ФЕВРУАРИ 2007

• 30 321
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Софи, завърнахте ли се или сте още по чужбинско.
Да, тук сме си вече. Върнахме се за Коледата, иначе татито щеше да е съвсем самичък. Ще гледам тези дни да кача снимки в общия ни албум.
Валето си ходи на градина, много й харесва, Павчо си расте и прави беля след беля Simple Smile

# 571
Софи, добре дошла. Кажи как беше, как се справи с 3 деца.

# 572
  • София
Много хубаво беше, Африка си е Африка  Simple Smile
Иначе да, 3-4 пъти бях с тримата сама и то будни Simple Smile. Справих се, племенника общо взето е много спокоен и спи доста, така че нямаше проблем с него, само трябваше да го пазя от Павчо. Аз това казах на брат ми, "поне един в рода да спи нормално"  Simple Smile Сега ги чакаме лятото те да дойдат.
Добре си изкарахме, но вкъщи си е най-добре  Whistling

# 573
Момичета, май поставяме рекорд по неписане.  Grinning
Моите юнаци 1 седмица караха някакъв много гаден и упорит вирус. Дани го удари в ушите, а Ясен акаше по 12 пъти в денонощието, включително и през нощта. Вече се оправят, но още има какво да се желае. Изтормозихме се от болести и диети, дано по-бързо да минава.  Praynig

# 574
Вече започват рождените дни, някои минаха вече, но темата не се съживява... Wink. Ние сме добре, Яна най-накрая ходи на градина без мрънкане, даже казва, че й се ходи. След 2 г. и половина стаж дойде и този момент. Даже я записах на футбол в градината, защото много искаше. Имам притеснения обаче, че тя все още не говори добре, има думи, които не й се разбират. И цветовете са й трудни. Та може би ще я заведа на логопед скоро.

# 575
  • София
Ами то освен и аз да се разпиша към болните .... Дани донесе сополи и кашлица от детската, Влади за два дни ги прихвана и така вече цяла седмица  Tired. От всичко това следва, че съм на ръба на психическите си възможности  #Silly , а края на сополите не се вижда...... Но, добре че винаги има "но"  Grinning, мъжът ми ме зарадва с лаптоп и то в любимото червено  Heart Eyes Остава и да намеря време да си го използвам  hahaha
Вече започват рождените дни, някои минаха вече, но темата не се съживява... Wink.
да си призная, че се изприщвам от този период  Blush на всеки несъмнено му е приятно да го поздравят за празника, но месец и кусур, по х-пъти на ден ..... направо ми се изчерпват пожеланията.
Браво на Яна, друго си е денят да не започва с драми  Peace За говоренето - Дани от скоро казва "ч", "р" още е мираж, доста често блокира на някоя сричка.
AvrorA дано бързо да минават тия премеждия и при вас  fingerscrossed

# 576
да си призная, че се изприщвам от този период  Blush на всеки несъмнено му е приятно да го поздравят за празника, но месец и кусур, по х-пъти на ден ..... направо ми се изчерпват пожеланията.

Всички сме така, не си го слагай на сърце.  Grinning
Аз пък все забравям, че наближава ЧРД-то и трябва нещо да се организира.  Crazy
roverandom, моя съвет е да търсиш логопед. На тази възраст не би трябвало цветовете да я затрудняват. И нашата сага с логопедите при Дани започна на 4г, затова се радвам, че Ясен говори правилно. Някои проблеми изискват повече работа и колкото по-рано се започне, толкова по-добре. В повечето градини също има специалисти.  Peace

# 577
  • София
roverandom, моя съвет е да търсиш логопед. На тази възраст не би трябвало цветовете да я затрудняват.

Аз пък си мислех, че цветовете, че се бъркат все още не е голям проблем  Thinking Валето ги знае като наименования, но повечето пъти ги обърква. Но тя пък знае да брои до 20 и може да пише цялата азбука и това поне от една година.

# 578
  • offshore & overseas
Софи е права, както и Аврора. roverandom, какво имаш предвид с това, че цветовете я затрудняват? Не знае имената им или се затруднява да свърже име с цвят или пък просто не разпознава определени нюанси. Подозирам, че не е толкова сериозно, колкото ти се струва.

Аз още преди години сложих ръка на сърце и си признах, че се уморявам да измислям пожелания за всичките ни мили юбилярчета. Спокойно можем да приемем, че сме си изпожелали всичко от тук до края на дните и да си обещаем от тази година насетне без честитки. Не вярвам да има обидени???

По повод рд-тата, след мини скандал, се съгласих да вземем една торта за двете рожденнички (ми така де, не се дадох лесно). Добре че Люс още няма думата, щото не ми се мисли колко дни ще дебатира семейният съвет в следващите години. Голяма простотия се оказа туй двете деца да са с разлика 3 години и 4 д.

Диди, теб не тЪ мислА. Ти кат нищо можеш да спретнеш две торти, ама мене хич ме няма по тия неща...

# 579
Еее Мяу, тортата да ти  е проблема Grinning При мен си е цял месец разликата и Климент за сега ще мине с каквото успея да му забъркам аз, че на вид няма да я бъде от сега си знам ама се надявам поне на вкус да я докарам. Обаче да не ви обяснявам каква трагедия е за Стоян, че неговия рожден ден е не само след този  на Климент но и след този на татко му (който едва ли ще бъде кой знае как отбелязан де) ама детето от както мина Коледа само за рождения си ден говори, вече е поканил цялата детска градина , половината квартал и половин България hahaha ooooh! Добре , че от Бг няма как да дойдат хората, а тук и наистина да е поканил някого не са го разбрали, че още не говори немски иначе не ми се мисли. Обаче как ще преживее РД-то на брат си не знам, миналата седмица изпадна в истерия че бяхме поканени на едно бебенце на РД , ами неговия? ами той какъв подарък ще получи, не искал да подарявал подаръци, той нямало да ходи абе сцени рев да не ви разправям. Накрая стигнахме до там и изобщо не разбрах как се промени, че даже поиска той да носи и подари подаръка и беше по усмихнат и от майката на рожденика Mr. Green Но в момента продължава дискусията за неговия рожден ден, който според него винаги е Утре! И всеки ден иска да играем на рожден ден, духаме свещички, облича си специалния костюм ( на Спайдърмен) и опаковаме разни играчки като подаръци, даже и едно кубче от Лего  го опаковахме днес Crazy Не знам как ще изкарам още месец  с тая РД–мания.

# 580
Е, аз нямах предвид да сипеме през ден пожелания, то това и на мен ми идва в повече, но ще е интересно да се чуе за подаръци, торти и прекарване на рождени дни.
За цветовете - Яна ги различава, примерно може да посочи два предмета с еднакъв цвят, но като я питам какъв е цвета, само се усмихва чаровно. А сме ги повтаряли сума ти време. Не е далтонист със сигурност, виждам я как подрежда пастелите два по два по нюанси - например един светло и един тъмносин, два червени и т.н. Но имената на цветовета не може да запомни. Знае само лилаво - по разбираеми причини розовото и лилавото й станаха единствените любими цветове, не знам колко ще продължи тази мания, но доколкото съм запозната май доста време  Crazy.

# 581
  • София
При нас, каква война беше за тия рождени дни  ooooh! Предпоследното  Wink споразумение включва купешка торта на Дани за градината (дано да е здрава), торта за нас, да отбелижим повода и вкъщи, без всенародни и неколкодневни тържества (както през последните три години), торта за Влади и сбирка на бабите/дядовците на вечеря, с което ще отбелижим и двата  Grinning
И да, малката разлика се оказва проблем, ще преядем с торта  hahaha

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 10:32 от бадем

# 582

И да, малката разлика се оказва проблем, ще преядем с торта  hahaha
Joy

Аз още не съм решила как ще протече тазгодишния рожден ден, но ще е у дома. Още не съм решила как ще разпределя роднини / съседчета.

# 583
Roro че ти добре се справяш с проблема.. цял театро сте си измислили.. приятелка взима подарък и на другото дет когато едното има РД за даняма трагедии.. Ники същоотказа да подари подаръка на приятелчето си, защото и той искал този подарък.. спогодиха се някак обаче..
Аз съм за това да си спестим пожеланията тази година,.. откровенно ми писва..
Тортата за РД ми е на дневен ред.. умувам все още.. мястото съм го измислила вече и се радвам, че ми отпадна този ангажимент.. само да можех да правя тортите на Бадем.. хаха   chef проблема е че все нищо не е което искам.. капризи..
ровер и според мен проблем с цветовете нямате, само малко с характера.. което си е нормално...
И ние бяхме и сме още сополиви малко.. имам проблем с вечерното лягане.. сутрин му се спи много.. ама още не мога да реорганизирам графика.. многоооо му се играе.. ама много.. и май му писна все да ходим на някъде.. днес каза категорично вие с тати заминавайте аз оставам да си играя.. та са се гледали с баба си - а аз изумена се наслаждавах на спокойствие..

# 584
  • София
За РД - тази година Алекс иска да е вкъщи. Правим ремонт и холът и едната стая ще са празни, боядисани и с изциклен паркет. Та май съм се навила Simple Smile Ще има маса с лакомства и много място за тичане. Торти - една за градината и една за празника вкъщи - ще е само за деца и мамите им, евентуално една малка за при майка, където ще се съберем с моите роднини. За градината може да поръчам театър на място. Още не се познават добре и няма да каним деца оттам.
Да се похваля - имам си дете, което за 3 дни свикна с детската градина. Вече трета седмица ще започне. Харесва и явно, макар че аз имам забележки доста. Още не е минала родителската среща, няма и други занимания. Най-после дочакахме да я приемат. И то когато бях избрала вече частна ДГ.
Някой знае ли конкретно в какво се изразява работата на учителките? Май не занимават децата кой знае как. Седели на бюрото и си вършели работа, според детето ми. Понякога рисували, ама какво newsm78
Надявам се, че като е нова градината, скоро нещата ще се подредят, хората ще се заемат със задачите си и нещата ще тръгнат нормално.
Аз от януари тръгнах на работа на пълен работен ден. Дотогава бях почасово в една фирма. Декември започнах в друга на половин ден, но с уговорката, че е така само за месец. И после - цял ден. Сега съм и на двете места - едното си е нищо работа за хубави пари. Не ме затруднява. Другото ми харесва, по специалността ми е, добри условия, супер длъжност, но е на час път от нас. И още не мога да свикна с нямането на време. Вечер мнавам през майка да взема Алекс, после баща и ни прибира, пътьом пазаруваме... Какво и как готвя и аз не знам. Малко играем, Алекс ляга късно. Ужас Embarassed Спя по 5-6 часа. И не знам струва ли си  Crazy Надявам се да свикна. Дайте идеи и хитрини за по-лесно справяне, че преценките ми са под всякаква критика.

Общи условия

Активация на акаунт