Поредни размисли (и страсти) за майчинството

• 2 386
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Вън от пространство и време
Силви,  Hug

Доста хаотично ми звучиш. И напълно нормално за възрастта си, в която се замисляш за деца и си задаваш хиляди въпроси относно майчинството.

Пожелавам ти скоро да станеш майка и постепенно да подредиш мислите в главата си - къде съзнателно, къде под влияние на новите и непознатите ти в момента чувства и отговорности. (Да се грижиш за по-малък брат или сестра е мноооого различно от да се грижиш за собствено дете.)

Може и отстрани да изглежда алтруизъм родителството, особено при осиновено дете, но за мен си е в голяма степен егоизъм. Получавам безкрайно повече от децата си отколкото аз им давам. Ние с баща им определено имаме нужда от присъствието им в живота ни, за да бъде той истински.

Работата по превръщането в добър родител също е много разтегливо понятие. Всеки си го разбира "доброто родителстване" по различен начин. Лелката в детската градина на сима ми например на няколко пъти ми каза,. че нейните деца били станали хора благодарение на сериозните пердаси, които са яли в детството си. И това ми го казваше с намек, че съм лош родител като не го практикувам този метод на възпитание. Grinning

А, и още нещо - ако с приятеля ти сте от хората, които не желаят да встъпват в брак - без това условие няма как да осиновите двамата заедно дете и да имате равни родителски права върху него, за разлика от раждането.

bouquet

# 16
  • София
През август и концерт организирали на морето.

Вчера гледах предаване на Марта Вачкова по темата за сурогатното майчинство (повторение)
Много се вбесих. Предаването беше дотолкова тенденциозно, че дори "анкетата им" се състоеше от само две мнения и двете положителни.
Калинка, разбира се, блесна с необикновена тъпота комбинирана с обикновена арогантност и лошо възпитание. На въпроса на юриста (единствения адекватен гост) как мислят да променят презумцията за майчинство, бившата водеща каза "не искам да споря с радио точка".
Най-големия бисер в предаването беше сравнението на Дева Мария със сурогатна майка "не е ли Дева Мария съда, в който е израснал сина божи?" попита една иначе интелигантна, но много объркана девойка кандидат някой да износи детето и.

# 17
Калинка ми е като парламентарния Веско Маринов  Mr. Green Осъдена на необикновена природна тъпота ... Mr. Green

# 18
Oх, Калинка е много нагло същество. От къде ги изравят такива.....Не си струва да хабим приказки за нея

# 19
През август и концерт организирали на морето.

Вчера гледах предаване на Марта Вачкова по темата за сурогатното майчинство (повторение)
Много се вбесих. Предаването беше дотолкова тенденциозно, че дори "анкетата им" се състоеше от само две мнения и двете положителни.
Калинка, разбира се, блесна с необикновена тъпота комбинирана с обикновена арогантност и лошо възпитание. На въпроса на юриста (единствения адекватен гост) как мислят да променят презумцията за майчинство, бившата водеща каза "не искам да споря с радио точка".
Най-големия бисер в предаването беше сравнението на Дева Мария със сурогатна майка "не е ли Дева Мария съда, в който е израснал сина божи?" попита една иначе интелигантна, но много объркана девойка кандидат някой да износи детето и.
[/size]

Моля за линк.
Искам да го видя това ново предаване.

# 20
  • София
Засяках го вчера, докато щраках каналите, даже не запомних на кой канал беше.
Търсих в Гугъл, но не можах да намеря линк.

# 21
Момичета, и на мен ми стана интересно.
Намерих и друг филм по темата: http://vbox7.com/search/?completed=0&vbox_q=surogatni

А ето го и предаването:
http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/8292/jenite_8_uni_2010_utroba_pod_naem

Довечера ще пиша повече.

# 22
Силви,
за България може да е рядкост позицията ти, но около мене има доста такива хора. Особено през 80те години (приблизително) е било голяма мода да се спасяват деца от третия свят. Лично познавам една двойка, която осинови китайче с твоите аргументи.
Мисля, че това създава нещастни деца. Това си е мое мнение. Аз съм от тези, които могат да имат 'генетично свое', но не на всяка цена (с друг баща например), и пак смятам, че изборът ми в крайна сметка е бил единствено продиктуван от нуждата да отгледам деца.
В никакъв случай не бих ги натоварила с тази огромна отговорност да се чувстват едва ли не част от генералния план за спасение на човечеството. Те проблеми и без това и имат достатъчно.
Мираета май е права, може би трябва да признаеш пред себе си, че за тебе е по-важно да отгледаш дете, а не да го раждаш. Познавам много жени, за които е различно.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт