Това е първата ми тема тук, въпросът силно ме вълнува и е една от основните причини да се регистрирам. Иначе следя форума от дълго време.
Доста се колебах в коя категория да я публикувам. Най и отива Искам бебе (т.к. аз нямам такова), но всъщност се надявам на мнения от родители на собствени и осиновени дечица.
Сред моят уж широк кръг от познати не срещам разбиране, или поне не пълно, затова и се обръщам към Вас.
В сериозна връзка съм от няколко години. И неизменно, стигайки до въпроса с децата, с приятеля ми установихме, че сме на една позиция. А именно, че сме по скоро склонни да осиновим детенце, отколкото да раждаме наше. А причината накратко е, че раждането е един вид егоизъм, при наличието на толкова изоставени дечица по домовете. Ще вмъкна още тук, че с тази тема не целя да нападам родилите жени, просто търся мнения. Разговаряла съм с не малко родили жени, и основните причини за едно раждане се свеждаха до - да ме радва, да му се радвам, осмисля живота, укрепва любовта, утеха на старини (?!?) и все от този род. Установих, че за мен отглеждането на дете, е основно отговорност да изградиш и възпиташ нормален човек, и прекалените емоции и надежди по скоро биха попречили на това. Всички имаме близки примери от обкръжението си. Ако вече имаме дете (по един или друг начин), значи сме в състояние (поне според самите нас) да отгледаме нормален човек. Тогава, има ли значение чии гени ще носи той, или сме толкова убедени, че сме съвършени и няма начин собственото ни дете да не е добро/умно/красиво/успяло? Замисляли сте се по този въпрос?
Можете да си представите какви са реакциите на роднините най вече
Най-ужасният аргумент, който чух беше: Луди ли сте, с вашите (демек и нашите) гени, знаете ли какви чудни дечица ще имате? А искате да гледате децата на престъпници и наркомани?! Не искам да коментирам колко са закостенели семействата ни, в крайна сметка те не играят роля при вземането на решението. Но конкретно тази реакция обобщава мнението на околните.Вие на какво мнение сте? Има ли сред Вас осиновители, които могат да имат свои деца, и каква е тяхната причина?
Имам още много какво да добавя, но и без това се разпрострях доста.
Благодаря за всички реакции!

Разбира се, токолкова по-добре е да сме си тесногръди, и да не ни интересува какво се случва извън границите на собствения ни поглед.
, особено ако е осъзнат с претеглени последици.