ФЕВРУАРИ 2007

• 30 317
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
roverandom, Дани навърши 4 г и не знаеше цветовете, та почнахме да ги учим един по един. Като научи добре единия, чак тогава преминавахме на следващия. Ясен не съм го учила особено, той попива от въздуха и още преди година ги знаеше. С Дани тази книга ми беше много полезна: http://www.book.store.bg/p26530/moiata-pyrva-kniga.html Нашата логопедка я има в английски, малко по-разширен вариант, но повечето страници са същите. По нея учеха и затова я купих да работим и в къщи. Някои деца явно усвояват по бавно, имат нужда от повече внимание, дори за елементарни знания, което не значи, че имат интелектуален дефицит, просто характер. Казвам това от опита ми с Дани.  Peace
За рожденият ден ще сме на клуб. Ще каним малко деца от градината - приятелчетата и малко деца на познати. Надявам се до тогава грипозният пероид да отмине.

# 586
  • София
И аз да се включа в дискусията  Grinning
Нашите рождени дни минаха...грях ми е на сърцето, но ще кажа ..разгеле Embarassed Веднага след Нова година ми идва малко нанагорно организирането и всичко останало, при все че в компанията имаме и още един рожденик, та ходим и на други рожденни дни, а сега се появи и нов  участник Crazy
Та с 2 думи..Криси на клубче, че беше поканила деца от детската, от училище  Rolling Eyes , а Петя в къщи. По взаимно съгласие сме се разбрали догодина да е на обратно.
В къщи купона беше семпъл и див за децата, от мен беше тортата и чистенето Laughing

# 587
ах Аним... вкусно изглежда..
Simantro не мога да ти дам идея как да направиш денонощието поне 36 часа, но бих те посъветвала да на започваш с рогата напред с учителите в градината.. не учат кой знае какво в 1 група което твоето дете лично да не го знае.. но си имат програма, която убедена съм следват.. в нашата градина изнасят на табло ежедневните занимания.. ако го правят и при вас съм убедена че ще си по спокойна, че се занимават с конкретни неща, а и е по удобно после да ги обсъдите с Алекс.. Ники ако го питам какво правят по цял ден ми дава аналогичен отговор.. както и задължителното - "никой не ми даде да ям.." ама като прочета менюто и питам - супа топчета яде ли - дамм, ами пиле- дам.. кремче - неее не обичам.. е как тогава никой не ти е дал бе сине майчин? 
Другото което се сещам - тетрадките с писаното през деня също ги изкарват навън и вечер разгледаме какво са драскли, писали, рисували или моделирали или конструирали и в нашите има въпроси, които да зададеш, за да стимулираш детето да разкаже какви са ги вършили през деня.. говори с учителите дали не могат да въведът такава практика..

# 588
  • Kyustendil
Anim, много ми хареса рецептата за тортата, предполагам, че е станала мноого вкусна. Още утре ще я пробвам. На нас рождения ден предстои - на 14 февруари малкото сладурче става на 4. Но той си иска детска торта - миналата година му взех Мечо пух от "Неделя" и сега пак я иска същата. Въпреки това аз съм се спряла на торта от 100 грама сладки. Търсих мнения за хубави торти, но все са от архивите във форума. Така че, приемам всяка идея и мнение за хубави детски торти. И от мен много положителни емоции и незабравими рождени дни на всички февруарчета. Да са ни живи и здрави!!!!

# 589
  • Стара Загора
Их, темата живнала  Laughing
Празниците и аз чакам с нетърпение да минат, срам не срам това е положението. Ние като сме започнали от Никулден, че до РД на Ивка все "горещи празници" и на често.
Сега мисля тортата от къде да поръчам, дано да е здрава да празнува в градината, пък в къщи ще сме само четиримата. Вече нямам сили за гости след рд на Ники  Mr. Green
Мила, в нашата градина всеки ден майсторят нещо - изнасят го на таблото или ни го дават. Помагалата с които работят са много хубави и занимателни. Признавам има неща, елементарни за направа в къщи, но не съм се сетила да й ги покажа. А, Ивка е много старателна и й харесва да изрязва, да навързва , да лепи и оцветява. Даже толкова се е запалила по оцветяването, че оня ден храня Ники и тя ми вика "внимавай да не излезеш от чертата / т.е устата/  Joy

# 590
  • София
Даже толкова се е запалила по оцветяването, че оня ден храня Ники и тя ми вика "внимавай да не излезеш от чертата / т.е устата/  Joy
  hahaha
И в нашата градина всеки ден има купчинка с творчеството от деня - лепят, изрязват, оцветяват, търсят пътечки в лабиринт, Дани обясняваше, че си играела само с жълтите кубчета на строителя, значи и такова животно имат  Grinning
И аз съм в чуденка с тортите  newsm78,  тази за градината нямам идея от къде да я взема, гледах, рових из темите .... "на вкус и цвет, подруги нет" ...

