Защо решихте да кърмите?

• 8 382
  • 206
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не съм "решавала".
Знаех, че ще кърмя. Не съм разсъждавала върху това, не ми трябваха причини. Бебето се ражда и майката го кърми-напълно естествено.

# 166
Много исках да мога да кърмя. Молех се да ми се даде шанс. Това е най-естественият процес и никога не е подлежал на избор при мен.

# 167
  • София
За мен съще бе най-нормалното нещо след раждането. Но доста се потрудих и преди това - четох, гледах филмчета, подготвих се за този процес интелектуално и емоционално (и слава Богу, защото в родилното не получих подкрепа  Close )

Съгласна съм, че за този процес една жена трябва предварително да се подготви във всяко едно отношение. Това е важно за момента, в който нещата трябва да се случат. Аз също започнах моята подготовка от момента, в който разбрах, че съм бременна. Както *Rudplph* е писала - интелектуално и емоционално. Бях на курс, четох, и аз гледах филмчета, разпитвах по-опитни мами....
И смятам, че това изигра решаваща роля за това, че кърменето при нас се получи веднага и без проблеми.
Мисля, че всяка жена, която очаква да стане мама, трябва да се подготви предварително. На болничния персонал въобще не може да се разчита, на места са пълна скръб. В по-малко лошия случай нищо не правят, в по-лошия - могат да ти дадат някой неадекватен съвет, с който да объркат всичко.

# 168
Имах друга моя си причина - смятам кърменето за най-естественото нещо за жената и детето. Не съм го подлагала въобще на въпрос Simple Smile

# 169
И аз не съм "решавала". За мен това бе естественото продължение "на нещата".

- заради здравето на детето ми.
- заради емоционалното здраве на детето ми
- заради моето собствено здраве (доказано е, че при жените, които кърмят % се намалява вероятността за поява на рак на гърдата)

# 170
Не съм го "решавала", то изобщо няма място за избор. Това е най-естественото нещо на света  Peace
И аз така  Simple Smile

# 171
Не съм го "решавала", то изобщо няма място за избор. Това е най-естественото нещо на света  Peace
И аз така  Simple Smile
Споделям Peace

# 172
Също не съм "решавала". Убедена бях, че ще кърмя без никакви проблеми, така и стана.
Бях част и от "кърмаческа" група - майките на връстници на големия ми син масово кърмеха/още кърмят децата си. Аз в това число в момент кърмя в тандем.

Кърменето е лесният начин на хранене за моите деца, като не нарушава начина и ритъма на живот на семейството ми.

# 173
Гласувах с имах си друга причина. Причината е, че смятам кърменето за правилния и естествен начин за хранене на бебе. Не трябва да забравям и финансовата страна на въпроса, пък и винаги ми се е струвало по-лесно и по-удобно отколкото храненето с шише. Сега вече като кърмя и второто си дете, смятам, че очакванията ми се оправдаха напълно.

# 174
Винаги съм знаела, че ще кърмя бебето си и съм си представяла кърменето като нещо много приятно, но докато не се опита не може да се обясни с думи.... това е толкова истинско и неповторимо. Да гушкаш  най-милото ти създание и да усещаш как суче и те гледа с очички, милва те нежно... ооо неповторимо е! Най-нежното нещо на света!

# 175
Никога не съм се замисляла 'защо'. Това си беше редът за мен - зачеване, бременност, кърмене.
И аз никога не съм се замисляла да кърмя или не. За мен това винаги е било по подразбиране.

# 176
Заради здравето на бебето ми. Бях убедена, че това е най - доброто за него и въпреки трудностите в началото /незнание, болка и т.н./ успях да кърмя пет месеца. За съжаление бебо се отби, но и сега го храня с изцедена кърма. АМ така или иначе не харесва никакво.

# 177
Никога не съм разсъждавала по темата "Ще кърмя или не". Когато се роди дъщеря ми и я гушнах за първи път, тя започна да търси гърдата ми и аз просто я сложих там.
Няма нищо по естествено и вълшебно от тези мигове на общуването между майката и детето.

# 178
Естествено,че заради здравето на децата ми.Така съм го чувствала,искала съм го и съм го направила,докато съм имала кърма. Peace

# 179
Моя приятелка ми повлия. Като се разрових за повече инфо,твърдо реших да го кърмя бебо. Сега до 6 месец мисля да е само на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт