Скъпите университети

• 166 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
От известно време дъщеря ми говори за медицина в чужбина. В 10 кл. е ,ЕГ -английски ез.
Моля за информация ,какви са възможностите ,изискванията за успех и език и таксите за следване? Има ли възможност за заем, стипендия, работа по време на следване?

# 646
От известно време дъщеря ми говори за медицина в чужбина. В 10 кл. е ,ЕГ -английски ез.
Моля за информация ,какви са възможностите ,изискванията за успех и език и таксите за следване? Има ли възможност за заем, стипендия, работа по време на следване?

Като реши в коя държава иска да учи и разбере как точно става кандидатстването, сама ще си отговори на въпросите, които задаваш.

# 647
точно на предната страница има коментари за медицина
ако вторият й език е немски шансовете й значително се увеличават Peace
виж и тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704410.0
аз лично научих много неща, независимо, че ме интересува Германия, а повечето пишещи там са за Англия и Шотландия. Линковете също ми бяха много полезни

# 648
  • Varna
Май първо трябва да реши в коя държава иска да учи и после разбира се от финансова гледна точка.

# 649
Здравейте, има ли не прекалено скъпи университети в Norwich? Peace

# 650
В Англия таксата за университетите е една и съща - около 9 000 паунда годишно. Можеш да теглиш кредит или да завършиш някакъв професионален колеж. По-добре разгледай университети в Шотландия
http://www.saas.gov.uk/index.htm

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 13:11 от Burmichka

# 651
Хубаво ок. приемат ги децата , умни са , нахъсани .. и т.н.
Ами после къде си ползват дипломите от тези престижни университети ?
Като гледам навън българи много много не искат да наемат на работа ..Интересно е да се разбере какви са реалните шансове за децата да си намерят работа ?
Поне за стажовете лесно ли си намериха място , защото има един такъв проблем при намирането на работа за стаж .Щом за стажа е толкова трудно , какво остава после за работа ?
Това е интересно да се коментира.Щото влизането е не чак толкова сложно , но в крайна сметка нали идеята на това образование е да имат някаква реализация .
Иначе все едно си хвърляш парите на вятъра горе долу .Само за едната диплома мисля че няма смисъл .

# 652
Да, това е много интересна тема за разговор. Аз лично не завърших в Англия, но за времето в което съм била там никога не съм била обект на дискриминация за това , че съм българка. Хората, с които съм се срещала се интересуваха от мен като човек - какви качества и умения имам, къде съм се родила нямаше чак такова значение.

В момента съм в България, но работя основно с клиенти от Англия...Всички искат да дойдат тук:) Може би е просто добро стечение на обстоятелствата, но истината е една - основното, което се изисква за да успееш не е само добро образование, но и съвкупност от знания, умения, труд и разбира се известна доза късмет.

# 653
Да, това е много интересна тема за разговор. Аз лично не завърших в Англия, но за времето в което съм била там никога не съм била обект на дискриминация за това , че съм българка. Хората, с които съм се срещала се интересуваха от мен като човек - какви качества и умения имам, къде съм се родила нямаше чак такова значение.

В момента съм в България, но работя основно с клиенти от Англия...Всички искат да дойдат тук:) Може би е просто добро стечение на обстоятелствата, но истината е една - основното, което се изисква за да успееш не е само добро образование, но и съвкупност от знания, умения, труд и разбира се известна доза късмет.
За кои години става дума ?
Защото нещата от преди 5 години примерно и сега са много , много различни .

# 654

За кои години става дума ?
Защото нещата от преди 5 години примерно и сега са много , много различни .
Преди 3 години учех там, от 2 години работя за английски клиенти. Не е лесно, но все още вярвам, че качествата на човек вземат превес над националността му (надявам се да не е грешка)

# 655
В Англия таксата за университетите е една и съща - около 9 000 паунда годишно. Можеш да теглиш кредит или да завършиш някакъв професионален колеж. По-добре разгледай университети в Шотландия
http://www.saas.gov.uk/index.htm
Солидна сумичка, благодаря за предложението мислех си обаче че може да работя в Англия и да уча. Но май не е толкова просто има да чета по темата, дано се справя че е необятно! Много благодаря Peace

# 656
Moжеш да теглиш студентски кредит за таксата Simple Smile Има варианти - поразрови се Simple Smile

# 657
  • Bristol
Burmichka, много хубаво си го казала особено това:
... но истината е една - основното, което се изисква за да успееш не е само добро образование, но и съвкупност от знания, умения, труд и разбира се известна доза късмет.
Където и да учиш и да си търсиш работа, България или чужбина, тези неща са важни.
Живея и работя в Англия не съм имала проблем с това, че съм българка, освен в началото, докато си оправиш всички разрешителни за легален престой и работа. Но това важи не само за българи, но и за много други националности, които имат ограничения за работа в Англия. Имаш ли знания, самочувствие, вършиш ли си работата добре и с желание, а не просто заради парите, ще бъдеш забелязан и оценен, независимо от националността. Разбира се има я и дозата късмет, да си на правилното място в правилния момент.

# 658
Добре де кога се връща кредита ?

# 659
  • UK
След като завършиш, ако изкарваш над 15 000 паунда годишно Simple Smile И след 30 години се опрощава

Общи условия

Активация на акаунт