Отговори
# 405
  • у нас
така.... има разказ от нито една от действащите страни Joy в предния ми пост  Joy

благодаря за палчетата Heart Eyes

# 406
Ей,Томелисе,голям роман написа  Grinning

# 407
Danielka,Tommelise успех и от мен!

А относно информацията за болницата кое след кое и какво ... аз лично искам да знам как е, а не да отида там и да не знам на къде да хвана, по добре да съм подготвена за всичко, така че чета всички съвети и препоръки от мамите минали поне веднъж от там!

Пожелавам лек и прохладен ден на всички!

# 408
  • у нас
Ей,Томелисе,голям роман написа  Grinning

само с идеята доколкото е възможно да съм полезна Hug надявам се не ви е отегчил...

# 409
Tommelise,   bouquet  Изчетох го с интерес и малко  newsm43

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:20 от fata_morgana

# 410
Tommelise, благодаря!!! Много подробно и хубаво си го обяснила  Hug, ама ме хвана страхххххх. Къде мога да прочета повече за начина на дишане по време на контракции, че нищо не разбирам  newsm78?

# 411
  • у нас
леле най-малко съм искала да ви уплаша Rolling Eyes дори гледах да пиша така че всичко да е лесно и чудесно...

dessynik1 в нета има доста места да прочетеш, а мисля че даже тук има и теми. Peace важното е да слушате какво ви казват персонала Peace слушате ли всичко ще е ок newsm10

# 412
Добро утро и от мен  food010

Напоследък само си ви чета, но имам и такива периоди  Wink  Уикендът, който мина бяхме на гости на приятели, в понеделник имах вливане на имуновенин в Токуда, което продължи 6ч, слава Богу последното преди раждане. Щица, мислих си за вас двете с desunique, но така ме бяха овързали с едни неща дето следят показателите, че нямаше мърдане. Crazy Дано и нея скоро я изпишат.  Praynig

Късмет днес на Даниелка и Tommelise за изпитите. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Моля се за Димяни и бебенцата. Нека днес всичко да мине благополучно и получим хубави новини от тях.  newsm17

Бебето на моята приятелка за която споменах, че роди в 32г.с, го изписаха с тегло 2,200кг, вече си е у дома и се гушкат. В тази връзка искам да пожелая на мама Руби скоро и те да гушнат малкия Божидар.   Heart Eyes Hug

grix , коя от двете книги за кърменето би ми препоръчала?
И в двете книги има много полезна информация, подробни са и добре написани. "Азбука на кърменето" е по-добре структурирана според мен, но която и да вземеш ще ти е от полза. Peace

В четвъртък съм на консултация, малко ми е притиснено за хемоглобина, понеже според последното изследване е 99, а гинекологът миналия месец при 94 ми каза, че може да се наложи вливане на желязо, но каквото трябва ще направя. Нито Малтофер, нито Тотема ми помагат много-много за този хемоглобин Sad

# 413
След това ви оставят да си лежите. Тук е момента да кажа че по бързо стават нещата ако не лежите, а се разхождате Peaceдр. е въпроса кой колко му е до разходки тогава Laughing

Браво за подробния разказ  Peace, при мен протекоха горе долу така нещата.За разхождането - исках, но не ми позволиха  Tired , бях вързана към апарата за тоновете и ме пуснаха само за 5-10 минути да се разтъпча.Щеше да е по добре да мога да сменям позите,ама - тц.
За клизмата - изкарах късмет и не са ми правили, когато ми започнаха контракциите в къщи си отидох до тоалетна, до колкото съм чела организма се подготвя и сам се изчиства. Peace Та не се наложи.

Danielkka, Tommelise, стискам палци и на двечките.Успех! Hug
Димяни,  Praynig , дано всичко да е наред!
Nansi_21, честита прическа.И аз вчера свърших тази работа, сега съм с доста подкъсена коса. Simple Smile

Днес отивам да си купя една чанта за багаж и довечера го стягам да е готов.Снощи тръгнахме на разходка уж, но почна да ме боли корема ниско долу (не бяха контракции), та набързо се прибрахме.Бебчо явно се беше завъртял и притискаше нещо, след като полегнах ми мина.Но сега ще си приготвя багажа, та да ми е спокойно.

