Отговори
# 390
Добро утро и от мен  Hug
Danielka,Tommelise  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Днес не се диша от сутринта  Confounded

# 391
  • у нас
добро утро Hug

Даниелка- стискам ти всичките ми възможни  bouquet
моя е от 13ч т.к. има кандидатстудентски по химия Peace
гледам сте приготвили и за мен палчета- така така Grinning
вчера колегите не са могли да гъкнат Crazy което е мноооого кофти.... др. си е някой поне да ти подскаже като ти блокира мозъка Confused

antonia хубаво кафенце и закусчица Heart Eyes

и палчета и за Димани разбира се Hug милата, сигурно вече се е изнервила и изпопритеснила отвсякъде Confused дано всичко мине нормално.... 1сед. ги задържаха, което не е никак малко, особено при близнаци Peace

vany666 ти май се извъди от "късметлийките" с повръщането Confused

# 392
На вас докитата обясняват ли ви как ще протече раждането, кое след кое следва? Майка ми каза че на нея са обяснявали навремето.....

# 393
Даниелка,Томелисе,палчета и от мен!

# 394
  • у нас
ако някой се вълнува мисля че навсякъде е едно и също- мога да обясня Peace
за любознателните и с подробности Hug

# 395
  • София

на напоследък ми се върти в главата да взема да стана един педиатър Thinking

[/quote]

Ха, дойдохме си на думата - чудесна идея  smile3501
Първа съм при теб. Направо ни записвай.
Това с добър педиатър ми е голям проблем - не мога да намеря. Вие измислихте ли?

А за клизмата - снощи гледах Хорейшио и не можех да пиша hahaha Да си кажа честно, на фона на болките и 3 см разкритие, когато постъпих в болницата - изобщо не ми беше болезнено или неудобно - толкова не ми пукаше - не мога да опиша. Мислех си за съвсем др. неща.
Така че индивидуално е. Приемането ми беше рано сутринта, а болките започнаха от предния ден следобед - оттогава не бях хапвала - само течности ... Но така се развиха нещата при мен, при др. може и след вечеря да ви приемат, знае ли човек. Ама него мислете - минава-заминава  Hug

Днес пожелавам спорен ден на учащите - Tommelise и Даниелка - стискаме палци - довечера да се похвалите  Peace
Tommelise, ти нали направи пищовите - значи си научила. Аз едно време докато ги напиша и съм готова  hahaha

Дано с Димяни добре да се развият нещата  Praynig

# 396
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Danielkka, Tommelise - успех  Flowers Four Leaf Clover

Аз не се бях включвала тези дни защото успях да хвана хубав летен вирус с повръщане, 2 дена не мога да стана от леглото. От вчера съм малко по-добре и днес станах със зверски глад. Голям кошмар беше, добре че детето е при баба си.

В Шейново мен хич и не ме питаха дали искам клизма или не - лягай тук и не мърдай, айде сега тичай в тоалетната...
А и уж се бях и чистила т.е. обезкосмявала, но лелката дето приема в 15-ти кабинет каза - лягай и като измъка от старите бръсначи, тези на които ножчетата се сменят. На този бръснач сложи ножче, което извади от един буркан с някакъв разтвор т.е. не отвори ново, и почна да стърже. И аз питам - има ли какво да се чисти. Отговора - няма много, но аз трябва да я направя тази процедура ...

Хайде лек и от мен, отивам при хладилника Simple Smile

# 397
Да, на мен ми е много интересно, да не кажа че ме е страх от неизвестното и си мисля че ще ми стане по спокойно ако знам какво ми предстои подробно

# 398
  • София
На вас докитата обясняват ли ви как ще протече раждането, кое след кое следва? Майка ми каза че на нея са обяснявали навремето.....

Никой нищо не ми е обяснявал в болницата. Аз разпитвах приятелки и познати. С подробностите - клизми /така актуални в момента  Laughing/, бръснене, кога, кое, след кое следва. И така. Мога и аз да разказвам. АЗ започнах с нормално раждане до 6 см разкритие, после господинчото се обърна и отидох на секцио. Така, че мога дълго да разказвам.  Peace

# 399
  • София
Ама зависи си от хората. Имам колежки, на които им е неприятно и не желаят да знаят, при положение че едната е в 5 м. бременна. Така, че да не стресираме някой, на който не му се четат такива истории.

# 400
  • у нас
хахаха това с пищовите...... една колежка снима учебника в умален вид( при нас не става с писане) и тук се наклюкахме и полафихме докато ги режем и лепим Crazy то си било цяло изкуство да правиш пищови Joy а за използването им - няма да ги използвам Embarassed никога не съм могла да преписвам ... аз няма да мога и да ги извадя Rolling Eyes представи си един пищов е от сорта на 20 страници от учебника, то си е тесте Crazy не става.Те ще си стоят в чантата за кураж Crazy аз нямам и къде са ги скрия Joy чела съм - ще видим дали е достатъчно...
 Изпита ми е много логичен, но времето е малко и главите ни вече доста изморени. Това което най ме притеснява е че е писмен и много много не се четат работите ми е на принципа" тази купчинка минават, тази - не" да не се окажа при тези с лош късмет Confused
публикувам си този пост и започвам да обяснявам как е в нашето държавно родилно Rolling Eyes там съм била на стаж и от там имам впечатления. Едва ли има някви кой знае какви различия с др. болници/клиники Peace

