ЮНЧЕТА в ръце разнасяме и в "Родени 2010" се нанасяме

• 26 881
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Под липата
Ще откача! Пак почна.... Реве и толкоз! Не знам какво иска, вече се изнервих, а тенденцията е да реве цяла нощ...  Confused

# 661
Успокой се. Ти като си нервна, той също ще се нерви. Лягай да спиш заедно с него и с цицата в устата му. Все ще пусне като се унесе и заспи.

# 662
  • Под липата
Ох, jj ... цици не ми останаха днес...
От сутринта тъй си и останах по пижама, с рошава четина...Ми, как иначе - Боян все е в ръцете ми

# 663
Привет Джой,
Когато има цъкане, действително вакуума може да не е добър и бебето да поема въздух. Добре би било да се настаниш удобно, да приближиш Боян към себе си (не ти към него), телцето му да е обърнато към твоето тяло, зърното ти да сочи към горната устничка (или между нея и нослето), за да наклони леко глава нагоре и назад и да отвори по-добре устичка. Ако поема добре гърдата в повечето случаи устничките са леко обърнати навън. Той приема ли нещо с биберон или може би биберон-залъгалка? Тъй като начина на засукване на гърдата и този на бибероните чувствително се различава, някои бебета се объркват и се опитват да третират гърдата като биберон. При кърменето гърдата би следвала да премине, навътре зад твърдото небце и да достигне до мекото такова. При храненето с шише, изкуственото зърно остава в самата устичка. Чудесно е, че прекъсваш и опитваш да коригираш позата, ако искаш може да експериментираш и с други пози, които може да се окажат по-удобни за теб и за него. Вероятно, ако успее да поеме по-дълбоко тази гърда, да има подобрение?

Ivy, не давам на Боян нищо с биберон, нито пък ползваме залъгалка. Вярно е обаче, че аз се навеждам към него и може би позата ми не е добра. Друго се замислих, че тази гърда по принцип ми е по млечна и може все пак да има разлика в скоростта на потичане на млякото спрямо другата, но пък прави мляскането дори и когато е сукал вече дълго от нея. (по принцип аз го прекъсвам като усетя рефлекса на потичане, за да попия силната струя).
Ще опитам чрез подобряване на позата или промяната и, благодаря!

# 664
При малкия не съм забелязала някой от признаците за млечница, а за гърдите, какви са те? Понякога ме болят зърната, но след като направя пауза от 2 изцеждания вместо кърмене и се нормализират нещата. Течение нямам никакво. Най-вероятно това е от слизането на млякото, защото другото, което съм забелязала е, че пробожданията са вече, когато гърдите ми са леко напрегнати.
Малко ще ми е трудно да го кърмя преди да е прегладнял. Той се събужда с рев от глад, варианта е да го събуждам, но ние нямаме режим и сме на поискване, понякога на 2-2.30-3, че дори и 4 часа. Ще опитам с цеденето преди кърмене, ще пробвам и по-кратко да го държа на гърда, да видим дали ще има ефект.
Преди малко се кърмихме, преди това изцвдих около 50мл. и не ми повърна. Дано това да е начина, а и причината.  Praynig
Обикновено при млечница, повечето жени описват болката навътре по продължение на каналчетата. Може ли да имаме млечница?

Ако смяташ, че се получава при понапълване на гърдите, би могла леко да изцедиш или да предложиш на детето да суче. Понякога в съня си показват ранни признаци на глад като плезене или въртене на главичката. Вариант може да е, ако усещаш приблизително кога ще се събуди, да му дадеш да суче, малко преди това. Смята се, че около 30 мин преди да се разплачат вече са гладни. Ако предлагаш малко по-рано да суче, бихте съкратили малко паузите, а при по-малка пауза той най-вероятно сам ще има нужда да суче по-кратко. Не е непременно задължително да го държиш по-малко, все пак е добре да получава и от задното мляко. Ако се дави от струята на млякото може да поема и повечко предно мляко и може да поема по малко въздух, ако е това леко изцеждане в началото вероятно би облекчило.  bouquet

