Скъпите университети

• 164 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Американски колежи, простотии..
пример - ВВМУ, най вече Корабоводене, дупе да ти е яко
Австралия... високо ниво...

Извинете, ама това е смехотворно...

# 391
Здравейте, аз вече съм писала някъде из темите, но да се включа пак. Учех в Warwick и мога да кажа, че е прекрасен университет от където и да го погледнем. Наистиана е скъпо( квартира, ежедневни разходи и т.тн), а и в тези времена намирането на работа не е лесно, но не е и невъзможно. Таксата се поема от студентския кредит и не е чак такъв проблем.

Иначе имам приятели в Уорик, които са завършили Американския колеж- те са изглючително знаещи и можещи, определено са получили добро образование там, само че аз съм завършила най-старото бг училище и пак ме приеха и показвах отлични резултати, така че в много степени всичко зависи от самото дете,  неговите стремежи, интереси и сподобности.

За американските университети нямам информация, но знам за много хора, мои познати, които благодарение на страхотните си резултати на САТ-овете спечелиха стипендии и признание от много престижни университети.

Дали си заслужава- да, заслужава се да се учи в чужд университет, но не с цената на всичко.
За мен все още личните качества са на първо място, ако нямаш такива, никой университет няма да ти ги даде.

# 392
Здравейте, аз вече съм писала някъде из темите, но да се включа пак. Учех в Warwick и мога да кажа, че е прекрасен университет от където и да го погледнем. Наистиана е скъпо( квартира, ежедневни разходи и т.тн), а и в тези времена намирането на работа не е лесно, но не е и невъзможно. Таксата се поема от студентския кредит и не е чак такъв проблем.

Иначе имам приятели в Уорик, които са завършили Американския колеж- те са изглючително знаещи и можещи, определено са получили добро образование там, само че аз съм завършила най-старото бг училище и пак ме приеха и показвах отлични резултати, така че в много степени всичко зависи от самото дете,  неговите стремежи, интереси и сподобности.

За американските университети нямам информация, но знам за много хора, мои познати, които благодарение на страхотните си резултати на САТ-овете спечелиха стипендии и признание от много престижни университети.

Дали си заслужава- да, заслужава се да се учи в чужд университет, но не с цената на всичко.
За мен все още личните качества са на първо място, ако нямаш такива, никой университет няма да ти ги даде.

Завършила ли се вече Уорик? Може да дадеш информация какви са минималните разходи за живот там например, за да не бъдат изненадани неприятно хората, които имат намерение да ходят. А за личните качества е вярно, винаги е било така, ще прибавя и мотивацията, за да е успешно всичко. Peace

# 393
Американски колежи, простотии..
пример - ВВМУ, най вече Корабоводене, дупе да ти е яко
Австралия... високо ниво...

Извинете, ама това е смехотворно...

Ами не, не е.. какво значение има дали даден човек ще завърши училище, което струва майка си и баща си на година или школото на село, ако си е галош по природа, си остава такъв. Излиза, че трябва да се плащат луди пари, за да станеш човек.
Колкото до ВВМУ - да, влиза се с 4.00, но за да излезеш трябва да си скъсаш шортите от лизане на подметки и учене, било то курсант или не, а плаването определено не е леко, с оглед на това, че съм се занимавала с ветроходство, 6 месеца на практика не се издържа лесно.
В Австралия пък обучението наистина е добро, поне това, което съм си заплюла, най - добрите им университети се съревновават наравно с тези в Щатите и Англия, където нещо не ми се нравят порядките.

Както и да е, не съм тръгнала да убеждавам никого в правотата си, това съм си извадила като извод, а и зависи много какво иска да се следва, при мен вариантите са малко и определено не виждам на какво по - различно биха ме научили на другия край на света. От малка винаги съм си мечтала да нося капитанска фуражка върху темето си, което мога да уверя, не е заради болните амбиции на когото и да било.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:56 от Carouselambra

# 394

Завършила ли се вече Уорик? Може да дадеш информация какви са минималните разходи за живот там например, за да не бъдат изненадани неприятно хората, които имат намерение да ходят. А за личните качества е вярно, винаги е било така, ще прибавя и мотивацията, за да е успешно всичко. Peace

Не съм завършила Уорик, тъй като се върнах в БГ по ред причини. Сега уча в БГ и разликите за мен са основно в материалната база, тъй като уча от учебници на английски.

