Скъпите университети

• 164 912
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
....
 Затова моят съвет: ако родителите ти имат финансова възможност, иди да учиш бакалавър в чужбина каквото най-много искаш, ако не можете да си го позволите, тогава запиши тази специалност тук, а после иди за магистратура по същата специалност някъде в чужбина, за да надградиш знанията. И наблягай на езика, който ще ти трябва Simple Smile
Най-големият проблем сега е,че не знам какво искам.Само знам какво не искам:не искам медицина заради мноогоото болести,знам че е много добре платена,но тази професия не е за мен.Съдя по това,че има лекари в семейството.Не искам нищо свързано със икономика,счетоводство..просто във всички тях стои на голямо място Математиката,която аз изобщо не разбирам.Затова трябва да се ориентирам към нещо с малко изучаване на математика,че иначе..жална ми майка..Аз даже не знам специалност,която да има малко изучаване,пък камо ли професия..  ooooh!

Обикновено става така: избираш от тези предмети,които са ти най-лесни и ти харесват в училище. Гледаш с тях какви професии са свързани, четеш какво се работи и си избираш това, което най-много ти харесва и смяташ, че пасва на характера ти. Ако ти харесват хуманитарните предмети, обичаш да разговаряш с хората, интересуват те техните проблеми и искаш да им помогнеш да ги разрешат, значи си за психолог.  Ако обичаш математиката, харесва ти да смяташ и си подреден човек, ставаш за икономист и т.н. Simple Smile Ако освен, че математиката не ти е трудна, имаш и въображение, рисуваш хубаво и обичаш да си измисляш свои модели на сградите или интериора, който те заобикаля, си за архитект. Помисли какво ти харесва и какво ти се отдава и ще намериш "своята" професия Peace

# 121
Привет,следя темата и.....
До един момент ми беше интересно-мило момиче,задаващо конкретен въпрос,без ясна представа за желанията си и
без по-конкретна визия за бъдещето си,просто питаше...
Един господин,който съвсем добронамерено сподели информация с нас /никой друг от пишещите в темата не го направи/ и изведнъж се появиха детективските кучета-кой ,къде,кога,защо Shocked..кому е нужно това ?
Мен лично съвсем не ме интересува къде и как е учела и печелела състезания дъщерята на Пламен.Интересува ме къде и как моята дъщеря ще се представи/а тя добре го прави засега,пу,пу/ и инфото,което Пламен сподели ще ни насочи как да продължаваме занапред.Естествено имам и търся и други източници на информация.И да,както Пламен каза в нашето време информацията е всичко.
Та,мили съфорумки,защо "побългарихте"темата-комплекси,сравнения,заяждания...полемика ,ама много сме добри в това,нали?
А просто да изслушаме събеседника,да си"грабнем"'това,което ще е полезно за нас,да отсеем плявата от житото не можем,не .Задължително трябва да покажем,че......и аз не знам какво показваме.Абе знам,ама  не ми се разисква ...та такаааа.
Хайде със здраве Simple Smile
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 202uu   

# 122
Та въпроса ми е-има ли смисъл да се ходи в толкова скъпи университети,като може да се отиде в друг с по-малка такса,където образованието може да е горе-долу на същото ниво?

Има смисъл, в случай че няма да се търси реализация в БеГе.

# 123
Според мен,колкото и гадно да звучи навън е по-добре да си устроиш живота,да учиш и т.н. отколкото тук..Просто тук няма такъв стимул,който специално мен да задържи..И наистина е жалко колко млади хора напускат държавата ни,но като няма поле за изява/развитие,какво да правим тук?

Иначе сега  през следващите години ще наблегна на английския,за да го усъвършенствам.А и отделно трябва много,много внимателно да се съсредоточа и да реша най-накрая какво искам..  Whistling

# 124
Има шанс и тук, но трябва частен бизнес.

# 125
Е,да тук освен с частен бизнес,не знам с какво друго може да се занимава човек,който да иска да си устрои живота много добре..

А да  попитам,има ли някакви програми/организации,които те насочват към каква специалност да следваш?Тъй като сигурно за милионен път го казвам,че аз съм безкрайно неориентирана.  Outta Joint

# 126
Има тестове онлайн  за кариерно ориентиране, но те дават малко по-суха информация...

Иначе, когато човек е неориентиран за специалността, която иска да учи, най-добре е да проведе една или няколко срещи с кариерен консултант.

Често има твърде много фактори при избиране на специалност, които повечето хора ги пропускат....

# 127
  • София
Е,да тук освен с частен бизнес,не знам с какво друго може да се занимава човек,който да иска да си устрои живота много добре..

А да  попитам,има ли някакви програми/организации,които те насочват към каква специалност да следваш?Тъй като сигурно за милионен път го казвам,че аз съм безкрайно неориентирана.  Outta Joint
За такива, които не са решили до последно каква специалност искат, според мен е най-добре да кандидатстват в Щатите. Просто там имаш право на какви ли не въртележки - major, minor, прочие. И то - можеш за учиш специалности, които нямат нищо общо помежду си (пример: една приятелка е с major бизнес икономика и minor психология) Wink

# 128
Тинче,аз и за там се ориентирам де..Искам в Америка,но специалността ще е проблем..И все пак имам време,но..  Whistling

btw..ти кога заминаваш?

# 129
  • София
Тинче,аз и за там се ориентирам де..Искам в Америка,но специалността ще е проблем..И все пак имам време,но..  Whistling

btw..ти кога заминаваш?
Спокойно, ще се оправи всичко. Дори и да почнеш с една специалност и да ти омръзне и да ти се прииска друга, можеш лесно да я смениш в Америка. Simple Smile

П.П. След 11 дни заминавам - на 17ти септември. Wink

# 130
Защо вече никой не пише? Темата ме интересува, но пък на щерка ми и е рано. Но все пак ми в интересно. Да ви попитам кой е най-добрият университет за право в Англия.  Praynig

# 131
Да ви попитам кой е най-добрият университет за право в Англия.  Praynig

Оксфорд Simple Smile

# 132
И ние към него се насочихме!  Simple Smile Благодаря ти за отговора.

# 133
И ние към него се насочихме!  Simple Smile Благодаря ти за отговора.

Пожелавам ви успех!  bouquet И непременно да се обадите, когато и да е, защото.....много рядко българче влиза да учи там Sad Време е това да се промени Simple Smile

# 134
И на мен ми е рано да се интересувам, но  и аз съм се насочила към правото Grinning Засега мисля за СУ като живея  в жк. Сухата река /чух добри отзиви за квартала и е близо до университета. Варианта 'образование в чужбина' ми е все още под въпрос Tired

radina13, късмет  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт