ЮНЧЕТА в ръце разнасяме и в "Родени 2010" се нанасяме

• 26 910
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте!

мартеа , и моята госпожица напоследък започна да спи по гръб. И тя така с обърната на една страна главичката и трудно можеш да я поместиш, ако се опитам се започва едно сърдене и дои и да успея, тя почти веднага се обръща на тая си страна, на която тя си е решила. Явно си е някакъв период.

А иначе при нас проблем с "голямата работа" за сега нямаме. Всеки ден го върши поне по 1- 2 пъти- пием и Инфакол, и Колийф. Само че като че ли снощи беше по редичко. да не би пък да сме хванали разстройство  newsm78 Но ако е такова, то пък трябваше да е по- често, а от 3 през нощта до сега - нищо. Знам ли и аз вече .
Малееееееее, големи дебати си заформихме около ...   Joy

# 76
  • Варна
skrech, благодаря за отговора.
Болката я усещам само в зърното и ареолата, в самата гърда нямам болка. Трудно ми е да опиша каква точно е болката, най-точно може да се опише като набождане с иглички. Освен, че ме боли при самото засукване (болката е най-голяма), има болка и по време на цялото кърмене, както и през останалото време. Болките са и в двете гърди. Сега забелязах, че на едното зърно имам едно малко местенце, което е по-розово, направих си горещ душ, но не набъбна мястото. Не мога да разбера дали е каналче или не.
Сутринта реших вместо да кърмя от гърдата, да се изцедя, хем да видя какво количество мога да изцедя, хем да успокоя малко болката. За болката определено има ефект, съвсем леко дразнене имам в момента. Сега съм малко по-притеснена, явно не мога да поставя правилно малкия на гърдата. Опитала съм всички пози, но няма ефект. Успях да изцедя от дясната гърда само 30мл., а от лявата 100 мл. Теди изсука 100-110мл. от шишето (много ли е, малко ли е?) и заспа моментално. А снощи като се е събудил в 11ч., до 2.30 не можах да го приспя. Кърмихме се първо от дясната гърда, накрая компресия и после дадох лявата, но явно не му стига кърмата, защото се кърмихме после се слагахме на креватчето, пак на гърдата, пак в креватчето....като той заспива на гърдата и тогава го слагам в кошарката, но започва да реве и хайде пак на гърдата, а той засуква все едно не е ял преди малко, така за минута и пак се унася. В 6 ч. се кърмихме до 6.30ч., спа до 7.30ч. и голям рев до 9ч., когато се изцедих.
Друго, което се сещам е, че гърдите ми вечер са твърди и ще се пръснат, а през деня го няма това напрежение.
За нааканите и напишкани памперси, със сигурност ги имаме 5-6 на денонощие.  Peace

Роси
, и ние имаме пъпчици по бузките, най-вероятно са от слънцето.
За ортопед никой нищо не ми е казвал още, а пък нашето момче както се роди седалищно ме посъветваха от раничко да го водя по ортопеди, за да се провери за луксация и малко ми е притеснено. Дано всичко е ОК, ама като ви слушам за д-р Райков каква навалица е, пък аз още не знам да се записваме ли от сега? newsm78

И мен ми е притеснено точно поради тази причина и се чудя дали да не записвам час във Варна. Явно има много доволни от този д-р Райков.
Nataliii, тези гащи са направени от плат, но са доста твърди и държат бебчето разкрачено. Слагат се като памперс с лепки.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 12:02 от Pepsilight

# 77
Alexova, ние почнахме Био Гайа-та на 7ми вечерта, вчера също дадох и сутринта, и вечерта по 4-5 капки, тази сутрин пак дадох. Мислех да не давам довечера, ама може и да дам. Дано да се отпуши това дете и да се изака като хората, че да му олекне, а и на мен покрай него. Ако е така, както казваш, ще очаквам утре някакви резултати.

Сега заспа в столчето за кола, след един час мъки в леглото, изместих го там и с малко люшкане вече спи. Може и да си права, Зузи, леко му е присвито коремчето, сигурно по-малко го мъчи. Отдавна разправям на баща му да ни закачи една люлка на тавана, ще ни от полза само.

Моят син също спи вече по гръб с главичка на една страна. Всеки път го слагам на различна страна, той сам се обръща по гръб. И си вдига ръчичките нагоре, много му е удобно така. Мартеа, пробвай да я слагаш всеки път на различна страна, а тя като легне по гръб, главичката ще й остава настрани. И така ще ги редувате страните.

# 78
мартеа, нашия малчуган си е доста шавлив, по принцип, главата си я върти и в двете посоки сам, да не говорим, че и той доста се върти. Crazy
Иначе за смях - е, още не се смее, но се усмихва много често, особено обича да го прави след кърмене и направо ми се топи сърцето от умиление Flutter Но четох, че в тези ранни дни усмивката е неволно съкращаване на мускулите и не го правили все още волево. Само че, ние сме само на 15 дни още Grinning

# 79
Добър ден!

Ние днес от 5.30 сутринта се разнасяме, мрънкаме, пънеме се и не искаме да спим. На няколко пъти задрямва за по десетина минути и сега заспа пък да видим до кога  Rolling Eyes

И това гадно време  Sad - при нас е едно мрачно и дъждовно, дано по-скоро се оправя, че не си е работа все вкъщи да се седи

# 80
киди, благодарности за прекрасното оформление  bouquet

за забелването - някои твърдят да се забелва от рано, други - да не се пипа; аз смятам, че ако е било необходимо забелване толкова рано, то природата щеше да го измисли... Peace
усмивки - все още само докато спи

едвам я опазвам - малкия много и се радва, само я целува а от снощи иска и да я носи Rolling Eyes иначе сега като е кофти времето и сме си в къщи, лудницата е пълна - само крясъци и прелитащи колички Crazy мъжа ми каза, че малката ако оцелее ще стане като нинджа

# 81
здравейте отдавна не съм чела и писала, но покрай разходките и другите ангажименти все не остава време, слаба организация .
като начало много хубава тема  Hug
По въпроса с положението на главата вчера бяхме на педито и на нея и направи впечетление че бебчето ни си държи главата само на дясно и попита дали постоянно е така. Въпреки че му сменяме позициета той вече е по-подвижен и се извърта. Наблегна ни да коригираме посоката тъй като, както обясни, това води до изкривяване и сплескване на главата и до определена атрофия на вратните мускули и ако се задълбочи щяло да е необходимо да се прави рехабилитация. и също така спомена че и по това си личи дали ще е левичар или не  Grinning.
За пишлето ни каза да не бързаме, а да започнем след 6 месец, тъй като ранното забелване можело да бъде по-лошо тъй като вероятността за срастване е голяма. Мъжките майки да споделят защото ми се струва че има много противоречиви мнения и не мога де реша за себе си кое е по-правилно.
  bouquet

# 82
  • Пазарджик
Имам въпрос към мамите, родили със секцио - има ли някакви ограничения за физическо натоварване, вдигане на тежко? На мен нищо не ми казаха лекарите, само че е добре бързо да се раздвижа. През бременността лежах заради контракции, не излизах и сега се радвам, че вече не се пазя, но пък да не взема да отида в другата крайност. В къщи се старая да правя всичко сама, а вечер като почнат коликите и ставам мокра от зор да я дундуркам и успокоявам. Леко обаче все още ме придърпва мястото, където е шева, особено като суче и има и колики и тогава се криви и ме удря в корема, колкото и да се опитвам да се предпазя с възглавници, когато кърмя. При вас така ли е?

# 83
  • С-я
за пишките- в болницата ми казаха да започна да я поддръпвам след първия месец. Личният лекар каза след 10-тия месец. Аз пък си мисля да го оставя да порасне и сам да си я дърпа  Grinning

# 84
  • Пловдив
бърз запис, после се връщам да чета  Simple Smile

# 85
Имам въпрос към мамите, родили със секцио - има ли някакви ограничения за физическо натоварване, вдигане на тежко? На мен нищо не ми казаха лекарите, само че е добре бързо да се раздвижа. През бременността лежах заради контракции, не излизах и сега се радвам, че вече не се пазя, но пък да не взема да отида в другата крайност. В къщи се старая да правя всичко сама, а вечер като почнат коликите и ставам мокра от зор да я дундуркам и успокоявам. Леко обаче все още ме придърпва мястото, където е шева, особено като суче и има и колики и тогава се криви и ме удря в корема, колкото и да се опитвам да се предпазя с възглавници, когато кърмя. При вас така ли е?

Ами мен нищо не ме придърпва,не ме боли и да ти кажа и като суче не ми се е случвало да ме рита и да ме боли!А за тежкото ние вече нали излизаме по разходки така че ми се налага да повдигам количката и няма оплаквания! Peace

# 86
  • Обетованата земя
Бърз запис докато не сме ревнали! Киди, браво!   bouquet
Моля  ви препоръчайте ми слинг и от къде да го купя!
Някой справил се със запека има ли? Вече втори ден не сме акали, напъва се милият, кривичък е Sad то не може само с това сапунче...
Някой друг дава ли зехтин и има ли отзиви? Педиатърката ми не го одобри и го давам на своя глава  newsm78
И още нещо-вчера видях че Био Гая се държат в хладилник, поне седмица са стоели на стайна температура у нас, дали са се развалили според вас?

# 87
Ух, много гадно време значи  smile3516
Тука до нас едни реки се стичат, едни калища.....ужас направо  #2gunfire
Дано скоро се оправя това време. Тази година или дъжд или супер жега  Sick
Малчо спи от 11 и го чакам да се събуди вече, че се разтекох  Laughing
Нас педиатърката ни пита дали бебо си държи главичката на определена страна. Сега petyak като каза, може би затова ни е питала. Но той Никола си се върти и на двете страни като е буден, а като спи е по гръб и само главичката му е на една страна

# 88
Бърз запис и от мен  Peace!!!

Киди, чудесно си я спретнала темичката   bouquet!!! Супер е  Peace!!!

Честито синче на Мартеу  smile3525!!! Да е жив и здрав малкия юнак, много да слушка и радва мама и тате   bouquet!!!

За пишлетата - спомням си, че за баткото /понеже минаха вече 15-тина годинки от тогава  smile3521/ педиатърката ми беше казала, да я забелваме по малко докато го къпем в топла водичка и всеки път да натискаме по малко повече - така постепенно щяла да се забели без да се стига до лекарска намеса...Да, ама нищо не стана и когато беше 3 годишен го водихме на хирург. Той уж я оправи, но и тогава не се показваше достатъчно. Аз реших повече да не го мъча детето и преди известно време той сам изяви желание да отиде на лекар, баща му го заведе и така се оправиха нещата. На малкия сега пак ще я забелвам, и дано този път се получи...Абе мъжка им работа -  hahaha това им забелвай като ги къпеш, онова им повдигай като им слагаш памперса... Joy

# 89
За слинга:
http://slingbg.wordpress.com/
http://www.babysling-lana.hit.bg/
Моят е слинг шал на Лана, дълъг е към 4м, ама вече свикнах да го връзвам, отнема ми 10сек. Много съм доволна, днес пак спа вътре 2 часа, а иначе дремва по 15мин.  Peace

За забелването - и мен много ме е страх, другата седмица ще питам педи.

после пак, че малкия звяр се събуди

Общи условия

Активация на акаунт