Разходите за една година без таксата, която за сега е малко над 3000  паунда, са около 6-7 000 паунда, ако живееш нормално и не се лишаваш от нищо, но без да се разхищава(това е като се има предвид, че си идват лятото в БГ, иначе нешата се променят).  Общежитията в повечето университетите са около 70-150 паунда на седмица, в зависимост от това какво е общежитието.

В Шотландия няма такса за студенти от ЕУ, но и там има разходи за квартира и ежедневни нужди.

Всеки сам избира дали да замине. Трудно е, но не и невъзможно.

# 395
От малка винаги съм си мечтала да нося капитанска фураж

Не ви съветвам ! Имаше едно време една жена капитан и тя завърши безславно кариерата си. Не е за жена тази професия.

какво значение има дали даден човек ще завърши училище, което струва майка си и баща си на година или школото на село, ако си е галош по природа, си остава такъв. Излиза, че трябва да се плащат луди пари, за да станеш човек.

1.Има голямо значение
2."Галоши" на запад между тези слоеве (по принцип) няма - естественият подбор си е свършил работата т.е. и възпитанието и интелигенцията на тази прослойка напълно съотвества на положението им.
3. Случаите за които говорите (по принцип) са продукт/следствие на диктатурата на цървула

А моя приятелка имаше средства за първата година за учене в Оксфорд и след това й отпуснаха стипендия за останалия период.

В Оксбридж се минава през ситото на приемните изпити и интервюто т.е. те вече са оценили кандидата а елитните унивеситети, както в САЩ така и в Англия, няма да оставят техен студент да напусне заради недостиг на пари.

За това и се интересувам от всякаква информация от този вид.

Трудно ще намерите такава информация по форумите.- частните лица я смятат за "класифицирана" . Дори в источно европейските учебни институции служителите не споделят цялата информация с кандидат студентите  - "класифицираната" остава само за свои хора.

Иначе имам приятели в Уорик, които са завършили Американския колеж- те са изглючително знаещи и можещи, определено са получили добро образование там, само че аз съм завършила най-старото бг училище и пак ме приеха и показвах отлични резултати, така че в много степени всичко зависи от самото дете,  неговите стремежи, интереси и сподобности.

Огромният % приети  с изпити и интервю в САЩ и Англия са възпитаници на "специализирани" у-ща т.е. у-ща където се преподава английски език на ниво + математика. Обикновено такива у-ща имат национално значение или са тип АК, ААУ

Приетите извън тези у-ща кандидати са относително малко а приемането им е изключително заради техните ЛИЧНИ заслуги т.е. ролята на учебното заведение  в подготовката им е съществено много по малка отколкото в горният случай.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 11:15 от plamenhk

# 396
Не съм завършила Уорик, тъй като се върнах в БГ по ред причини.

Ако сте са върнали заради финансови проблеми е разбираемо. Sad За съжаление нашата държава нищо не прави в такива случаи. Уорик е много престижен ВУЗ и смятам че държавата би могла да помогне за издръжката ви както правят някои други бивши соц държави т.е. срещу задължение да работите х години за държавата тя поема издръжката ви за периода на следването ви. Възможни са и и други решения като безлихвен заем за определено време и пр.или комбинирани решения, ако има желание за това. За съжаление на България ум не и трябва по простата причина че той не може да бъде природно "здрав" -  самото му функциониране (при тези условия) го прави болен.  Mr. Green

Изромчили сме се! Mr. Green

Краят наближава! Децата ви ще живеят в Страната на циганите!

