пачуърк 3

• 95 604
  • 543
  •   1
Отговори
# 165
  • най-шареното място
Здравей Пепи,

В началото на темата има връзки. Освен в самата тема, която признавам се чете бавно ако търсиш съвети, информация има в блоговете ни. А те са на първа страница на тази тема.

Иначе питай, ще помагаме.

# 166
  • sofia
Кети честита машина, със здраве да я ползваш   bouquet

Отпуската ми свърши и съответно не се знае пак кога ще сътворя нещо.
Ето едното от стари дънки
Всичко е от остатъци, нещо много шарения стана, но като за първо по рода си съм доволна. Отчет: Много са разнородни цветовете на дънките (ама със зор ги събрах, после ми доставиха още, ама другите бяха вече нарязани, та така...)
С много тъмен конец започнах обшиването. За информация - отидоха 2,5 макари (от 1000м)
Без вата е, но вътре в квадратите може да се постави.
Тежичко идва (заради дънковия плат).
Ще трябва да направя снимки и на дневна светлина.
Има и още едно (онова с квадратите), но ми остават крайните кантове и гърба.....до края на седмицата ще трябва да го довърша.

# 167
  • най-шареното място
Vesi1, много красиво и съвсем нормално весело, без да е дразнещо пъстро Wink

А пък аз днес видях едни "милион калъфки" в скромен брой от под 10 Simple Smile
Който е шил освен Кети да признава! Нейните мравки ги пипнах.

Искате ли снимка?

# 168
  • София
уф тия мравки ги сънувах и май те натежаха към Кака... иначе като цяло си беше експеримент тази калъфка и от висотата на практиката си сега май не много успешен... ма както и да е...
Веси, супер е! Hug

# 169
 Честито на новите машинки Зори и Кети !
безаварийно ползване,много приятни часове с тях и да показвате чудесата!!!

Веси,страхотно е,страшно ми хареса   bouquet и а съм фен на дънкени творби +шареничко  Mr. Green
представям си колко време ти е отнело  ooooh! но наистина е прекрасно  smile3525 струвало си е!

Арт мама,показвай снимки,и-ска-ме ,и-ска-ме ...
   Благодаря!

# 170
Веси-и-и-и
направо е страхотно. и откъм гърба е невероятно и от лицето. Дано скоро пак намериш време за красоти.
Кети -
тази пола е върховна - напрово невероятно оползотворяване на парченца - 10 по шестоболната.
Аз от ремонти не се добирам до машината Sad
Поздрави на всички и успехи

# 171
Поздравления Веси - много е красиво това с дънкения плат.. и аз съм събрала доста стари дънки, ама за сега отлежават и чакат да им дойде времето..като си представя какво шиене е..
Ето и моето малко последно творение :
http://picasaweb.google.com/zornican/JNpEtH#5508546176311889010

# 172
  • sofia
Благодаря!
Всъщност шиенето е по-скоро досадно (заради големия размер). Гадно беше рязането на кръговете, защото първо очертавах и после с ножица на ръка (от зимата съм ги почнала)
За име ми хрумна Jeans and shirts
http://s4.thisnext.com/media/largest_dimension/F4153083.jpg и http://health-beauty.bloggum.com/post/frilly-top.html - за онагледяване на името
Хрумна ми преди да режа квадратите да са само в каре, но щеше да се наложи да купувам (а нямах време де обикалям)
ето идеята - пак е Jeans and shirts

Веси,страхотно е,страшно ми хареса   bouquet и а съм фен на дънкени творби +шареничко  Mr. Green
Знам, знам.....много универсално това дънково, само дето няма нов плат откъде да си купиш. Кроенето от стари дрехи е мнооого трудоемко, но пък рециклираш  Mr. Green

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 15:31 от vesi1

# 173
Здравейте,момичета! Чудесни красоти творите, чета, въздишам, и все още не се осмелявам да започна нещо. Веси, много ми хареса шалтето ти, а и от снимания процес стават ясни стъпките. Може ли да крадна идеята? Wink
И само да вметна, че съм виждала да се продава дънков плат, в един магазин за платове в Габрово.

# 174
То излезе, че в габрово има много платове.
Отивам утре да търся дънковия ooooh!

# 175
  • най-шареното място
E, как да няма! Simple Smile
Аз имам скруполи някакви да купя дънков плат за пачуърк. Купувам само за дрехи...

Понеже със сетни сили натраках англисйкия текст ето само снимка от калъфките:

# 176
  • sofia
Какви платове ползваме е лично усещане, според мен.
Аз обичам да експериментирам (а мъжа ми какви идеи ми пуска понякога) и примерно ползвам и вискоза, полиестерни - те по-трудно се кроят и шият, но пък цветовете са им държеливи. Качествените памуци са на безумни цени (за мен, де) и пак нямаш гаранция с каква боя е боядисан от производителя.
Насъбрала съм остатъци от сака, костюми (които съм шила), карета, ама такива за есено-зимни дрехи.....това отдавна зрее, ама кога и какво ще се "пръкне" не е ясно  Simple Smile

# 177
  • най-шареното място
Разбира се че е лично усещане. И най-вече предпочитание към крайния ефект.
Дънките на мен ми идват тежки. И за поддръжка също.
Засега залагам само на памук и други естествени тъкани, но в по-малките тегла.

# 178
  • най-шареното място
Да ви покажа какво ших вместо пачуърк последната седмица:

# 179
Днес получих като подарък една торба вълнени парчета плат и още някоплко пъстроцветни  с еднакъв релеф на плата. Много съм щастлива. Сядам да ги подреждам сега.

Общи условия

Активация на акаунт