Примерна схема за захранване- 27

• 26 323
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • вече Пловдив
Днес направих пюре от зелена чушка !
Колко време мога да съхранявам домашно пюре в хладилника?

Три дни в дъното на хладилника, като всеки път като даваш, отсипваш в друг съд. Можеш и да го замразиш, така трае около месец.

# 616
gundie,
сподели за каните Брита.

Arven, можеш да потърсиш ръжено брашно и да си приготвиш домашна каша. Аз лично въведох с ръжени ядки, сварени и претрити през цедка. Ето една копирана от тук рецепта:

"Каша от ръжено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца)."

Някои майки въвеждат и с ръжени сухари, но не знам на коя възраст е препоръчително. Ето къде, първия пост:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383196.msg10668774#msg10668774

# 617
Здравейте! Бихте ли споделили:

1. Откога започнахте да давате кр. мляко под каквато и да е форма?
2. Откога започнахте да давате и въобще давате ли вода, различна от преварената и изворната?

bouquet

# 618
Реално "краве мляко" под формата на АМ са давали на дъщеря ми още в болниците на 2 пъти ... та спокойно след 6 някъде съм давала (за опитване), а след 7 и каши на Слънчо (с пълномаслено краве мляко са).

Вода от чешмата напоследък давам, когато шишето с изворна не ми е под ръка, а не съм преварявала никога (много късно започнах да давам вода и не виждах смисъл да я преварявам). Но ако при нас питейната вода беше с по-високо качество, изобщо нямаше да давам изворна.

# 619

Ние взехме - водата е по"вкусна" с нея (и по-чиста видимо, имаме мн. хлор в нея иначе, до бяло направо), но пише, че ако се изисква по дадени причини преваряване, филтрирането с Брита не го замества!
А да питам вода от чаша (без накрайник) кога се прави първи опит? Досега сме с мек накрайник, имам и с твърд, но ме е страх да пробвам, задължително ли е и през него да се мине?

# 620
И ние ползваме такава кана е водата е много хубава. Аз не я преварявам на бебо, но той отскоро пие вода и няма смисъл да я преварявам вече  PeaceКупих си я от чеждустранен сайт и филтрите от там си взимам, защото тук са по-скъпи  Peace

За глутена- къде да търся такива ръжени сухари newsm78

# 621
Epifania , напиши  Брита-канцерогенни в google.
Аз давам чешмяна вода от преди годинка, но уж нашата е хубава- започнах да давам късничко вода, отначало купувах разни , но бързо спрях. Преварената е повече от ужасна на вкус.....
Прясно мляко давам от около 2-3 месеца, вечер като заспива...

# 622
Тоест каните брита махат хлора, но си е нужно преваряване после. Моята бебочка е на 6мес. и половина мислите ли, че като свърши лятото мога да давам вода от такава кана?

Сега след седмица ще въведа овесена каша и после по описаните от вас начини останалите глутенови, но ако е минал ден примерно мога ЛИ да въвеждам други неща ( плодови пюрета или сок)?

Раничко захраних ( след 4 мес. и половина) и благодарение на апетит и липса на алергии за сега бързичко, но на седем месеца освен вече въведените пиле, пуешко и заек, мога ли да въведа телешко, а също и пюрета с надпис от 4 мес. с кайсии, праскови?

Есента ще давам и жълтък да не е в жегите, как мислите домашни яйца като не са проверени дават ли се или давате антибиотично натъпканите купешки?

И последно десертите йогурти са с надпис от 6 месеца - как се въвеждат щом е млечен продукт?

# 623
И аз след 10тина дни смятам да въведа глутен с овесена каша!След това ръж и ечемик чрез каша от  ръжено и ечемичено брашно! Въпроса ми е мога ли да ги въвеждам едно след друго - овес - ръж- ечемик или помежду тях да въвеждам някой плод или зеленчук за по три дни - т.е между овес и ръж примерно да въведа примерно банан ?

# 624
Тоест каните брита махат хлора, но си е нужно преваряване после. Моята бебочка е на 6мес. и половина мислите ли, че като свърши лятото мога да давам вода от такава кана?

Сега след седмица ще въведа овесена каша и после по описаните от вас начини останалите глутенови, но ако е минал ден примерно мога ЛИ да въвеждам други неща ( плодови пюрета или сок)?

Раничко захраних ( след 4 мес. и половина) и благодарение на апетит и липса на алергии за сега бързичко, но на седем месеца освен вече въведените пиле, пуешко и заек, мога ли да въведа телешко, а също и пюрета с надпис от 4 мес. с кайсии, праскови?

Есента ще давам и жълтък да не е в жегите, как мислите домашни яйца като не са проверени дават ли се или давате антибиотично натъпканите купешки?

И последно десертите йогурти са с надпис от 6 месеца - как се въвеждат щом е млечен продукт?
за каните Брита- всеки сам си преценява, аз така съм си решила и не искам нито да обеждавам някого, нито да влизам в различни спорове дали трябва или не
Глутеновите ги въвеждай поне за 3-4 дни...не разбирам защо бързаш толкова, по-спокойно...давай пюрета с каисии и праскови, дала си достатъчно меса, после месото
А на пюретата и купешките храни редовно пише много по-ранни месеци, поне според моите разбирания
за яйцата писахме мааалко по-надоло

# 625
Здравейте, да се запиша и аз за проследяване!
Аз приготвям сама пюретата - до сега съм въвела: картоф, морков, тиквичка, грах /малко, още докато беше млечен/, броколи, от днес и лук. От плодовете - сливи, банан, авокадо, пъпеш и диня. От подправките  - магданоз и копър.
Нещо сладките пюрета хич не ги харчим.
Давайте идеи мами какво да въвеждам.....според сезона. Мисля да включа тиква и зелен пипер.
Относно нектарини и праскови, аз лично за себе си съм решила да ги включа догодина...страх ме е от алергии. Също тогава мисля да включа и месото.
Относно водата - давам преварена. Не мисля че е хубаво да се прекалява с минералната/изворната вода.   

# 626
Поли, незнам до колко е разумно да не даваш хич месо на детето си, според мен дори не е много. Относно алергиите защо смяташ,че банна, пъпеша и др. са по-безопасни от прасковите(особенно нектарините, които нямат и мъх даже)?
За въвеждане според сезона, не се сещам май за нещо, което си пропуснала, можеш след 9 м. да започнеш по малко с червените храни- сега има и пресни домати и червени чушки

# 627
 Wink Poli_Moli, месото изобщо не е сред силно алергизиращите продукти. Все пак хората са бозайници, животните също ... и в месото има най-малко "чужди" вещества, да не говорим че избягването му е доста рисково (доколкото без него не е невъзможно да се направи балансирано меню, но не е лесно).

Единствените макромолекули в месото, които биха могли да причинят алергия, са белтъците. Те обаче, в здрава храносмилателна система се хидролизират от ензими до аминокиселини ...

# 628
Много полезна темичка  Hug
Записвам си да ви следя че и на нас след няколко месеца ни предстой захранване....а на мен ми изглежда доста сложно нещо  Confused

# 629
Много полезна темичка  Hug
Записвам си да ви следя че и на нас след няколко месеца ни предстой захранване....а на мен ми изглежда доста сложно нещо  Confused
ако започнеш сега да четеш ще видиш,че не е така...но ако оставиш всичко за последния момент, наистина става голяма каша. Аз лично си направих една схема- месеци/продукти и дни за въвеждане...е в течение на времето я промених няколко  пъти, но свърши голяма работа WinkУспех и не забравяй,че тук се задават въпроси

Общи условия

Активация на акаунт