пачуърк 3

• 95 549
  • 543
  •   1
Отговори
# 90
супер ценни нещица видях в тези линкове,благодаря.много искам да се усъвършенствам в тази област,но пусто сега време толкова нямам.нали ви споменах,че започвам килимчето за игра,което ще бъде в много апликации,дайте съвети и видео ,защото не мога да схвана как се правят така,че шева да не се вижда,особено за овалните форми и дребните детайли....  bouquet

# 91
  • най-шареното място
Когато се апликира, за да не се вижда тегел, трябва да е на ръка.
Може да се съшиват отделни кръпки на машина и да не се вижда, но не и да се апликира.
Аз лично кръгчетата ги апликирам.

Връщам се да чета назад.

Veselaci-hobby, чудни хавайки!
Dramatea, най-добре се разрови из списания и снимки. Има много идеи, но е важно проектите да са ти комфортни, приеятни и леки. Иначе няма да върви.

# 92
хъм даааам... това се казва да се разпростира вдъхновението... явно всеки си е хванал различни неща от това прекрасно нещо...
момичета, аз се завърнах безславно от Берк изцедена, чета ви редовно, но не успявам да пиша, спя по има няма 11 часа на денонощие... мноооооооооооого благодаря на всички за прекрасните ви творения, които много помагат да се взема в ръце...

Кетииии, хайде да се виждаме като се наспиш! Wink

Само да кажа, че изложбата в Унгарския културен институт е до 30 юли, за който не е успял все още да я види на живо.

Grinning

# 93
  • София
bess, както винаги си право в целта! тооооолкова ти благодаря за линковете - зареждат (презареждат)... аз също в момента съм на тема апликации и попивам ли попивам. Мисля да се пробвам на ръка - хем мога да си го шия в градинката, хем става супер... Иначе вчера криво ляво започнах - довършвам ето това
http://www.flickr.com/photos/ketizquiltz/
както и някои салфетчици за маса, дето ги шия по малко и между другото:) освен това изобретих първата си пачуърк пола, дето става за нещо, но и на нея имам малко да довършвам, та ще показвам по-натам...
Додо, скайпа ми е ketinik -  добави ме да се разберем на дълго и широко... още повече, че единственото хубаво в Берк е че си взех една кутия конци за една кука и куки - наследство от бабата, на която съм кръстена и която почти не познавам, та имам мноооого да уча от теб! Усмихнат ден!  Hug

# 94
Да, аз също се нахъсвам като ги гледам, но сега съм на вълна бебешки дрешки, че студеното ни свари неподготвени. Няма да показвам тук, че да не спамя темата, обаче като си направя ризките, които съм намислила се хващам за кръпките. Като ви гледам какви хубости сте направили съвсем ме засърбяват ръцете. Пък и от Кауфланд си взех едно текстилно лепило, което искам да пробвам за апликациите.

# 95
http://picasaweb.google.com/lstarinova/hCJHDC#5311441044136838162

Тази кравичка ми се видя много интересна!

# 96
temenuga2, целия албум на потребителката с кравичката е съкровище. Намерих си толкова подходящи дребни неща за шиене! Благодаря ти!
Благодаря и на bess за страхотните линкове и вдъхновението.
Но най-вече благодаря на Кети, която днес ми подари супер специалния нож за кръпкосване, за който си мечтая от сума ти време. Днес рязах като обезумяла, всичко нарязах! И понеже нямам особено много платове в момента, срязах три стари пуловера, които ще станат малко одеалце. Шия го в магазина - на ръка е, елементарно е, но все пак съм доволна от резултата. Ще показвам, щом стане.

# 97
dramatea, възхитена съм от тези албуми, изръшках ги всичките и си заделих доста нещица. Честито за придобивката! Честно казано - у мене хъс голям за пачуърк, но нямам ни дъска, ни специалната линия и нож, да не говорим за машината...
Искам да направя дънково шалте, материала го имам (сини дънки в няколко нюанса, бял и червен дънков плат), помогнете ми с идейки.

# 98
temenuga2, аз съм страшен фен на дънковия плат. Ших преди време нещо такова, от шестоъгълници. Ето какво се получи тогава:
http://dramatea.snimka.bg/hobby/hand-made.405409.19858985

И снимката, и самото нещо са много зле, това е втория ми пачуърк във живота ми и нямах идея как всъщност се шият шестоъгълници, но все пак идеята се вижда, нищо че изпълнението е под всякаква критика.

Напиши "Jeans quilt" в google, дай на "изображения" и гледай на воля - има страхотни неща.
Иначе ето няколко идеи, които харесах аз:

Искам да питам нещо ползващите албумите в пикаса. След като кача няколко албума в пикасата в интернет, мога ли да ги изтрия от компютъра и да си ги имам в нета? Понеже се оказа, че нещото, което ми заема най-много място в компа са албумите със снимки и списания. Не искам да се разделям с тях, но компа ми вече не издържаSimple Smile

И още едно въпросче, във връзка с линията, която ползвате заедно с ножа. Специална ли е? Аз вчера като рязах, използвах обикновена линия и леко я назъбих с ножа... От къде мога да си взема по-хубава?

# 99
  • sofia
ето тук има линии
За албумите - да, може после да изтриеш от компа.
Но и в пикасата има ограничение за обем. Аз съм с два потребителя - за личните снимки и за списанията

# 100
Здравейте
Ето тук открих апликации, които не се подгънати, но изглеждат страхотно.

http://www.flickr.com/photos/fabricpanic/sets/72157594213198640/

# 101
Dramatea, с тези архиви и вкъщи е голяма драма. Шивашките ми архиви са 27 гб  Embarassed .  Не ми се ще обаче да ги пиша по двд-та че после ще ме мързи да ги отварям. Отделно другите ми архиви и те са... два пъти повече, но тях го позаписах и разкарах от компа. Шивашките ми материали пък и те нарастват застрашително. Въобще мястото е голям проблем, независимо дали е виртуално или реално Simple Smile .

# 102
  • София
абе хора... така като ви чета и си представям след 20-30-40 год. като побелеем и като тръгнем по изложби как ще се кефим на настоящите ни драми "а от къде да си купя нож", "а как се прави келтски възел"  Joy
иначе по темата - аз имам едно преносимо хардче 320гб, така че ако някой иска да му архивирам нещо на него да заповяда:)

# 103
  • най-шареното място
Архивирането е голяма драма.
Минава като за първи път загубиш някое голямо съкровище.
Като всяка друга инфромация, ако е важно дублирайте. Комповете и преносимите памети - хардове и флашки горят, дисковете се повреждат, сайтовете падат. Да не дава Господ, но стават такива неща.

При мен проблема се реши когато нещата достигнаха критична маса, От известно време имам само подарени списания. И без това не ми остава време да ги гледам Simple Smile., Платове купувам, когато си освободя място и т.н.

ПС За дънките - нещо семпло с квадрати и правоъгълници. Без дървени къщи според мен, - много снадки, много дебели крайща... Втория опит да, но за начало - много стръмна крива ми се вижда... Пък и тежат...

# 104
  • най-шареното място
абе хора... така като ви чета и си представям след 20-30-40 год. като побелеем и като тръгнем по изложби как ще се кефим на настоящите ни драми "а от къде да си купя нож", "а как се прави келтски възел"  Joy

Това не знам, но историята на пристигането на ножа и мат-а ми преди няколко години няма да забравя Simple Smile Една мила дама, го взела в ръчния си багаж и го носила в самолета - мат-а - за да помогне на човека, който ми го донесе.

Общи условия

Активация на акаунт