Намерете статията защото форумът не отразява линкът който давам - "циганията" и тук е пуснала дълбоки корени.

http://bgvesti.com/images/stories/image/Igrachki/2009_08/0813/rom.jpg
Айде.Чайе шукарие.паламанди,шаееееее.  Mr. Green  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 14:40 от plamenhk

# 397
Не съм завършила Уорик, тъй като се върнах в БГ по ред причини.

Ако сте са върнали заради финансови проблеми е разбираемо. Sad За съжаление нашата държава нищо не прави в такива случаи. Уорик е много престижен ВУЗ и смятам че държавата би могла да помогне за издръжката ви както правят някои други бивши соц държави т.е. срещу задължение да работите х години за държавата тя поема издръжката ви за периода на следването ви. Възможни са и и други решения като безлихвен заем за определено време и пр.или комбинирани решения, ако има желание за това. За съжаление на България ум не и трябва по простата причина че той не може да бъде природно "здрав" -  самото му функциониране (при тези условия) го прави болен.  Mr. Green

Изромчили сме се! Mr. Green

Краят наближава! Децата ви ще живеят в Страната на циганите!

Намерете статията защото форумът не отразява линкът който давам - "циганията" и тук е пуснала дълбоки корени.

http://bgvesti.com/images/stories/image/Igrachki/2009_08/0813/rom.jpg
Айде.Чайе шукарие.паламанди,шаееееее.  Mr. Green  Mr. Green

Причината, поради която се върнах е лична, но предпочитам да я запазя за себе си, тъй като вече твърде много хора ме обявиха за луда Simple Smile.
Финансовата страна на нещата също не е розова, не е лесно в никакъв случай. Но аз знам, че ако бях останала, щях да се справя. От друга страна, при мен ситуацията е малко по-различна, тъй като имам вуйчо там, който много ми помага, а и отделно, родителите ми можеха да ми осигурят три години следване, ако го бях поискала.  Но това няма значение, ситуацията при всеки е различна.

За мен все пак от най-голямо значение си остава човешкия фактор. Повечето хора, които са заминали да учат са намерили начин да останат и да се справят там. Истината е, че образованието в чужбина не е за всеки, като не говоря само за финансови трудности. Все пак, когато има достатъчно амбиция, мотивация, самодисциплина, личностни качества и разбира се малко късмет, всичко е постижимо Simple Smile Simple Smile Но все пак не съветвам никой да взема необмислено решение да замине да учи в чужбина, просто , за да се махне от БГ. Трябва внимателно да се преценят всички предимства и недостатъци.

А иначе си прав, че би било много добре държавата да поема следването, но повече ми се иска, образованието в БГ да е толкова добро, че желаещите да учат в чужбина да са малко. Иска ми се в българските университети всичко да беше също така добре уредено, но ще минат много години докато това се случи Sad

# 398
Причината, поради която се върнах е лична, но предпочитам да я запазя за себе си, тъй като вече твърде много хора ме обявиха за луда Simple Smile.
Боже, упази  Cry , ако причината е "противния' пол .... #2gunfire   От Уорик в родината (спомних си вица за глистите  Mr. Green)   Такава жертва аз никога не бих направил (3х прекръстване).

повече ми се иска, образованието в БГ да е толкова добро, че желаещите да учат в чужбина да са малко. Иска ми се в българските университети всичко да беше също така добре уредено
Блаженни са вярващите. Sad

но ще минат много години докато това се случи Sad
Това което мислите НИКОГА няма да стане а това което си мисля аз (циганска държава) ще стане до 2025-30г.
Не е трябвало да напускате Уорик и да се връщате в Бъ;гария. Тази държава няма никакво бъдеще..  Sad

# 399
Пламен, още веднъж използвам възможността да ти благодаря за участието по темата и да те попитам за информация за университети в Канада и въобще за начина на организация на образованието там, ако си наясно. Ако препоръчаш сайтове или дадеш линкове- и те ще свършат работа.

# 400
Боже, опази  Cry , ако причината е "противния' пол .... #2gunfire   От Уорик в родината (спомних си вица за глистите  Mr. Green)   Такава жертва аз никога не бих направил (3х прекръстване).

