Защо решихте да кърмите?

• 8 377
  • 206
  •   1
Отговори
# 135
За доброто на бебето. Просто вярвам, че това е естественото и правилното. Придружаващи причини са - мързелива съм, по-лесно се ходи по почивки(с по-малко багаж), винаги имам с какво да запуша устата на ревящото си бебе...

# 136
  • Стара Загора
С първото дете, нищо не знаех за майчинството и кърменето. Просто за мен беше нормално да кърмя, нямах близки познати  с малки бебета  и си мислех че бебета на АМ са само бебета с проблеми в теглото, недоносени и т.нат. После  като се запознах с други майки разбрах, че много малко кърмят, особено след 6м.
За второто знаех колко по - лесно е с кърменето, не мия шишета, не следя дали е свършило млякото.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 20:14 от tanya_p

# 137
естествено, защото просто се получи!

# 138
Заради здравето на сина ми и заради моето собствено здраве

# 139
  • Видин
Променям си отговора - 'щото нямам пари за глупости  Mr. Green

# 140
Една от причините беше, че това е единствената добра храна за детето ми, но пък и това, че кърменето дава емоции и близост, които не могат да се сравнят с друго.И вече отбили се тези емоции и тази близост много ми липсват.

# 141
Защото това за мен беше най- естественото нещо на света Simple Smile През цялата си бременност бях убедена,че ще кърмя и нито за миг не съм допускала,че ще храня с шише. Имах естествено и личния пример на моята майка, която ме е кърмила сравнително дълго и на сестра ми, която аз като родих беше също кърмачка Simple Smile А и това е най- мързеливия, евтин и здравословен начин да си храниш бебето Simple Smile

# 142
Заради здравето на детето.

# 143
  • до една звездичка
Не съм го "решила". За мен това бе нещо напълно естествено, нормален ход на нещата.  Peace

# 144
Здравейте,гласувах със "заради здравето на бебето",но си имах и други, мои си причини:

Тежка откъм емоций бременност -  фалшиво лошо изследване за Даун,внезапна загуба на близък човек,негативни емоций...за капак твърде тежко раждане с форцепс,детето лежа в кувьоз за кратко и беше лекувана с антибиотик заради инфекция...  Отделно не срещнах кой знае каква подкрепа за кърменето от най -близките дори,всеки се съмняваше в способността ми да нахраня детето си....В резултат на всичко това се заинатих като магаре на мост,мерих памперси,кърмих постоянно,имах посещение от консултант по кърмене ( за което безкрайно благодаря ,Ася   bouquet),опитах всичко което пишеше тук,във форума и постепенно нещата се наредиха.
Все още кърмя и се надявам това да продължи толкова,колкото детето ми пожелае  Simple Smile

Желая успех на всички майчета да кърмят успешно бебетата си  Hug

# 145
Знаех, че това е най-доброто за бебето. Освен това се получи много лесно и естествено - бебето засука веднага и много-много му се услади, как можех да го лиша от това? Не съм и искала - на мен също ми хареса идеята да изхранвам сама бебето си.
С второто бебе нещата бяха по-трудни - късно слизане на кърмата, рагади, бучки, но вече знаех за ползите и удоволствието от кърменето и бях много упорита и решена да се справя с проблемите. След това всичко е лесно и удобно - и за майката и за бебето - храната е винаги налична, в подходяща опаковка и температура, лесен начин за упокояване и приспиване на детето, но вие всичко това много добре го знаете. Simple Smile

# 146
  • София
Абе, струва ми се, че беше заради усилената пропаганда, което не е лошо... Laughing

# 147
Никога не се бях замисляла, докато не забременях със сина си.Тогава се записах на курс за бременни.Една от лекциите беше за кърменето, която я водеше Бу и показваше на гледно с малката Мая /тогава на около годинка и нещо/ как се кърми.Толкова мило ми стана си спомням тогава и същото време се чудех /тогава така ми се стори/ колко голямо е детето.Тогава просто реших, че ще кърмя детето си.По принцип не обичам ограниченията и стриктното спазване на режими и реших, че това е моя начин да храня детето си- на поискване.Така и стана.Кърмихме се успешно и се отби малко след годинката.
Сега с второто си дете, даже не съм се замисляла, а знаех че ще я кърмя, както и продължаваме да се кърмим успешно и дай Боже още дълго.

# 148
Защото съм кърмена и здрава,защото исках здраво и щастливо бебе и го имам WinkЗащото това е нашата природа и не трябва да бягаме от суета от нея!!!!!!!!!

# 149
Форума, в частност определени майки, но това, което до ден днешен най-много ме умилява е контакта кожа в кожа между майката и детето..........Каквото и да правиш за детето си през целия му живот, този контакт може да се осъществи само 1 път в живота. Пропуснеш ли го - край, втора възможност нямаш! Та реших да не лишавам от това децата си.

Общи условия

Активация на акаунт