Имам един въпрос към Ivy - днес имах кошмарен ден. Боян от сутринта е на гърдите ми и все иска да суче. По принцип вече сме с сравнително установен режим на хранене през около 3 часа, но днес... Няма час, няма минута... По принцип е на смесено хранене като сутрин гледам  да е само на кърма. Днес, след храненето в 9.00, той не заспа, а си будуваше тихичко в леглото. В 10.30 ревна - смених памперса - реве, взех го на ръце и изпях целия си репертоар  Mr. Green - реве  ooooh!, изкъпахме го - РЕВЕ !  Crazy Реших, че не му е достигнала кърмата и дадох 60мл АМ. Млъкна за малко, но след 15 мин. или половин час - ревна пак! Crossing Arms newsm78 И така - пак търсене на причина за рева - а той се дърпа към гърдите ми и зяпа. Хайде, пак кърмене.... Пак за кратко миряса и тъкмо реших и аз да дремна малко и пак наду гайдата  Rolling Eyes  Дадох АМ - 120 мл - изпи 80 и заспа. отдъхнах си, но ( както се досещаш ) за кратко . И така...до сега. От 19.00 допреди  половин час е висял ту на едната, ту на другата ми гърда. И  да е имало нещо, вече са изпразнени до дъно. Всеки опит да го махна ( защото след първият половин час, вече ме използваше за биберон) се съпътстваше с писък и драпане към гърдите ми с отворена уста  #Crazy Сега, не знам по каква Божествена милост, диваненцето заспа ( бях се отчаяла вече - кърма нямам , а той иска да яде ) и пак щях да давам АМ... Какво е това чудо?
 И още нещо. От около седмица, след като се изхождаше по ГН почти след всяко кърмене, вече ака еднократно и с мнооого зор - пъшка, плаче, поти се - без да има запек. Консистенцията на акото е доста по различна от тази, която имаше преди, когато беше само на кърма. Това на АМ ли се дължи и да се притеснявам ли , че ака по веднъж на ден , че дори  и пропуска ден?

Съжалявам за трудния ден, който си имала. Кога последно беше акал и след като се изака ли се поуспокои? Изхожданията при децата приемащи АМ наистина се различават като консистенция и аромат. Около 40-тия ден, децата които са изключително кърмени разреждат изхожданията си и се счита, че след или около 6-тата седмица започват да акат поне веднъж между 1 и 7 дни. При децата на смесено или изцяло изкуствено хранене е по-различно и зависи от АМ, което дават. Предвид това, че детето е сукало, приемало е и АМ, може и да не е гладно, а нещо да го безпокои. Възможно ли е да му се ака, да има колики, да му е топло, нещо друго? По принцип бебетата освен храна, от гърдата на мама получават утеха, сигурност, защита. Възможно е да иска да се успокои. Можете да опитате да се погушкате в контакт кожа до кожа, ако е от коремчето, затоплянето от двете тела би могло да облекчи дискомфорта. Ако си твърде уморена, след някое кърмене няма ли кой да те отмени за час да подремнеш?

На тази възраст децата могат да правят и скок в растежа си, когато нуждите им от мляко се повишават изведнъж и на тялото може да са му нужни 3-5 дни, за да може да увеличи лактацията, според нарасналите потребности. В такива моменти бебетата може да сучат честичко и когато млякото се увеличи, нещата обикновено се връщат към досегашния си ритъм. Предвид това, че бебето е било нахранено добре, обаче ме навежда на мисълта, че по-скоро е нещо друго. Ако можете гушкайте се повече, може да опиташ да кърмиш легнала, за да си почиваш в паузите и да не го разбутваш, когато е заспал, някой да те отменя при нужда също е добре. Ако прецените пробвай това. Масаж по посока на дебелото черво (за изхождане, ако скоро не е) и ако имате притеснения за здравословното му състояние не се колебайте да потърсите лекар.

Случват се такива дни, дано са по-малко и дано по-скоро се успокои. Действително усещат напрежението, вземи си, ако искаш бърз душ, може да изпиеш нещо топло, поеми дълбоко въздух, целуни го, спомни си колко си го чакала и на него не му е лесно в този момент, но дано скоро отмине! Hug

# 665
Въпрос към момичетата от ЛЛЛ:
Колко често е нормално да ака едно 2 месечно бебе, което е само на кърма? От около 2-3 седмици Рая взе да ака на 2-3 дни и то с големи мъки. Днес я заведох на гастроентеролог и й предписа лечение с Лактулоза и Био Гая за месец (и едновременно с нея аз също да пия Лактулоза). Мисля си, че кърмата й стига, защото засега наддава добре и няма признаци на глад след кърмене.

