Защо решихте да кърмите?

• 8 375
  • 206
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ами от вътре ми дойде... от къде толкова акъл ,че и да се замисля  Mr. Green

# 46
  • София
Никога не е стоял въпроса Защо?
Казах си, че ако имам кърма ще кърмя, ако нямам - няма да кърмя. И двете си деца съм ги кърмила - баткото до 8 месеца, малката до 1г и 2 месеца.
 Peace

# 47
  • Варна
Кърмя, защото съм голяма скръндза и потресаващ мързел.

Това все едно аз съм го казала. А иначе всички ми повтаряха "ще видиш колко е трудно"!!! Е, а какво по-точно е трудното, че не разбрах? Като излизаме не сме подвижна лудница, само едни цици ми трябват. Просто не искам сама да си създавам трудности.
А иначе разбира се че заради здравето на детето. Все пак се съмнявам че все още има хора, които поставят под съмнение това значение.

# 48
Гласувах с "моя си причина".

Първосигнално исках да отбележа "заради здравето на бебето", но истината е че преди 6 години изобщо не съм била наясно за конкретното влияние на кърменето върху здравето. Просто ми се струваше естествено, около мен нямаше много родили близки и приятелки, които да ми дават един или друг пример и това беше някак естествено продължение на бременността...

Като че ли не е било дори мое решение, а на бебето (на първия ми син) - в болницата аз упорито (тогава) незнаеща се опитвах да му набутам добавката АМ, която ми носеха, но той отказваше, а в същото време цокаше много сладко от гърдата.

Бу, ако сложиш причина "защото бебето така искаше", ще гласувам за нея  Laughing

# 49
" Винаги съм имала голям бюст (не че размера има значение за кърменето), но си представете: такива гърди, а да няма кърма. Шегичка  Laughing  "
Аз обичам да ме гушкат и да гушкам, но на първо място е здравето на детето ми. newsm44

# 50
" Винаги съм имала голям бюст (не че размера има значение за кърменето), но си представете: такива гърди, а да няма кърма. Шегичка  Laughing  "

Ти се майтапиш, но наистина една малка причинка беше да не вземат да кажат хората как не успя да кърмиш с тия хубави..ци. Та- спестих им на хората нуждата да ги прасна, ако чуя такъв коментар. Бюстът ми е свещен: може да е надъвкан от бебе, но не се коментира, освен с приклонение и страхопочитание заради красотата и функционалността му.

А, и бебето искаше- като опита кърмата, после ме наплю с болничното АМ. Наистина миришеше ужасяващо.

# 51
  • София
За мен беше най-естествения начин да храня децата си  Peace
Ако го имаше форума, когато се роди дъщеря ми можех да не допускам много от грешките и да не прекратяваме кърменето на 8 месеца  Thinking

Кърмя, защото съм голяма скръндза и потресаващ мързел.
Joy Joy Joy и аз, и аз  Mr. Green

# 52
  • Пловдив
Така го почувствах, когато сложих дъщеря си на гърда за първи път,е няма такова усещане, даже сега като се сетя настръхвам.При гледката на кърмеща жена винаги съм се умилявала, толкова е чисто и невинно, не е само за това, че детето ще яде най-доброто нещо на света, произведено специално и само за него, а и самото усещане,, близостта, сигурността, успокоението, и най-вече онзи поглед на маничето, който казва "благодаря ти мамо, обичам те", това не се забравя никога, такъв поглед на благодат може да се види само в този момент.Само за това си струва "жертвата" Simple Smile

# 53
  • Пловдив
Гласувах "заради здравето на бебето", защото знам, че това е най-доброто, което мога да направя за него. В хода на времето обаче и на изминалите месеци, мога да изредя още купчина причини ... (мързела определено е една от главните  Embarassed Whistling)

# 54
Защото така трябва, защото това е най- естественото нещо за кърмачето- моето дете, нещото от което има нужда и което аз мога да му дам.... Grinning

# 55
И мен гледката на кърмеща жена винаги ме е умилявала, а и като допълня, че първия си син успях да кърмя едва 3,5 месеца, заради "онези" причини, то желанието ми да кърмя следващото си дете се засили неимоверно много и бях убедена, че ще успея просто, защото няма да допусна "онези" грешки. Та в три годишния период на безбебие сърцето ми се свиваше от умиление и от желание и аз да съм част от тази секта. Толкова е естествено да следваш инстинкта си.
Значи и аз съм по мои си причини, инстинктът ме караше да желая да кърмя. Май просто последвах сърцето си.

# 56
Гласувах с "моя си причина", защото в началото наистина си беше моя:
Няколко години преди да забременея и на мен ми откриха двустранна мастопатия + фиброаденом (пренебрегнах диагнозата и така и не стъпих повече на специалист Blush ). Когато забременях, взех да чета разни бебешки форуми и статии.
Чак тогава някак направих връзката между втория и третия етап: забременяваш - раждаш - кърмиш. Дотогава някак дори не се бях замисляла за кърменето изобщо.
И как кърмиш? С гърдите си.
А моите какви са? С мастопатия и фиброаденоми.
А така може ли да се кърми? Естествено, трябваше да намеря някакъв отговор на въпроса и така попаднах на разни статии, които препоръчваха кърменето при такова състояние. Логичен извод - ще се кърми, за да се лекуваме Laughing
После обаче Кърмаческият така ме погълна, че определено станах част от кърмаческата мини-култура. За мен и сега това е правилният отговор: кърмих 3 години благодарение на интернет и специално на този подфорум (а, Бу, специални благодарности и на теб!).
Чак после дойде мотивът за здравето на бебето, упорството да не се дам на всички черни пророци, които ме убеждаваха, че няма да се справя...

Сега за второто - живот и здраве - се каня да кърмя, защото вече знам, че по-естествено и по-прекрасно от това няма. Вече няколко месеца циците ми бездействат и едва потискам инстинкта да ги набутам в нечия уста Laughing

# 57
Здравейте момичета!Аз сьм нова вьв този форум и много ми харесва ,а и вие сте много готини!Моето бебе не иска да суче,затова се цедя,но за мен важното е че имам много кьрма-стига и за бебето има дори и за хвьрляне.Много се мьчих докато кьрмата ми трьгне и когато това стана бях убедена,че докато имам ще му давам независимо по какьв начин.Всички познати са кьрмили не повече от 2-3 месеца и аз бях учудена че може повече,но се оказа че може.Дано да мога още много Simple Smile

# 58
  • Пловдив
Здравейте момичета!Аз сьм нова вьв този форум и много ми харесва ,а и вие сте много готини!Моето бебе не иска да суче,затова се цедя,но за мен важното е че имам много кьрма-стига и за бебето има дори и за хвьрляне.Много се мьчих докато кьрмата ми трьгне и когато това стана бях убедена,че докато имам ще му давам независимо по какьв начин.Всички познати са кьрмили не повече от 2-3 месеца и аз бях учудена че може повече,но се оказа че може.Дано да мога още много Simple Smile
Дано, дано  Wink, и покрай мен няма майки кърмили повече от 1, 2 месеца, но аз си се справям.Само не се отчайвай, успех и занапред  Simple Smile

# 59
  • Пловдив
Защото кърменето е естествено...Защото кърменето е нежност, любов, грижа, заедност, доверие...

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 01:51 от yulinga

Общи условия

Активация на акаунт