Защо решихте да кърмите?

• 8 379
  • 206
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Можех и да не кърмя, да се оправдая с тежко раждане и какво ли още не. Но кърмата е най-доброто за детето ми, знаех го, и продължавам да кърмя успешно!
Пък и .... като се казва- Too lazy to fix formula  Grinning

# 181
  • Анкх-Морпорк
Липсва отговор "защото това е нормалното хранене на бебето" - кликнах на "здравето на бебето", най-близко ми се видя

# 182
  • София
И аз като най-близък отговор посочих "здравето на бебето".

За мен това е най-естествената храна за детето ми!  baby_neutral

# 183
  • София, св. Троица
Майка ми винаги ми е казвала колко е важно за едно бебе да се кърми и колко ценна е кърмата, и заедно с това ми обясняваше как тя не е мгла да кърми поради еди какви си причини. Така аз си живеех с мисълта, че ако имам кърма ще кърмя, но е по-вероятно да нямам кърма и да не кърмя. По-интересно е как реших да кърмя...прочетох инструкция за кърмене на Авент един ден докато бях бременна и реших, че това е наистина прекрасно нещо и със сигурност трябва да опитам. Пак зарди тази инструкция реших, че кърменето е лесно и приятно. Моето начало обаче беше много трудно и болезнено, но всичко преживяно си струваше, защото сега наистина ми е лесно и приятно и съм убедена, че това е най- естестветното и най -правилното нещо за моето бебе.

# 184
Избрах "Моя си причина"
Не съм мислила дали и защо ще кърмя, просто такъв въпрос не е имало в главата ми, за мен процесите вървяха логично един след друг - бременност, раждане, кърмене. Знаех, че ще храня така детето си и го направих.
Впоследствие "група майки" и труда им да преведат тонове информация ми даде неусетно да стигна до заключението, че ще кърмя докато и двете го искаме Simple Smile и така и направихме, докато тя ме отби  Wink

# 185
Защото е безплатно, а точно тогава мъжът ми беше без работа. По-късно пък бебето реши, че друго не иска и сега ща не ща, кърмя, защото и пюрета яде в минимални количества.

# 186
Избрах да кърмя защото това е най-доброто за бебето ми!!!

# 187
Не съм "решавала".
Знаех, че ще кърмя. Не съм разсъждавала върху това, не ми трябваха причини. Бебето се ражда и майката го кърми-напълно естествено.

Абсолютно точно!  Peace
Въпроса по-скоро би трябвало да бъде, защо решихте да не кърмите детето? Там по-бива да се изтъкват причини...
За мен също няма причина, защо съм кърмила, защото ми идва кърмата и кърмя, не съм имала причина да не го правя

# 188
Защото е безплатно, а точно тогава мъжът ми беше без работа. По-късно пък бебето реши, че друго не иска и сега ща не ща, кърмя, защото и пюрета яде в минимални количества.

Ето, и аз да си призная, че финансовата част и при мен беше много водещ фактор Simple Smile Уволниха ме докато бях бременна и си бях обещала, че на всяка цена ще кърмя, че иначе... И да ви кажа като мотивация за кърмене много добре действа  Mr. Green

# 189
  • Ямбол
За мен това си беше нормалната поредност - бременност, раждане, кърмене и гледане. Около мен никога не е имало кърмещи майки, то така като се замисля не е имало и много бебета. Приех че е най-доброто от мен, което мога да дам на бебето като за начало и така. Бях леко притеснена, че ще раждам със секцио и че това може да доведе проблеми с кърменето, но малката се оказа добро хищниче  Crazy . А и акушерките бяха решили, че имам предостатъчно кърма и не ми оставяха шише с АМ, така че ща не ща  - кърмех до скъсване в болницата.

# 190
Заради звравето на децата и защото изпитвах ужас от цената на адаптираното мляко.

# 191
Първо, защото е естественият начин, второ, защото е по-лесният начин и трето защото изпитвам ужас от хранителната химия.
Не намирам причина да храня детето си с това:
Нестле НАН 1
Състав: растителни масла, обезмаслено мляко, царевичен сироп, лактоза, деминерализирана суроватка, палмов олеин, калциев фосфат, калциев цитрат, соев лецитин, рибено масло, витамин С, калиев хлорид, таурин, магнезиев хлорид, калиев цитрат, ниацин, цинков сулфат, железен сулфат, култура Бифидус, витамин Е, култура Лактобацилус, калциев пантотенат, L-карнитин, витамин В6, витамин А, меден сулфат, витамин В1, витамин В2, фолиева киселина, калиев йодид, витамин К1, биотин, натриев сeленат, витамин А3, витамин В12.

когато разполагам с нещо далеч по-изпипано от Твореца Simple Smile

# 192
Защото моята кърма е най-добрата храна за моето бебе.
Защото не си се представям да ставам не знам колко пъти на нощ и да бъркам някакви изкуствени млека, да мия, стерилизирам и преварявам до припадък.
Защото ми доставяше голямо удоволствие да се гушнем само двете, да ме гали с ръчичка, а аз да й говоря нещо Grinning
Защото, както преди мен е казано, е напълно естествено да кърмиш.

# 193
Заради здравето на детето ми най-вече!

# 194
Избрах за здравето на детето ми, въпреки че не отговаря съвсем точно. Както повечето майки, доколкото виждам, никога не съм се замисляла дали ще кърмя или не преди последните седмици на бременността. И за мен най-естественото нещо беше, че детето се ражда и после се кърми. Може би защото и двамата с брат ми сме били кърмени.
И сега, след като съм кърмила почти четири месеца, си мисля, че въпросът не е в решението дали да кърмиш или не - мисля, че са малко жените, които отказват да кърмят още от родилния дом, без за това да има някаква медицинска причина. Решението е по-скоро в това да проявиш упоритостта да се справиш с проблемите, които възникват по време на кърменето и да удържиш на натиска да преминеш към адаптираното мляко, където количествата са ясни, резултатът е ясен, режимът е твърд и поне знаеш, че като дадеш дадените милилитри в дадения час, детето ти е нахранено. Особено когато околните не спират да ти повтарят, че детето ти е гладно щом еди какво си.

Общи условия

Активация на акаунт