До рожденният ден на Веско остават 8 дни. Списъците са направени, местата за купоните организирани, гостите поканени, Веско съобщава на всеки, че ще има торта когато му дойде Рожденният ден и ще нахрани всички хора

Рожденният ден е нещо хубаво, тогава си дошъл на белия свят........за радост....... Ама нещо днес ми стана тъжно. За личната ми история.... За бъдещата лична история на Веско.
Децата питат, Веско пита....., винаги казвам истината, поднесена като за малкият му ум и винаги с много любов и нежност.
За това, че е живял в един Дом с много деца /нещо като детска градина, обаче там е спял през нощта, и без Мама/, че Мама много е искала да си има дете - момче - и то точно Веско, и го е търсила, и го е намерила и като са се видяли с Веско, той е дошъл пръв при нея и я е хванал за ръцете, и после са станали Семейство - Мама и Веселин, и се обичат до небето защото е високо и не можеш да го стигнеш и до Морето защото е далече и голямо.
Но, за него го няма това, какво е било преди Мама и Защо? и за Мама го няма!
Аз зная как моите родители са се запознали, как съм се родила, какво бебе съм била - разказвано ми е от тях, добавяно е от техните родители, и аз имам спомени. Имам си историята - моята - за началото на моят живот - голямата основа на живота ми.....
А Веско.... какво е било преди да ме срещне, а преди да се роди, а след като се е родил.... Кой ще му го каже....Как да му го кажа когато започне да пита, какво да му кажа......когато и аз не зная.... Ще остане ли празнина, ще бъде ли пусто там, ще се запълни ли някога и с какво, ще има ли горчивина, ще има ли сълзи или ще избие на агресия... Какво ме чака, какво го чака...
Ще се справя ли сама, как ще се справя...
Колко е важен Рожденният ден - за кого е толкова важен.....
За мен неговият РОЖДЕН ДЕН е когато го видях за първи път.
Децата намират родителите си, ние всъщност сме техните ангели - пазим ги и ако можем ги насочваме......и ги обичаме.

/
щото все пак - вода, гонене из пясъка и опити да вкарат патетата в басейна ииии.................... АМА аз съм невинна