Търся името на детско предаване от 90-те...

• 1 015
  • 5
  •   1
Отговори
От много време се опитвам да намеря едно предаване от моето детство (90-те) но все удрям на камък. Беше поредица за деца, научнопопулярна, чуждестранна (но нямам никакъв спомен от къде, дори и езика не съм разпознавала тогава). Всеки епизод целеше да представи по едно диво животно - къде живее, с какво се храни, и т.н. - но без да издава кое е то. Целта беше да се досетиш сам, от описанията. При всяка "улика" (факт за животното), на една зелена карта се появяваха малки стъпчици, които постепенно очертаваха контурите на животното, като допълнителен жокер да се досетиш кое е то. Много интересно и идейно предаване беше, и си спомням много детайли от него, но, за съжаление, нито заглавие нито произход мога да си спомня  Sad Ако някой се сеща, или има повече информация, моля да сподели!

# 1
  • Sofia
Помня го много добре, много беше интересно.
Мисля, че задачата беше да се търси най-еди-какво си животно в Африка или Индия и прочее.
Ще се опитам да си спомня заглавието Thinking
Струва ми се че беше нещо от сорта "Кое е най-...животно"

# 2
  • Велико Търново
Аз си спомням и до днес епизода за птицечовката  Grinning Мисля, че във всеки епизод търсеха най-рядкото или най-непознатото или нещо в този смисъл животно.

# 3
  • Sofia
Почти съм сигурна, че беше на английски.

# 4
Ей, вярно, и аз си спомням точно за птицечовката! Даже от това предаване май научих за съществуването й  Grinning Наистина редки и необикновени животни показваха. Спомням си и епизода за животното окапи.

Според мен също най-вероятно е било на английски, може би нещо от рода на Discovery...? Продължавам да ровя. Много ме гложди  Mr. Green

# 5
  • на брега на морето
Вчера се сетих за това сериалче. Беше много, много хубаво. За съжаление нямам и проблясък от спомен за заглавието.

Общи условия

Активация на акаунт