# 591
Avrora, благодаря за съвета за книгата, ще я потърся.
Аз още не съм решила къде да е РД-то. Иска ми се в нас да е, но пуста тясна къща - не знам дали ще се побере народа. Мислех и за клубче, но там пък скъпо ми идва..Иначе тортата - от мен, аз за детската - от Неделя. Миналата година взехме плодова пита - вярно, че не е детска с картинки, но пък вкусна и интересна на вид.

# 592
  • София
Това с плодовата е идейно  Peace Много исках да е детска някаква, но пък те са едни цени, все едно злато има в тия торти  ooooh!, клоня като че ли към "Неделя", не съм във възторг от кремовете, но пък ми е почти под прозореца......

# 593
  • София
За тортите мога  да се включа Mr. Green

С две ръце препоръчвам тортите на сладкарница skyline http://www.skylinecakes.com/ вече 2 години подред поръчвам от тях. Също и на Маркрит са много вкусни, миналогодишната на Петя беше от тях.

За най-евтини торти в София...нормална около 14-16 парчета, цена 19 лв, заедно с украсата  по ваш избор от каталог  ..правят ги в един цех в квартала...мога да дам повече подробности за тях. Недостатък, тортите са само един вид ...пандишпанови блатове с еклеров крем.

А бисквитената торта от линка, наистина е много вкусна, лека и лесна за правене. Но аз малко я промених, не съм ползвала компот и сладко. Бисквитите топих в мляко, а по средата нарязах банани и киви, само с банани ще е екстра Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 10:40 от Anim

# 594
  • offshore & overseas
Преяждане с торти -- де тоя късмет?! У нас има кой да се погрижи... От друга страна, аз също все съм недоволна от туй, което се предлага. А тортите на Буболинката, които са много хвалени и много красиви, ми идват скъпи. А и нямам таланта на бадемски и Анимски, та да си „сготвя“ торта сама.

За празнуването, ние ще се натресем на нашите, барабар с тортата, която поръчах да бъде доставена директно там на 6 февруари, бездруго в неделя все там се подвизаваме (аз и децата). Само ние ще си бъдем (ние 4-мата + майка ми и баща ми + сестра ми и Бубетка), та няма да е някакво нечувано празненство, а просто ритуално духане на свещи (Калина ще духне и люсините, щото, представете си, Люс я е страх от огъня Laughing). Аз съм се уморила от самата мисъл за празнуване (разбирай, еденье и пиенье и безчинствено вилнеенье). За клуб няма пари, а и не мога да се сетя кого по-напред да поканим и чий аджеба рд по-точно да отбележим (доста ми е объркано).

Проблем с рождения ден, който винаги е утре, има и Калина, тоест аз (всеки ден ме пита по 100 пъти, аз утре ли имам рд),  както и с подаръците за други деца, които винаги са хубави и... нейни. Затуй последния път (на 21.12.2010 г.) поднесохме тайно подаръка на брадчедката кака Буби, която остана във възторг (кикотеща се и пърдяща маймуна hahaha) до степен да си скрие маймуната и да не я покаже на Калина до ден днешен (тя прекали, но напълно я разбирам). Twisted Evil

В нашата ДГ, по-точно в настоящата група калинкина (миналата година не беше съвсем така, но явно си е до решение на персонала), също изнасят на табло творбите им от деня, заедно с подробно описание на (на)ученото, както и оставят тетрадките им, което ужасно ме радва. Калина много рядко се съгласява да обсъжда с мен туй, с което са се занимавали (изключая игрите). Но пък ако се удържа и не ѝ досаждам с въпроси, разказва и сама за преживяванията си. Освен това отличниците получават и едни специални картончета за постиженията си (както ние навремето получавахме червени точки), а това им дава и допълнителен стимул.

Моите впечатления са, че ги обучават много сериозно и старателно, да видим дали ще продължи така (твърдо вярвам, че да). М/у другото, сигурно знаете, че и за ДГ има различни с-ми за обучение. Нашите учителки избраха най-богатата, но и най-трудната, което ме радва.

Калина отдавна различава и назовава цветовете, даже напоследък ме тормози с въпроса кой ми е любимия цвят, аз пък ѝ връщам топката, после рисуваме. Онзи ден си пожела лак за нокти, лилав. Купих ѝ и дори днес е лакирана, въпреки че не одобрявам това.

Ето го и другия ни проблем, за мой ужасен ужас навлязохме с все сила в принцеския период 4470, то не са мераци за червила, лакове, рокли и корони, не е чудо... Направо се втрещявам. Естествено, върти се пред огледалото с часове и се възхищава на онуй, което вижда. За РД баба ѝ ѝ подари отсега карнавален костюм с корона, обаче аз го скрих и Халюша непрекъснато ме изнудва да ѝ го дам. Днес даже измисли следното, което трябваше да ме накара да размисля: „Мамо, дай ми само короната, да се повъртя малко пред огледалото и ще я върна.“ Joy

# 595
  • София
Като каза духане на свещи и се сетих как прекарахме горкото ми дете /Криси/ тази година.  Rolling Eyes
За клубчето бяхме взели торта и съответно свещите са от нас, избирахме ги много да са в тон с украсата  Twisted Evil
И идва заветният миг, поднасят тортата децата са се наредили, около Криси и я чакат да ги духне...и тя ги духна веднъж, сияеща получава ръкопляскания...но о ужас свещите се запалиха отново, тя пак ги духа и пак, и пак, и те все се палят Laughing. Ужас признавам си едвам се скрих да не ме видят как се кикотя...бяхме й взели негаснещи свещи, от многото избиране, никой не чете етикети.
Поне се образовах, че и таквоз чудо имало Confused

# 596
  • Стара Загора
Анимче, много се смях с тия негаснещи свещи  hahaha Гадюхи такива! Mr. Green
Тортите ... голяма са ми мъка. Тук на повечето места ги правят пандишпанов блат и обилно сметана  Sick Не ги харесвам въобще, но като са ми леви и двете ръце и не мога да ги украся като хората така ще поръчвам. Но, пък и за ДГ трябва сертификат, така че домашна не става. На Ники взехме от Неделя ей този Немо , останах доволна. За Ивка ми трябват повече парчета и малко скъпо ми идва обаче. newsm78 Ще я мисля още.

Мяу, тия корони ме докарват до тих ужас  Rolling Eyes Ивка още не е запалила по тях, но няма да ни се размине предполагам. Сега е на тема рокли, поли, червила и парфюм. Сутрин баща й я чака по 5 мин на вратата докато се наконти с крем и гланц за устни. 

# 597
Ох, явно всички момичета навлизат в някаква "принцесна" фаза. Яна също иска лак, гланц, рокли, отделно не иска да облече нищо, което не е розово или лилаво. Даже започна и аксесоари за коса да иска, до скоро не искаше и да чуе за ластици и фиби. Отделно, че повтаря, че иска да е с дълга коса. Странно ми е откъде са тези желания, защото аз нито лак, нито грим ползвам. Играе си с кукли напоследък, но любимите й герои са Бен тен и Спайдърмен, абе мешавица някаква.

# 598
  • София
Мда за детската градина трябват повече парчета, а и съответно по-голяма и по-скъпа торта Rolling Eyes
Така си мислех до скоро...да ама не, може и с обикновена кръгла торта 16 парчета. Защото....дори да са 30 децата в групата, учителките режат малки парчета, а не нормални като в сладкарница.
Просто тази година попитах..нормална торта ще стигне ли..и получих отговор да, разбира се Mr. Green
Та за първа година занесох малка торта в детската.

Розовият момичешки период ни тресе и нас, умножен по две Twisted Evil Ту Петя се появи омацана като клоун с червило, ту Криси си беше нагримирала веждите и носа  Joy
Ама са на етапи, та все още не съм вдигнала ръце, спестяват ми го, и на ден е обикновено само едната Twisted Evil
Редовно изпадам в неудобни ситуации...като например свекър ми ни идва на гости и заигравайки се с децата, насред детските играчки открива сутиени, пражки Embarassed защото Петя е голям фен на гардероба ми ooooh! а аз нямам очи и на гърба и изпускам набезите понякога Rolling Eyes

# 599
  • offshore & overseas
Хаха, Анимски, голям майтап с тия свещи. Laughing Предполагам на Калина точно това ѝ трябва за да си издуха духалото и да си начеше крастата веднъж завинаги. Но пък ние не сме попадали на такива. Thinking

Аз също не си слагам нищо дамско напоследък, ни грим, ни червило, ни лак, ни рокли, ни поли, чак ме е срам. Но нали почти никъде не ходя, напарво загубих човешки облик, дет се вика. Mr. Green Едва намерих време и сили да си сложа боя преди няколко дни, че бях хептен за окайване.

Но пък Халюшка компенсира в суетата, да ми е жива и здрава. Тя се е запалила от книжките и от филмчето за Снежанка (което е малко зловещо на моменти, но тя си го харесва). Иначе не зяпа много-много странични неща.

Ако скоро не ѝ купя някакъв гланц, ще стане лошо, защото е започнала да се боядисва с де що види. Оня ден я прибирам от ДГ с малинова уста и щях да припадна, а то -- целувала пастелената си рисунка. На другия ден си беше боядисала в червено и челото.

Моите „пликчета“ Калина си ги слага на главата. За сутиените също умира, но тях ползва по предназначение.

Чудя се, всички ли моми минават през тази фаза? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт