Защо решихте да кърмите?

• 8 370
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
Заради здравето на детето ми. Вярно е, че има и много други ползи и за майката, но аз май съм една от малкото, които така и не откриха удоволствие в кърменето. Напротив,  доста често ми се образуваха бучки, почти постоянно ме боляха при по-силен натиск гърдите, веднъж направих мастит, притеснявах се колко изяжда и дали не е гладна особено в началото, така и не се почувствах удобно да кърмя на обществено място и винаги бях обвързана с храненето, нямах цикъл и още нямам, защото я отбих преди няма и седмица и както някой друг беше споменал имах хормонален дисбаланс и имах сухота къде ли не. Умилявах се на моменти, когато я гледах как суче и мисля, че благодарение  на кърменето бързо отслабнах и ми се прибра корема, както и се надявам да ми се подобрила структурата на гърдите (имам големи кисти, едната е 5 см), по-евтино е, но не съжалявам за решението си да спра да кърмя на 9 и 1/2 месеца и определено почувствах облекчение след като спрях. Много обичам  да гушкам дъщеря си и връзката ни е доста силна, но не мисля че се дължи  на кърменето. Имах кърма и това беше най-доброто за нея, затова кърмих.

# 196
Защото това е най-естественото нещо на света. Понеже смятам, че щом природата го е решила, така трябва да бъде. С голямата ми дъщеря много сглупих защото си помислих, че ще е по-удобно за бебето от шише (имам вдлъбнало зърно и тя много се ядосваше тъй като се прибира при най-малък допир) И по тази причина почти не кърмих, а с цеденето бързо оплетох конците. С малката имаше кой да ме научи и така до момента се кърмим успешно. За мен е огромно щастие,  за удобствата да не говорим.

# 197
Имах желание да кърмя. Както имам желание да ям когато съм гладна или да пия когато съм жадна. Това беше нещо толкова естествено и лесно (за мен) като дишането!

# 198
Никога и за секунда не ми е минавало през ума да НЕ кърмя. Банално, но наистина това е най-ествественото нещо, а не 'решение', поне за мен. Съответно имах кърма и всичко си и протече по най-естествения начин! Исках да дам най-най-най доброто на детето  си, а от кърмата по-добре няма. (Така съм и гласувала - 'заради здравето на бебето')  Peace

# 199
защото първото дете много малко го кърмих и вътрешно знаех,че ако имам второ дете ще го кърмиа колкото и когато поиска ако имам кърма,а аз все още имам за моиа и негова радост Simple Smileв повечето пъти е въпрос на желание от страна на маиката

# 200
Според мен липсва отговор "Вътрешна убеденост", което може би е до някъде "Моя си причина".
Моята майка не ме е кърмила, 3 месеца е цедила и после "кърмата й е спряла". На всички ни е ясно за какво става дума  Wink. Благодарна съм и и за това.
 Аз никога не съм се колебала или замисляла - това е най-естественото. Може би отговорът е "защото има мляко". Нали така се развиват нормално нещата - забременяваш, раждаш и потича кърма, с която се храни бебето. Аз обаче, чакайки близнаци, бях чела тук-там и бях видяла снимки на майки, които кърмят близнаци, та въпреки, че са 2ма, бях сигурна, че мога да ги кърмя. Не съм се колебала и не съм имала особени проблеми.

# 201
  • София
От обич към децата ми!

# 202
Заради здравето на бебето, разбира се. Няма по-добро от кърменето, без да се изпада в крайности и да се кърми, докато го приемат в техникум. Wink

# 203
  • София
1. Заради здравето на бебето. Това и посочих като отговор в анкетата и това е основният ми мотив. Но тук добавям още:
2. Заради моето собствено здраве - физическо и...
3... емоционално. Кърменето ми доставя несравнимо удоволствие. Освен това ми помогна и да преодолея огромна трагедия, която ме сполетя.

# 204
Аз кърмя моето съкровище, най-вече, защото я обичам и искам най-доброто за нея. Като това си има и свойте многобройни плюсове, като например:

- Близостта между двете ни докато се храни, а тя се храни често и тази близост на всеки 2-3 часа е безценна  Heart Eyes
 - Усмивката с която ме дарява всеки път щом се е нахранила и пусне гърдата  Heart Eyes
 - Многото " прегръдки ", който получавам всеки ден от самото й раждане докато се храни  Heart Eyes
 - Жадният й поглед с който ме гледа когато е гладна  Heart Eyes
 - Протягането на ръчички към мен, когато иска да папка  Heart Eyes
 - Търсенето на гърдата когато съм я гушнала  Heart Eyes
 - Песните който ми пее ( гукането й ), когато пуска гърдата за момент, за да ми покаже колко е щастлива

Когато я кърмя, без значение дали е вкъщи или навън, постоянно срещам погледи пълни с " възхищение " към това което правя и смятам, че всяка една майка, която е имала щастието да кърми детето си трябва да е горда с това и не разбирам тези който имат кърма, а отказват да го правят, защото щели да си развалят бюста или пък нямало да им е приятно детето им да суче от гърдите им  #2gunfire, това е истинско престъпление към малкото човече което ще отгледат. Кърмата е най-доброто с което можем да дарим своето  бебче и то от първит миг в който го прегърнем. Така то се чувства защитено в този враждебен свят, гушнат от своята майка, която е и единственото му познато нещо, но и получава най-доброто за него КЪРМА, а не някакво изкуствено АМ  Peace

Да не забравя да спомена, че и гърдите ми станаха страхотни  bombs, сега излеждам като със силикон  Joy

# 205
Природата е отредила - след като роди жената има мляко за да храни своето бебе. Когато забременях просто знаех, че ще кърмя. Майка ми ни е кърмила с брат ми до годинката. Началото при мен беше трудно. Имала съм по-тежки моменти, но кой ли пък ги е нямал.  Това е най-естественото нещо на света и се радвам, че има консултанти, които да помагат на майките, които следват природата и дават най-доброто на своите деца! Жалко само, че в родилните домове няма толкова добронамерени акушерки, но това е друга тема...

# 206
понеже първото си дете не го кърмих дълго (само 20 дена) поради незнание и гърдите м исе запазиха почти като на момиче (на малкото кърмене го отдавам) и сега бях решила пак да не кърмя,но този път напълно съзнателно.обаче се записах във форума,когато бях в 4 месец някъде на бременността и леко полеко взех,че се убедих,че е по-добре да кърмя.в 6-ти месец вече бях убедена,че ще кърмя и две мнения по въпроса нямаше вече,а като родих просто няма как да спра да кърмя.пристрастих се психически към това "упражнение",което не е най-удобното нещо на света от други гледни точки,но това го писах вече в една друга тема преди малко:) та сега с две думи съм под чука и наковалнята,но във всеки случай няма да прекратя кърменето:)

гласувах с първия отговор,защото смятам,че дължа кърменето си на този форум,който си е мини общество и култура:)

Общи условия

Активация на акаунт