Можеш да потърсиш и друго мнение, но от педиатрите край мен съм чувала, че пробиотиците променят чревната флора на детето, а е редно на този етап тя да се определя от кърмата. Както писах и на Рафаела, бебетата на изключително кърмене след 6-тата си седмица разреждат изхожданията и акат веднъж между 1 и 7 дни. Кърмата се усвоява изключително добре от бебешкия организъм и за разлика от децата приемащи АМ, няма толкова за отделяне. Добре е да се следят и другите признаци при детето, да има поне 5-6 добре напишкани памперса дневно, урината да е безцветна или бледожълта, да има влажни лигавици, тургора да е ок (при лек натиск с пръст по бузката на личицето при отпускане, би следвало да се възстанови веднага цвета), да е жизнено и енергично, да наддава добре, педиатъра да намира детето за здраво. Ако се притесняваш за храненията би могла да опиташ да кърмиш малко по-често и да видиш дали това ще даде някакъв различен резултат.

Джой пиши после как сте  Heart Eyes

# 666
# 667
  • Бургас
Добро утро!

Честити месечинки на всички, които са празнували и на днешните месечковци!Да са много здрави и послушни! Simple Smile
Милкуз, как е лактацията?Започна ли да се възвръща?Това е от стреса с мъжа ти, но важното е че е жив и здрав!  Hug дано нямате повече такива преживявания! Praynig
Пепси  Hug Опитай да се свържеш с този ортопед.Като му обясниш едва ли ще откаже.Успех!
Софи, вие по-добре ли сте в къщи вече?

Сега да разкажа за нашите неволи. Rolling Eyes Преди няколко дни, докато давах на Радослав вода направи нещо, което аз определих, на задавяне.Но мъжа ми се притесни, че може да си е глътнал езика и ме накара да звъня на лекарката.Всъщност, както пиеше вода Радо спря да диша, огъна се като лък с главата и крачетата назад и оцъкли очички, като гледаше втренчено, но не ги забели.Аз веднага го изправих потупах го няколко пъти по гръбчето, но без резултат.Обърнах с главата надолу и пак нищо.Изправих го, пак тупане, разнасяне - без да си поеме дъх.Вече втория път като го обърнах с главата надолу и го разтресох малко по-силно той изплака.Това се случи за не повече от минута.Звънях на едната му лекарка и тя каза, че й прилича на гърч.Звъннах и на другата - каза същото.Откачих!Но освен описаното това, което ги наведе на мисълта е и факта, че устата на Радо посинява.Това било признак за сърдечен или мозъчен проблем.Друго, на което не бях обърнала сериозно внимание беше потрепването на крачета му.От време на време потреперва все едно се потриса.След изброените симптоми и изчетеното в нета няколко дни знаех къде се намирам.Не ни приеха в болница, казаха ми да го наблюдавам и да тичам по спешност ако пак го направи преди прегледа вчера.А самия преглед беше т.нар. транфонтанентална ехография.Огледаха му мозъка има едно легенче, което малко по-голямо, отколкото трябва да е, но според лекарката това не е проблем.Може да се оправи, а и така да си остане пак няма да му създава проблеми.Сестра ми има същия "проблем" ако мога така да го нарека, вече е 20 годишна, здрава е и това не й пречи по никакъв начин, което ме успокоява до някъде.След два месеца ни викат пак на контролен преглед да го проследим.Пуснаха му и няколко изследвания, които ще направим утре.Според лекарката ни всичко идва от това, че се роди малко не зрял и трудно се адаптира към външния свят.Тонуса му също е леко слаб и му изписа витамин В комплекс, както и по интензивен масаж и гимнастика.Утре като направим изследванията ще знаем повече, но за сега отхвърли епилепсията като вариант.Не знам какво да си мисля.Около мен всички дават различни акъли и съм страшно изнервена и притеснена.
На всичкото отгоре лекарката ни по касата излязла в отпуска и не си вдига телефона, а се познаваме и тя първа ме наплаши по телефона пред няколко дена.Съответно си плащам навсякъде като поп за всичко, защото нямаме направления.Но да ми е живо и здраво детето, пари се печелят!

Това е нашата сага, не искам да плаша никого.Това, че и на други бебчета им посиняват устичките не значи нищо!Просто при Радослав признаците се оказаха доста.Което също не значи все още, че има много сериозен проблем, за което се моля!  Praynig 
Иначе и аз се притеснявах да не ми спре кърмата от стрес, постоянно си опипвах гърдите - твърди ли са, меки ли са и като изтеглихме Радослав се оказа, че е качил още 400 грама за 8 дни. Crazy Маминото прасенце, има такива гънки и бузки. Laughing Тотала е 1.700 от изписването до сега, т.е. за 34 дни. Crazy

Извинявайте за фермана, който написах. Crazy
Лек ден от нас!

# 668
Мария, прегръщам те сърдечно и ти пожелавам много кураж Hug чакаме те и теб с добри резултати Praynig
прегръдки и на Радо и му кажи, че всичко ще бъде наред Heart Eyes

може пък и да не е било гърч?! моите също са се давили, ужасно е... големия беше на 2.5м и беше спрял да диша, по този повод, една завеждаща по него време детско отделение, ни беше казала, че в такива случаи освен всичко останало, се натиска отзад петичката силно за да се разплаче бебето и да може да си поеме дъх... не, че винаги работи де  Wink просто за инфо

# 669
  • София
Мария цялата настръхнах, като четох. Успех утре!
Софи   много полезно инфо за петичката,  Hug дано не ми потрябва, Ноооо...........

Днес да ви почетпя по случай 10 годишнината от свтбата ни

# 670
  • София
Здравейте мами  Hug
Вчера не можах да вляза, че и аз съм се завайкала около погачата и сега ще се връщам да чета. Само да ви питам какво си поръчахте да ви подарят орисниците, които са ви питали какво искате?
Смилянова, Мария  Praynig
Хайде до после  Peace

# 671
МарияHug  Hug  Hug Милата, какво си преживяла, само ти си знаеш! Дано утре изследванията да са му перфектни! Иначе добре си расте малкият бузанчо, да го нагушкаш!  Heart Eyes В Девата ли му правихте трансфонтанелната ехография? Аз си го спестих този преглед при раждането, но взех да се чудя дали да не го направя за всеки случай.  Thinking

Танче, честита годишнина! Дълги години любов и разбирателство ви желая!   bouquet

И като заговорихме за гънки - Борето почва да прилича на шарпей.  Crazy Къпя го по няколко пъти на ден, но в гънките на вратлето, подмишничките и слабините винаги се събира секрет и почнаха да му се зачервяват. Мажа със Судокрем, след като ги подсуша хубаво и е малко по-добре. Мислех си и за някаква пудра, но знам, че не се препоръчва, защото децата я вдишват. Вие как третирате гънките?

При мен вече всичко се нормализира, вчера изпих двойна доза от българския лактогонен чай  Mr. Green И аз като Елиса го препоръчвам с 2 ръце, чаят на Хип не ми оказа никакво влияние.  Peace И да си похваля детето - вчера направи първата голяма пауза в живота си - почти 5 часа!  bowuu Отдавна не бях спала толкова много. hahaha

# 672
Здравейте,
Мария, стискам палци всичко да е наред. Целувки на Радо!
Таня, честита годишнина! Още много, много години щастлив семеен живот!
Гънките - и аз ги мажа със Судокрем, както и дупето. Още имаме пъпки, според мен от претопляне.

# 673
  • Варна
Здравейте и от мен!
Мария, голям ужас си преживяла. Дано утре всички изследвания да са добри и да не се повтаря повече.  Hug
Tanija, честита ви годишнина. Почерпката изглежда страхотно.

Ние ходихме на преглед при ортопед. Гледа ни на ехограф, няма му нищо на Теди.  PraynigВсичко със ставите ни е наред, само леко килвал главичката на дясно, но ми показа къде да го масажирам и каза, че това не е проблем. А моя приятелка ми каза, че това с главичката се проявявало на бебчета, на които им е било тясно в утробата и са били дълго време в една поза. А Теди нали все ме удряше с глава в ребрата, а и аз бях с малко количество води, най-вероятно това са причините. Важното е, че нищо ни няма на тазобедрените стави.  Hug

Смилянова, стискаме палци днес. Дано и вие да се включите с добри новини.  Praynig

Лулу, при вас как са нещата с повръщането? Този Судокрем съвсем го бях забравила. На Теди му се изчистиха пъпчиците по лицето, майка ми си призна, че го е мазала с нещо, независимо от моята забрана. Сега гледам, че са му излезли на гръбчето под вратлето и там където е горната част на памперса. Ще го намажа довечера и аз със Судокрем.

Бяхте коментирали за къпането. Аз го къпя сутрин и вечер, а през останалото време му мия само дупето, кърпички почти не използвам. Вече дори ми се обажда дисковата, но ще търпя, няма как, щом е за малчо.

# 674
Мария,  Hug Дано всичко е наред, вярвам, че ще е!
Танче, честито!
Пепси, браво за добрите новини!

Общи условия

Активация на акаунт