този въпрос ми е още по-трудно, защото аз самата никога не съм си го задавала, знаела съм вътрешно че това трябва да правя и съм го правила за детето си и за себе си. Никога не съм се съмнявала, че няма да мога да кърмя. Яд ме е на майки, които казват че нямат кърма, а не седнат да прочетат два реда. (Отплеснах се извинете  Embarassed) Май нямам конкретен отговор на въпроса, за това ще гласувам с опция две, за здравето на моето бебе.

Hug

# 5
Защото знаех, че това е най-добрият старт за бебето ми. За щастие в болницата получих много подкрепа, а във форума прочетох куп полезна информация (за което благодаря   bouquet).

# 6
Просто знаех че трябва да кърмя.Доста  бях притеснена защото кърма имах чак на 4 ден след раждането,но много се радвах когато започнахме да се кърмим.

# 7
  • Видин
Не съм го "решавала", то изобщо няма място за избор. Това е най-естественото нещо на света  Peace

# 8
Не съм го "решавала", то изобщо няма място за избор. Това е най-естественото нещо на света  Peace

Peace Същото важи и за мен, но го няма като отговор, и избрах "Исках да следвам примера на майка ми" и засега съм единствената  Crazy

# 9
не бях много сигурна че ще кърмя. но когато детенце се роди, веднага ми го взеха и го сложиха в кувиоз на антибиотици, поради съмнение за "чуждо тяло" в дробчетата. гледах го по цял ден как плаче и се гърчи вътре без да мога дори да го докосна. гледах как стои оповръщан и никой не го наглежда. гледах колко мъничък и слабичък беше. и плаках с него. представях си как първото което опитва идвайки на този свят са антибиотиците. и тогава разбрах че ще кърмя на всяка цена, поне малко да компенсирам неприятните изживявания след раждането, да компенсирам че 4 дена не можах да го прегърна и успокоя. много драма имах с гърдите и кърмата, но успях  Hug

# 10
  • Пазарджик
Ами гласувах с Моя си причина, като под това имам предвид, че за мен това беше естествения завъшек на бременността. Да, имах пример майка ми, която кърмеше сестра ми (15 години по-малка от мен) и вероятно това също е изиграло своята роля, но не бих казала, че това е причината да кърмя.

# 11
  • София
Защото природата затова ни е дала гърди, не само за красота  Laughing Защото е естествено да искаш да дадеш най-доброто на бебето си, а кой друг освен мен може да "произведе" най-най... точно и само за Него  Party Защото няма аналог с нищо. Защото обичам да си го гушкам  breastfeeding

# 12
  • Германия
Няма моят отговор - защото е нормално, естествено, логично продължение на бременността и начало на нова връзка.  Peace

# 13
Не съм решавала ,просто това беше следващата стъпка след раждането .

# 14
  • Once there was a Hushpuppy...
Гласувах - заради здравето на бебето - това смятам е най-важното нещо.
Имах огромно желание да го кърмя. Нали, кърмата е най-добрата храна за бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт