Токофобия (страх от бременност и раждане)

• 25 279
  • 212
  •   1
Отговори
# 120
Ваше мнение - мое мнение.
Не е задължително да са еднакви.
Защо тогава Дега била крайна, аз съм била крайна, не знам си кой бил не знам си какъв.
Само вашето мнение ли трябва да се взема под внимание?
Или ние нямаме право на друго?
 Tired

# 121
Едно да изказваш мнение, друго да размахваш пръст и лепиш етикети.

# 122
Едно да изказваш мнение, друго да размахваш пръст и лепиш етикети.

Това е моето, съжалявам, ако не ви харесва.
И на мен не ми харесват много неща, но това е положението.

# 123
  • София
Хората са различни и всички изпитваме различни страхове - аз например не мога да гледам кръв - дори във филмите - когато във филмите дават някаква гадна сцена, аз просто не гледам - затварям си очите или гледам в друга посока - иначе ме травмират много - и да, знам, че е просто филм, знам, че не се случва наистина и че на хората нищо им няма в крайна сметка - само са ги понамацали малко - но просто не мога да гледам такива неща и това е - независимо дали става дума за медицински неща (например операция) или разни екшън сцени и сцени с мъчения и т.н. - или дори за тривиални неща като някой да се е порязал просто на филма.

И понякога просто имаме нужда някой да ни успокои - особено както е в случая с раждането, което за разлика от филмите си е абсолютно реално! Имаме нужда някой да ни каже, че не е толкова страшно, колкото изглежда, че всичко се преодолява, че има и леки раждания, след които човек се възстановява много бързо, че като видиш малкото човече и ще ти стане едно мило и ще забравиш и болка, и притеснение, и всичко останало (научно доказано е, че положителните емоции влияят много добре и дори обезболяващо)...

И не - не че нямате право на друго мнение - но това, че вас не ви е страх от нещо, не значи, че е абсолютно невъзможно някой друг да го е страх, и че това го прави "лигльо", "лигла" и тем подобни. Ето например - има хора, които ги е страх от тъмното и спят на светната лампа - и за тях ли ще кажете, че са лигльовци?
Все си мисля, че хората са хора, за да се подкрепят един друг, да проявяват разбиране! А това, което казвате е все едно да кажете "Хич не ми пука за проблемите на другите, аз проблеми нямам, значи и те нямат! Що твърдят обратното, значи само се преструват!" И след като нямате намерение да подкрепяте другите, да им вдъхнете кураж и увереност - защо трябва да ги плюете тогава? За да може да ги сдухате още повече ли? Съжалявам ако съм прекалено рязка, но това е моето мнение - и както Г-жа Безгрешната каза - всеки има право на такова.

# 124
  • до една звездичка
Момичета, когато човек в положението на Алекс пуска подобна тема, според мен има нужда от някакъв съвет, кураж и позитивна подкрепа.

Глупости. Stop

Дега, съветвам те да не правиш такива генерални изводи. Ако за теб това са глупости, много е лесно, не коментирай. Помисли, че за някой това може би наистина е причина за страх.

Аз пък те съветвам, преди да напишеш някой бисер, да си направиш труда да прочетеш цялата тема , както аз съм направила и чак тогава да репликираш.
А не да ми се включваш от десета страница с мъдра мисъл. 
Защото, ако го беше направила, щеше да разбереш смисъла на написаното от мен.
А той е на светлинни години от начина по който ти си го тълкувала.
Панимайш?

# 125
Момичета, когато човек в положението на Алекс пуска подобна тема, според мен има нужда от някакъв съвет, кураж и позитивна подкрепа.

Глупости. Stop

Дега, съветвам те да не правиш такива генерални изводи. Ако за теб това са глупости, много е лесно, не коментирай. Помисли, че за някой това може би наистина е причина за страх.

Аз пък те съветвам, преди да напишеш някой бисер, да си направиш труда да прочетеш цялата тема , както аз съм направила и чак тогава да репликираш.
А не да ми се включваш от десета страница с мъдра мисъл. 
Защото, ако го беше направила, щеше да разбереш смисъла на написаното от мен.
А той е на светлинни години от начина по който ти си го тълкувала.
Панимайш?

Няма как да знаеш дали съм изчела цялата тема, или не съм. Нали?
И кога ще се включвам, решавам аз. Разрешение от теб, или който е да било друг, не ми е нужно. ОК?

С това приключвам дебата с теб.

# 126
И кога ще се включвам, решавам аз. Разрешение от теб, или който е да било друг, не ми е нужно. ОК?

Извинявай, но това е малко лицемерно.
Значи аз не трябвало да се включвам, но ти можеш, без проблем, когато решиш.
И всички останали де.
И къде е разликата, според теб?
  Tired

# 127
  • до една звездичка

То се вижда! Ако пък случайно си я изчела, още по-жалко за теб - значи нищо не си разбрала.  Mr. Green Whistling

# 128
  • София

То се вижда! Ако пък случайно си я изчела, още по-жалко за теб - значи нищо не си разбрала.  Mr. Green Whistling

Явно и аз съм от неразбралите... Laughing
Но поне лично аз имах нужда от кураж, от позитивна подкрепа... А предполагам и след като забременея също ще ми е необходима. За авторката на темата не знам - не съм в нейната кожа и не знам какви мисли й се въртят в главата, пък и тя май вече се отказа да чете тук.

# 129
Вие мaй се хвaнaхте зa товa,4е 4aк сегa рaзбрaлa aджебa от къде излизaт бебетaтa и не спирaте дa си го джвaкaте ooooh!
Искaм дa ми посо4ите къде е нaписaлa "лелее нa 22 съм a 4aк сегa ржзбрaх,4е бебетaтa зилизaт през мaминaтa /ш'мa извините зa думaтa/ шунтa" Ето товa ми покaжете!!!Тя споделя,4е е гледaлa нaтурaлисти4ни филми зa рaждaнето.Товa и aз го гледaх 4aк след кaто зaбременях и не мисля,4е някоя от вaс нa 18-19-20 го е прaвилa Peace Интересите се менят според товa,което ни предостaвя животa ежедневно.
По темaтa-и aз бях мноооого уплaшенa.Но си зaтворих о4ите и ско4их.Не,не бях готовa зa мaйкa.Понякогa си мисля,4е и към днешнa дaтa не съм готовa.Мъж ми ме бъзикa,4е бaбa ще стaнa преди дa се усетя готовa зa мaмa!
Вярно е,4е постингите ти зву4aт мaлко "лигaво",но и товa с времето ще отмине.Мен и до ден днешен си ме е срaм от моят гинеколог.Мъж е,семеен приятел,познaвaм го от дете едвa ли не...следи ми бременносттa,изроди ме/секцио/но пaк си ме е срaм от него кaто зaтръгвaм към пустото мaгaре ooooh!
Не го мисли толковa.Знaм,4е е трудно,но повярвaй ми в моментa,в който ти опре ножa до кокълa/обрaзно кжзaно/ще зaбрaвиш и срaм и гледки и све!!!Повярвaй ми,ти нищо нямa дa виждaш.
Не могa дa приемa зa нормaлно фaктa,4е те отврaщaвaт бременните жени Tired #Crazy Товa ве4е е кофти.Ли4но aз кaто минaлa през пътя си мисля "Ох милaтa колко ли и тежи и и е топло,неудобно,уморено" и тн
Дaли темaтa е пързaлкa или не...кaто мислите тaкa не пишете в нея.И aз много нещa си мисля и много пове4е могa дa пишa към aвторкaтa,но нито я познaвaм,нито ми е близкa.Сaмо ще кaжa,4е aко ми беше приятелкa щеше дa изяде еднa плесницa-ей тaкa 4исто приятелски и зa нейно добро.Искaш бебе-рaждaш бебе,не искaш бебе-не го прaвиш или го мaхaш и се стaрaеш грешките дa не повтaряш!!!Товa си е голямa отговорност.aко в 8 седмицa си ми се зaтръшкaлa товa дете с кaквa мaйкa ще рaсте-ще те е гнус и срaм дa му смениш нaсрaния пaмперс,ще се отврaщaвaш от лиги и сополи......aйде мaлко по-сериозно моля!