повече ми се иска, образованието в БГ да е толкова добро, че желаещите да учат в чужбина да са малко. Иска ми се в българските университети всичко да беше също така добре уредено
Блаженни са вярващите. Sad

но ще минат много години докато това се случи Sad
Това което мислите НИКОГА няма да стане а това което си мисля аз (циганска държава) ще стане до 2025-30г.
Не е трябвало да напускате Уорик и да се връщате в Бъ;гария. Тази държава няма никакво бъдеще..  Sad

Уважаеми Пламенхк,
да, причината е противоположния пол Simple Smile Включих се по темата, за да дам информация, която би могла да бъде полезна. Всеки сам избира какви жертви да направи и за кого да ги направи. Вие не бихте могли да разберете моя избор, нито който и да било от пишещите тук освен мен самата.
За мен България не е най-ужасното място на света, но не мога да кажа, че бих останала тук завинаги. И все още поддържам своята теза за индивидуалните особености и потребности на всеки човек.

В интерес на истината искам да изкарам магистратурата си в Англия и изчислих, че предпочитам да дам 10 000 за магистратура и да остана да живея там, от колкото да тегля кредити за бакалавърска степен, които после да изплащам и отделно още толкова за магистратура.

Неприязънта към много от българските неуредици във всяка една сфера е напълно разбираема,  и за съжаление сте прав в много аспекти, но все пак не смятате ли, че сте малко краен ?

# 401
Доколкото знам, след като завършиш бакалавър с подобаващ успех, можеш да започнеш работа и да събереш пари за магистратура. Ако си много ценен кадър съм чувала, че може и работодателят да ти плати магистратурата.
Такъв път знам да се извървяли деца на познати.
Дали и към днешна дата е така?  newsm78

В БГ ми се струва, че по-трудно се изкарват парите за магистратура.
Желая ти успех от все сърце!

# 402
Благодаря ,нова.
Варианти има всякакви, щом има желание Simple Smile Поне за мен е така.

# 403
да те попитам за информация за университети в Канада и въобще за начина на организация на образованието там, ако си наясно. Ако препоръчаш сайтове или дадеш линкове- и те ще свършат работа.
Утре в лично съобщение ще ви я изпратя

да, причината е противоположния пол Simple Smile
Дано да си струва жертвата която сте направили.

Вие не бихте могли да разберете моя избор, нито който и да било от пишещите тук освен мен самата.
Абсолютно верно ! Просто изразих едно най ОБЩО мнение от гледна точка на ранкинга на ВУЗа, перспективите за реализация там и пр.

В интерес на истината искам да изкарам магистратурата си в Англия и изчислих, че предпочитам да дам 10 000 за магистратура и да остана да живея там, от колкото да тегля кредити за бакалавърска степен, които после да изплащам и отделно още толкова за магистратура.
Частично се съгласявам с вас. В един от предните си постинги написах че бакаларското следване, ако нямате излишни пари,  (по принцип) си струва ако става дума само за първата 6 университети в Англия. А Уорик е между тях.
Аз също се интересувам от магистратура в Англия като резервен вариант за дъщеря ми.

Неприязънта към много от българските неуредици във всяка една сфера е напълно разбираема,  и за съжаление сте прав в много аспекти, но все пак не смятате ли, че сте малко краен ?
Истинската ситуация в България се крие от народа. В доклад на ООН още от 1989 се говори че около 2025г България ще стане първата държава в Европа където циганите ще станат мнозинство. Освен етническият проблем  има и лавина от други проблеми които държавата въобще не е в състояние да реши. Затова всеки уважаващ себе си родител,ако няма бизнес в държавата, ще разбере че бъдещето на потомството му не е свързано с България.  Sad

И все още поддържам своята теза за индивидуалните особености и потребности на всеки човек.
Вие сте са доказали като сте влезли в Уорик и искрено се надявам че плановете ви ще се сбъднат. Желая ви успех !

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 23:59 от plamenhk

# 404
Моля Ви, нека позваме темата да пишем за университетите. В Клюкарника има тема за циганите и демографската криза, не е нужно да спамим тук.

Мен също ме интересува образованието в Канада и защо Пламен не пусне тук, а не на лични това, което знае. И защото познавам човек, който не му се понрави и се върна в БГ заради образованието на децата си в Канада. Човек с положение е, и във форума му се е въртяло името. Искам да знам какво толкова му е различното, специфичното и пр. в сравнение с българското.

Общи условия

Активация на акаунт