за раждането
като те приемат първото нещо, което те приканват да направиш е да се преоблечеш. След това си даваш документите и се опитваш да се успокоиш по някакъв начин- до колкото е възможно Simple Smile попълват си лист история на заболяването и започват да те мерят- тазови диаметри. След това опипват корема по едни приоми да определят положението на плода. Следва кантарчето Laughing кръвно и те качват на магарето за преглед. Ако не си направила избръсването вкъщи, те ти го правят там (Съвет: направи всичко възможно ти да се избръснеш или съпруга да ти помогне, но да не се налага там Rolling Eyes). Идва лекар, който ще те преглежда- може да е този който ще води и раждането. Прави вагинален преглед, определя състоянието на маточната шийка и степента на разширение в см (за да започне изгонване на плода трябва да достигне 10 см и това е при всички!). Ако мехура не е пукнат, при достигане на определени см лекарите го пукат. Това става с едно дълго инструментче, което прилича на кука за плетене на една кука.Може да се определи и коя част на плода придлежи към изхода на таза. След това минава ехографски преглед- там се гледа плода+размери, плацента, околоплодна течност, пъпна връв. Връщаш се на магарето и попадаш в ръцете на акушерката Mr. Green хващат ти венозен източник- най-вероятно слагат и абокат и следва клизмата Mr. Green за нея по подробно напред в темата Joy времетраенето е около 3-4 мин. Неприятно е Laughing и си вземете салфетки в ръка Whistling че после стискането е голяма работа Joy
след посещението на тоалетната се премествате от приемен кабинет в пред родилна зала. В нея ще прекарате времето, което трябва да премине до достигане на 10 см и започване 2 период на раждането- изгонването на плода Simple Smile
та лягате си на кревата, ако сте късметлийка може някоя ромка до вас да вие на умряло и да ви настръхва косата от това- то не са такива.Правят запис на детски сърдечни тонове и мат. контракции. След това ви оставят да си лежите. Тук е момента да кажа че по бързо стават нещата ако не лежите, а се разхождате Peaceдр. е въпроса кой колко му е до разходки тогава Laughing Възможно е да включат банка с окситоцин. Тя ще позабърза нещата. Някои мами са върли противници....Контракциите стават по-болезнени и по -чести. Периодично ще ви преглеждат и ще ви питат "имаш ли напъни". Когато усетиш че ти се дохожда по голяма нужда значи вече започва втория период на раждането и напъните са вече че бебето излиза. Peace Възможно е да те оставят още малко на леглото и да те карат по време на контракции да напъваш- спокойно няма да родиш на кревата Joy Ще понапъваш и ще ти кажат "айде бързо на магарето" Бързо.... няма да можеш да бързаш и това е най-кофтия момент. Гадно е, но трябва да се стигне до магарето. На всяка контракция ще напъваш като в началото се поема дълбоко въздух и се напъва като да ходиш по голяма нужда. Виждала съм мамита на които им се яхат по коремите щото напъва с бузи, получават кръвоизливи в очите и т.н. По време на една контракция се правят три вдишвания, напън и издишване. Това е оползотворена контракция. Въздуха трябва да е в белия дроб, а не да го изпускате по време на напъна. Чуват се термини от сорта на главата врязва и главата прорязва. Това означава че главата на бебето по време на напън се показва и като спре контракцията се връща отново във влагалището и другия че вече главата се вижда и между контракциите. Между отделните контракции се слушат детски сърдечни тонове Много е важно да слушате какво ви говорят лекарите и акушерките!! ще дойде един момент в който ще имате напън, а трябва да спрете. Това е много важен момент и спирането става като започнете да дишате! Акушерката изважда главата на плода и вече тя остава навън. Със следващи контракции се раждат раменния пояс и вече бебето си е родено. Peace Прерязват пъпната връв и ви го показват Hug то може и да не реве Peace след това го поставят на кантар, мерят го на ръст, обиколка на глава, полагат грижи за пъпната връв. В този момент ако можете да го видите ще видите че е синьо-лилаво. Това е нормално Peace и е проява на адаптация към новите условия. Повиват го и в най-най- добрия случай ви го подават. Между временно при вас е завършил и третия период на раждането- раждането на плацентата. Става по същия начин като бебето , но по-бързо и леко. Трябва да излезе цяла. Акушерката я слага в една тавичка и правят оглед. Нормална е тази която има всички части (котиледони).
след това следва ревизия на това какви са поражененията и следва шеф и кройка. След приключване на работата ви оставят 2 часа да полежите на магарето, вече със свалени крака и завита. Не заспивайте. Това е периода в който ще ви наблюдават за кръвоизливи. Бебето е в бейби-кът с лампа да му е топло, повито и си кротува Heart Eyes. След тези два часа минавате в след родилна зала и там престоявате известно време и накрая ви качват в болничната стая. След известно време неонатолозите идват, дават ви сведения за детето и по-късничко ако бебето е ок ви го докарват и него "здравей, мамо" Heart Eyes.
Всеки ден минава визитация за бебето и за майката. на 4-ти ден обикновено е изписването, разбира се ако няма някакви проблеми и всичко си върви нормално Peace

това е:) може и нещо да съм пропуснала newsm78

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 09:44 от Tommelise

# 401
Danielkka, Tommelise - стискам палчета и успех  Hug

# 402
И на мен ще ми е любопитно да разбера по-подробно за раждането. От подготвителните процедури през различните етапи на самия процес  Peace

# 403
  • някъде в България
Добро утро и от мене с кафето,най-накрая малкия е по цял ден на яслата и мога да се разписвам по често.
Даниелка,Tommelise стискам ви палци да си вземете изпитите днес  Hug
Пожелавам  кураж и успех на Дамяни на секциото днес да мине всичко добре и ще чакаме новини Praynig
За клизмата не я помня като нещо неприятно и лошо и не са ме бръснали понеже отидох идеално гладка(сама се оправих вкъщи) Joy
Относно катетъра нищо не мога да се изкажа не са ми слагали такъв newsm78
Вчера беше такава жега и задух и после за 1 час ни удави от дъжд и пак вкъщи затворена.От толкова задух въобще не усещах кога съм мокра от къпенето и кога от изпотяването,през 1 час влизах в банята Mr. Green
vany666  ти естествено ли ще раждаш?

# 404
Melani 34 искрено се надявам да родя нормално,т.е. да няма причина която да наложи секцио  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт