Защо решихте да кърмите?

• 8 372
  • 206
  •   1
Отговори
# 150
Определено заради здравето на бебето  Peace

# 151
Бях бременна с първото си дете, кръстницата ни вече имаше бебе, кърмеше усилено, толкова исках и аз така. Получи ми се и с първото, и сега с второто дете, даже не си го представям да е по друг начин Simple Smile

# 152
определено е решение,след малко трудности в началото все пак избрах да кърмя, а не да взема хапчета и спра, както направиха някои хора, това е най0доброт за детето, както и се доказа в последствие

# 153
Спомням си, че тогава си мислех, че искам да кърмя защото сега ми е паднало Laughing, кога друг път и кое друго дете ако не моето, което толкова дълго съм чакала и беше толкова ценно, че исках всичко да е идеално.
Мисля че чак по-късно научих че това е най-доброто за здравето му.
Друга моя си причина беше че това бебе някак си трябваше да стане мое, аз не го чувствах така, а и околните също, свекърва ми примерно много искаше да го вземе да го гледа и смяташе че ще ми помага като ме освободи от "огромното бреме на кърменето" и го храни с шише - всеки можеше да го храни с шише и за мене някой да ми храни бебето с шише беше равносилно на това да ми го вземат - явно съм имала много силен протективен инстинкт  Mr. Green

# 154
Не съм се замисляла, че може да нямам кърма и винаги съм знаела, че по-хубаво от това да кърмиш бебето си няма и за майката, и за бебето Peace
И...Родих нормално, а кърма - никаква.И така 4-5 дни.А бебето го хранят с АМ, разбира се.И когато вече тръгна кърмата - малката не иска да суче.Ами нали съм инат...с помпа в ръка изкарахме 9 месеца.Не успях да се насладя на удоволствието да кърмя, но поне детето хапваше кърма, пък макар от шише! Peace

# 155
Щом ни е дадено така да си храним бебенцата,защо да вървим срещу природата!Нали целта ни е да имаме здрави деца-това е най-добрия старт,който можем да им дадем!

# 156
  • Бургас/Пз
заради бебето

# 157
  • Varna
 определено заради бебето .С първото дете нямах проблеми с количеството на кърмата ,даже търсех начин да я намаля първите 2 месеца .Сега обаче имах здравословен проблем и кърмата ми почти беше спряля .Бях се отчаяла че няма да успея да релактирам и няма да мога да кърмя 2рото си дете , но успях и съм много доволна .Имаше период в който тя беше на АМ и изобщо не и се отразяваше добре -запек ,колики ,неспокийство

# 158
Бу честно казано не знам  Embarassed Дълбоката причина е че просто така си ми идваше отвътре . Намирах кърменето за нещо толкова естествено и така напълно възможно че дори и не съм си представяла друг начин да храня бебетата си . И то взе че стана -по мед и масло - без почти никакви затруднения .
Четях много тук и съм търсила помощ и подкрепа , заради дългите изтощителни нощи , които ми устройваше дъщеря ми ,заради честото и сукане -но това не са проблеми  свързани с кърменето  а с характера а госпожицата Laughing
Сега със сина ми пак е така - просто го приемам , радвам му се на това кърмене много по пълноценно от преди , защото вече знам като си отиде колко много липсва ...

# 159
До ден днешен не сме боледували и мисля, че кърмата е най-добрата храна за всяко едно бебче. Най-лесно е да бутнеш шишето с готовото мляко....

# 160
  • София
Знаех, че е това е толкова нормално, колкото и да забременееш и да родиш.
Не знаех, че с малко повече знания по темата, ще ми бъде толкова лесно и приятно занимание  Wink
Знаех, че това е най-доброто за здравето на детето и че трябва да направя всичко по силите си, за да му го осигуря.

# 161
Здравето на бебето, сладкото усещане и моя мързел бяха двигателите на кърменето, нощем се буди бебето даваш му прясната доставка мляко и продължавате да спите и двамата блаженно..Онова с шишетата, ставането, стерилизацията хич не беше за мен  Mr. Green

А забравих - финансовата полза, бременна бях още като братовчедка ми обясняваше как кутия мляко от 7 лв свършвала за 2 дни при 5м дете Rolling Eyes

# 162
  • София
Винаги съм знаела, че ще кърмя. Никога не съм се замисляла сериозно защо. Просто тази мисъл винаги е виреела в мен по най-естествения начин - така, както дишам, гледам, слушам, движа се... Кърмили са прабаба ми, баба ми, майка ми. Сега го правя и аз. Искрено се надявам един ден това да прави и дъщеря ми. Знам, че по този начин й давам най-доброто за този важен етап от израстването и развитието й. Важно е за нейното здраве, важно е и за моето здраве. Щом сложих Али на гърдата си, веднага засука - и двете знаехме какво искаме и как да го направим....  Grinning Бяхме в пълна хармония!

По-късно си дадох сметка и за другите аспекти на кърменето - екологични, финансови и чисто практични, що се касае до организация на ежедневието. Но нищо не може да се сравни с емоцията, когато Али суче и аз наблюдавам как лакомо поема животворната течност. После разглеждам личицето й, извивката на нослето, веждите, преминавам към ушето и русото мъхче по него... Погледът ми пада на ръчичката й, която или спокойно е поставена на гърдата ми, или е стиснала блузата ми. Кърмим се по 7-8 пъти на денонощие и всеки път се изненадвам, че не ми омръзва да я наблюдавам и да усещам блаженството на това, че кърмя.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 16:54 от froh

# 163
Изобщо не съм решавала, просто знаех, че ще кърмя. 
Това което "реших" е, че искам да кърмя възможно най-дълго моята джуфка.
И така след 3 месеца цедене, 4 запушвания, хиперлактация, разранени зърна, много рев и обиколки по безхаберни доктори някакси удържах фронта. На 4 месеца моята послушница засука и оттогава досега (8 мес) си се кърмим най-правилно (Благодарности на Ели  bouquet). Много ми беше чудно като ми кажат, че било много приятно изживяване, а сега ми е тооолкова топличко и хубаво...

# 164
За мен съще бе най-нормалното нещо след раждането. Но доста се потрудих и преди това - четох, гледах филмчета, подготвих се за този процес интелектуално и емоционално (и слава Богу, защото в родилното не получих подкрепа  Close )

Общи условия

Активация на акаунт