# 414
grix, благодаря  Hug
А, той моя страх не е от оня гипсиращия, ами така лек за стимул - профилактичен Simple Smile По-спокойна съм, когато съм наясно какво ще става и искам да ми обясняват подробно всичко. Иначе се изнервям и като нищо мога да се вкарам в някой филм.

# 415
Tommelise благодаря и аз за подробния разказ. bouquet Не ми звучи стряскащо, по-добре е да знаем какво се случва. Би ли разказала малко по подробно за тестовете на Апгар, които се правят на бебето. Аз прочетох инфо в гугъл за тази оценка на новороденото, но ми е интересно дали съобщават на майката резултата от нея.  newsm78

Още нещо се сетих, сестра ми препоръча в багажа за болницата да си взема и една термална вода, от тези които се във флакон под налягане и да се освежавам с нея, когато усетя нужда помежду контракциите, понеже не давали да се пие вода, а пък тя сподели, че устните й пресъхвали.

А и още. Когато коментирахте дали може да се види косата на бебето на преглед с ехограф- може, но по-добре се вижда на 2Д, а не на 3Д/4Д.
Ето снимка от нета:

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 10:57 от grix

# 416
  • у нас
това е скала за адаптацията на детето към новите условия.
Ето я скалата на руски- не мога да я намеря на Бг, но се разбира Simple Smile

оценката се прави на 1,2 и 3 мин.
добро- 9-10т
задоволително 7-8т
незадоволително 5-6
тежко 3-4
по малко от 3- много тежко.

обикновено акушерките са мин 2 и едната записва а др. диктува. Ще чуете и ръста и кг и об. на главата и оценка по скалата-  ако всичко е ок се чува 7,8,9 или 8,9,10. и двете са израз на добра адаптация. Важното е последната цифра, т.е. оценката на третата мин да е поне 9  Peace

# 417
  • София
Tommelise благодаря и аз за подробния разказ. Не ми звучи стряскащо, по-добре е да знаем какво се случва. Би ли разказала малко по подробно за тестовете на Апгар, които се правят на бебето. Аз прочетох инфо в гугъл за тази оценка на новороденото, но ми е интересно дали съобщават на майката резултата от нея.  newsm78

Пише го в епикризата като изпишат бебето.

Нашият беше 7 и понеже и аз бях чела много се притесних, защо е толкова малко. Тя като се роди дребната, не искаше да изплаче, викаха неонатолог, та чак тогава я чух.. много стряскащ момент беше за мен за няколко минути.

Иначе всичко си беше наред после.

# 418
Tommelise супер си! Благодаря!  Hug Дай Боже всички да чуем оценка между 8 и 10!  Praynig Hug

Фъстъчка какво стана с антителата. Излязоха ли изследванията? Как се чувстваш?

# 419
Да, точно така се развиват нещата, както Tommelise ги е описала. Не съм била пряк участник, но наблюдавах по неволя цели 3 нормални раждания предния път. Изкарах в предродилна зала 5 часа, защото се наложи да направят същия ден 2 спешни секцио и аз си отвисях, защото моето не беше по спешност. Даже смея да кажа, че много смели жени родиха тогава, почти не са викали. На мен единствения ми стрес е, че излизайки от тоалетната се сблъсках с акушерка, носеща именно една плацента в легенче и  Sick за малко да повърна, но бързо ми мина. Вие няма и да я видите така или иначе  Peace

На мен резултат от тест Апгар не са ми съобщавали и на двете раждания, нито ми го е писало в епикризата. Единствено при второто бебе изкоментираха, че е преносено и толкова. Тя и не изплака веднага, аз се притесних, при което я ощипаха  Crazy и тя ревна  Wink

Общи условия

Активация на акаунт