Примерна схема за захранване- 27

• 26 381
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • Видин
Знаех си, че някой ще се хване за "трябва"-то  Mr. Green Разбира се, че нищо не трябва, всичко е препоръчително. По-скоро въпросът ми беше какви са препоръките. Hug
Детето ми хапва всичко с апетит. Засега аз определям кога и какво да се яде, пу-пу  Praynig

# 556
Ох, бебо май се обрина след 3 дни въвеждане на  месо, а може и от претоплане да е  - не съм сигурна. Tired А дали обрив е достатътчно основание за алергия или и други признаци трябва да има  Thinking Обрива е по шията ,рамената, гърдите и най - вече по ръцете, а сега се появи на кръста и бедърцата кадето се опира памперса  Tired

# 557
Ох, бебо май се обрина след 3 дни въвеждане на  месо, а може и от претоплане да е  - не съм сигурна. Tired А дали обрив е достатътчно основание за алергия или и други признаци трябва да има  Thinking Обрива е по шията ,рамената, гърдите и най - вече по ръцете, а сега се появи на кръста и бедърцата кадето се опира памперса  Tired
Прилича повече на претопляне според мен. Дано да е така. Peace

# 558
Прилича повече на претопляне според мен. Дано да е така. Peace
да така се оказа  Party

# 559
  • Mediterraneo
Сигурно си го водила на лекар. На твое място аз бих спряла за няколко дни месото( или нещото, към което ме съмнява да прави реакция) и после внимателно бих дала отново. С тези бриви от претопляне също се " спекулира" много. Добре, че е лято и жега, иначе щеше да е алергична реакция  Rolling Eyes
Дали обривът е от претопляне можеш да провериш като разпънеш леко кожата на засегнатите места. Ако е от претопляне, кожата избледнява до нормалния си цвят и петънцата изчезват докато държиш така. И е предимно по сгъвките, на очертанията на памперса, под мишничките и гушката.

Да попитам. След около 2 седмици идва ред на глутена в менюто на бебето. Планирам първоначално да започна с овес. Ясни са ми там нещата, варианти в пюрета има доста. После обаче ръж и ечемик откъде да взема  newsm78 Не съм засичала нито пюрета, нито каши такива, а да се занимавам с ръжени и ечемичени ядки, направо няма да стане. От друга страна, задължително ли е да преминавам през тези етапи на захранването с глутен? Повече клоня да дам десетина дни овес и направо да си минем на пшеницата. Какво мислите?

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 13:33 от Тарталета

# 560
На твое място аз бих спряла за няколко дни месото( или нещото, към което ме съмнява да прави реакция) и после внимателно бих дала отново. С тези бриви от претопляне също се " спекулира" много.

Аз пък бих продължила да давам месо всеки ден и бих осигурила прилична температура за няколко дни, да видя дали ще изчезнат обривите (а ако са от претопляне - ще изчезнат).

# 561
  • Mediterraneo
На твое място аз бих спряла за няколко дни месото( или нещото, към което ме съмнява да прави реакция) и после внимателно бих дала отново. С тези бриви от претопляне също се " спекулира" много.

Аз пък бих продължила да давам месо всеки ден и бих осигурила прилична температура за няколко дни, да видя дали ще изчезнат обривите (а ако са от претопляне - ще изчезнат).

По- неосъществим вариант  Peace Как се осигурява прилична Т, когато навън е над 35 градуса?! Да не излизат изобщо няколко дни? Вкъщи също не е хладно  Rolling Eyes

# 562
Ами да - ако има климатик просто 2 дни не излизат през деня (а евентуално на разсъмване и късно привечер), или пък ако има къде да отидат на хладно ...

# 563
  • София

Да попитам. След около 2 седмици идва ред на глутена в менюто на бебето. Планирам първоначално да започна с овес. Ясни са ми там нещата, варианти в пюрета има доста. После обаче ръж и ечемик откъде да взема  newsm78 Не съм засичала нито пюрета, нито каши такива, а да се занимавам с ръжени и ечемичени ядки, направо няма да стане. От друга страна, задължително ли е да преминавам през тези етапи на захранването с глутен? Повече клоня да дам десетина дни овес и направо да си минем на пшеницата. Какво мислите?
Аз така направих - известно време овес, после каша от спелта и после хляб. Simple Smile

# 564
Сигурно си го водила на лекар. На твое място аз бих спряла за няколко дни месото( или нещото, към което ме съмнява да прави реакция) и после внимателно бих дала отново. С тези бриви от претопляне също се " спекулира" много. Добре, че е лято и жега, иначе щеше да е алергична реакция  Rolling Eyes
Дали обривът е от претопляне можеш да провериш като разпънеш леко кожата на засегнатите места. Ако е от претопляне, кожата избледнява до нормалния си цвят и петънцата изчезват докато държиш така. И е предимно по сгъвките, на очертанията на памперса, под мишничките и гушката.

Peace

да водих го и педи каза че обрива е от жегите!Да това за разпъването на кожата на засегнатите места го пробвах - ами  да петънцата наистина изчезват докато е опъната кожата, пъпчиците са повече и по- изразени на сгъвката лакатчетата , по шия и по очертания на пампата, така че съм склонна да повярвам на педито!
Това да държа хладно в стаята  е добра идея / то у нас е 31 градуса  Crazy  , а с климатик едва пада до 26 градуса /, щото през ноща  и сутринта,когато е по- хладно едва се виждат, а  предиобед до вечерта се обострят ! И ако не се махнат спирам месото за няколко дни  и така!

Относно въвеждането на ръж и ечемик мисля, че в магазин за здравословни храни и биопродукти има ръжено и ечемичено брашно!

# 565
2. Колко яйца на седмица трябва да се дават? Имам спомени 2 цели яйца, но така ли е? Аз май давам само веднъж и то само жълтък  Rolling Eyes Имам си сигурен източник на яйца и ги варя поне 10-15мин.
Благодаря предварително   bouquet

Яйцата съдържат повечко холестерол. Много хора смятат, че това е вредно, но същият участва в дейността на жлезата (не помня точно коя), отговорна за хормоните на растежа. А това е много важно в детска възраст. Това е мнението на нашата педиатърка. Тя съответно препоръчва схемата с редуване на месо и жълтък, но след 1 год. не съм питала.

# 566
Ако нямах домашни, бих си купила био. Ето тези например:
http://www.bioslunceluna.com/shop/jajca-harmonica-bio.html
Нашите баба ми ги взима "от гъза на кокошката", както се шегуваме. те де факто не са престояли в жегата.
По принцип не е много препоръчително да се дават домашни яйца, освен ако не сте ги проверявали...така ми беше казал педито, а и много др. хора и давах купешки с печат

# 567
Вече въведох месото и сега редувам 1 ден месно пюре/1 ден зеленчуково. Въпросът ми може да ви се стори смешен, но как да продължа въвеждането на нови зеленчуци, като те са през ден? Да увеличавам лъжичките през ден или всеки ден като прибавям и към месното? А месни пюрета вземам готови, все още ги давам предпазливо и не ми се иска да ги меша с новия зеленчук.

# 568
Ако нямах домашни, бих си купила био. Ето тези например:
http://www.bioslunceluna.com/shop/jajca-harmonica-bio.html
Нашите баба ми ги взима "от гъза на кокошката", както се шегуваме. те де факто не са престояли в жегата.
По принцип не е много препоръчително да се дават домашни яйца, освен ако не сте ги проверявали...така ми беше казал педито, а и много др. хора и давах купешки с печат
И аз така съм чувала, но всичко зависи от съхранението на яйцата. Аз не бих давала купешки, ако имам домашни, особено лятото.Поне домашните зная как са съхранени  Peace

Amica слагай новия зеленчук в месното  Peace Така могат да ти се съберат 3 дни

# 569
  • София
Вече въведох месото и сега редувам 1 ден месно пюре/1 ден зеленчуково. Въпросът ми може да ви се стори смешен, но как да продължа въвеждането на нови зеленчуци, като те са през ден? Да увеличавам лъжичките през ден или всеки ден като прибавям и към месното? А месни пюрета вземам готови, все още ги давам предпазливо и не ми се иска да ги меша с новия зеленчук.
Като въвеждам нов зеленчук или ново месо си давам няколко дни поред само зеленчуци или само месо. Правилото за ден зеленчук/ ден месо не го спазвам твърдо, а както дойде.

Общи условия

Активация на акаунт