Скъпите университети

• 166 499
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Аз ако се реша да отида да уча в чужбина най-вероятно ще остана и да работя там. Естествено ако има работа. Знам, че в чужбина счетоводството ще има разлики. Иначе съм си намислил и варианти за България. Фаворитът ми за България е ИУ-Варна. Не знам обаче след време ако завърша в България дали ще мога да си намеря добра работа по професията. Знаете ли дали ако завърша в България ще ми признаят дипломата в чужбина и дали ще мога да работя там ?

# 721
  • София
Къде може да учи журналистика и креативно писане? Намерих само един университет в шотландия... Аз ли нещо не мога да намеря, не съм добре с английски, детето ще бъде 10 клас сега, имаме 2 години търсене, но все пак...

# 722
  • София
Записвам се и тук! Неусетно мина времето, голямото дете ще бъде в 12 клас тази учебна година. И, разбира се, университетите ни вълнуват много в последно време.   Grinning 

# 723
Дипломите на всички държавни университети и на повечето частни се признават навсякъде по света. Най-малкото в общностния договор на ЕС е така разписано че ако една страна се присъедини към ЕС всички останали са длъжни да признават дипломите, но за нашите държавни университети не мисля че някога е било проблем, просто процедурите по признаване в различните страни са били повече или по-малко усложнени, докато сега са що годе уеднаквени за всички страни.
Трябва да се прави разлика между образователно и квалификационно признаване.
С думи прости образователното признаване е когато една образователна институция признава дипломата на друга за достатъчна за последващо образование. Напр. бакалавърска диплома на български университет да бъде призната от Германски, за да може човека да следва в магистърско образование (или в някои случаи докторска степен) в него.
Квалификационното признаване е малко по-различно, при него става въпрос за право да се упражнява професия и ако професията е регулирана по някакъв начин е възможно да се стигне до полагане на допълнителни изпити. Предполагам , без да бъда 100% сигурен, че такъв би бил проблема при медиците, счетоводителите, адвокати и др. поради спецификата на професията - работа със съответното законодателство, приемственост към дадена система и пр.

# 724
  • София
Привет на всички!
Имам нужда от помощ ....

Някой да помага за квартира в Бат, Англия - за 4 месеца ...
Или да даде идея ...
Благодаря предварително!!!

# 725
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ами не предлагат. Дадоха линк към сайтове за търсене на квартири, но понеже имам натрупан опит за търсене на квартира във Франкфурт където повечето обяви бяха от агенции, искаха договор, параметри на търсенето и други условности ... ми звучи сложно.
Ние такива сайтове и сами можем да намерим с търсачките.  Sad

# 726
Ами не предлагат. Дадоха линк към сайтове за търсене на квартири, но понеже имам натрупан опит за търсене на квартира във Франкфурт където повечето обяви бяха от агенции, искаха договор, параметри на търсенето и други условности ... ми звучи сложно.
Ние такива сайтове и сами можем да намерим с търсачките.  Sad

Синът ми си намери квартира в Ротердам питайки в подобна група. https://www.facebook.com/groups/145668868829929/?fref=ts

# 727
Здравейте!Някой знае ли дали първата година във Франция студентите имат право на общежития, или ги дават на магистрите?Мерси предварително Heart Eyes

# 728
  • София
Във Франция първокурсниците не са с предимство за общежитие и вероятността да си намерят такова не е особено голяма...

# 729
Еее, жалко.  Sad Ще се търсят други варианти.Мерси, Петя Simple Smile

# 730
  • София
За Париж е особено сложно, но ако ще учите в друг град, може и да се намери вариант.  Wink

# 731
Здравейте! Нова съм тук, но особено се вълнувам. 10 клас съм и се чудя какво да уча след 12ти и къде. За местата, които разгледах, най-много ми допада университета в Бат, със специалност Computer scienece with bussiness. За сега вървя 9 години плътно 6.00 надявам се и занапред да е така, което ще ми помогне при кандидатстване. Английският ми за сега е на по-добро от училищно ниво, но се чудя IELTS или Toefl да положа. Вълнувам се от таксите, отношението към българите и изобщо струва ли си семейството ми да заделя толкова пари? Благодаря много! Simple Smile

# 732
Тази тема почти не е активна.

Ако се интересуваш от Великобритания, виж тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731817.msg26429785;topicseen#new

Има отделна тема и за Германия.

# 733
Здравейте. Интересувам се от всичко свьрзано за кандидатсване вьв Франция. Има такьв форум и ако не, поне тук да ми пишете. Дьщеря ми е 11 клас и иска да се ориентира за там. Всичко ще ни е полезно. Има ли общежития от пьрвата година , безплатни университети и стандарт на живот.......Благодаря предварително.

# 734
  • София
Rossitsa Genadieva, относно процедурите по кандидатстване, изисквания, дори запознаване с вида и стандарта на учебните заведения - във френското посолство ориентират с големи подробности. Обадете им се и си уредете среща с дамата, която се занимава с кандидат-студентите - консултациите са напълно безплатни. Единствено, добре е да го направите до края на годината, защото от средата на януари вече са много заети със самото кандидатстване (процедурата е чрез тях директно) и едва ли ще имат време да ви отделят нужното внимание.

Общи условия

Активация на акаунт