# 130
 Искам да ти кажа, че аз умирах от срам не за друго, ами заради прословутата клизма, която се прави. Направооо не знаех как ще го преживея. След като ми започнаха контракциите обаче, повярвай ми, сигурно при всяка жена е така, желанието ми беше единствено малкото бебе да излезне от мен и да си отдъхна. Наистина беше много срамно, когато ми бърникаха вътре, но при моя случай дядо ми беше до мен и гледаше всичко от долу какво става и от това най ме беше срам, докато в един момент просто не си казах "Аз ще раждам ли, ще се срамувам ли?" Общо взето влизаш в болницата и се молиш ти и малчето да излезнете живи и здрави, само това ще ти се върти в главата Mr. Green

Също искам да ти кажа, че аз исках да раждам нормално, но родих секцио. Седмица преди това попаднах на клипче как точно се прави секциото и по време на операцията знаех перфектно какво ми се случва, което хич не ми помогна Mr. Green

Дега
не знам точния процент на жените, които забременяват без да са го планирали, но това не ги прави лоши майки в бъдеще. Мога да ти кажа, че моето дете не беше планирано на 19 години, а на една позната на 33 беше планирано. Когато родихме тя си остави детето в Пазарджик да го гледа свекърва и, а аз го гледам и до ден днешен в къщи, сама, без ясла или детска градина. За това не можеш да казваш, че няма да се справи с отговорностите, с които идва едно дете. Peace

Страхове съществуват за всичко, но на повечето не им се е случвало за да го разберат.  http://www.rechnik.evropea.com/fear_A.html  Ето и едно линкче за да прочете. Някои са направо абсурдно, но това не означава, че ги няма. За това недейте така да се подигравате.

# 131
Обаче явно първосигнално първо е потърсена информация по въпроса, и тогава е пусната темата. От заглавието на темата става ясно, че авторът й е имал точна представа за проблема си, както и това,че той в този форум няма как да бъде решен.
И то така описана, че да накара ССФ-ата да се възмутят.

И ЩО да не пусне тема, макар и да знае как се нарича проблемът й?!?

Може би момичето е потърсило подкрепа, искало е да пишат жени със сходен проблем и да кажат как са се преборили с него. Какво толкова?? И не разбирам защо някои смятат, че щом на тях не им се е случвало, значи това са пълни простотии...?!?
В крайна сметка да решиш да имаш дете, да го родиш и отгледаш е много сериозна стъпка в живота на всеки, така че е нормално авторката да е притеснена от... всичко.

alexis_22, горе главата! Не си лигла и тем подобни глупости! Ти си нормална жена със своите страхове! Консултирай се с психолог, за да ти помогне да ги преодолееш и да можеш да се порадваш на това чудо, което ти се случва в момента. Сега не мислиш така, но и това ще стане!! Желая ти успех!!

# 132
Laguna Negra, ЗАщото е наясно какво може/не може да очаква тук.
Авторът на темата най-вероятно няма да се появи повече.
Но споровете ще продължат, гаранция. Каквато е и целта.

# 133
Г-жа Безгрешната, просто идея си нямаш за какво става дума. Можеш само да си щастлива от това.

Искам да ти кажа, че аз умирах от срам не за друго, ами заради прословутата клизма, която се прави ...

Това пък съвсем не е задължително. Просто я отказваш, и без това няма никакъв смисъл.

# 134
Аz продължавам да НЕ смятам, че има кой zнае каква.. цел или конспирация. Не обичам да съм мнителна и да виждам духове по принцип.
За какво? Че то тука споровете и раzмахването на пръсти са си ежедневие, има си и титуляри, дето се вика, в тоя спорт... Така че... Чак някой умишлено да ги подклажда, не вярвам да е нужно.

И аz да съм авторката, и аz няма да се появя. Да не е луда. Дано обаче поне влиzа да чете, има някои наистина умни постове, смятам аz. И полеzни, и смислени.

А последаната страница е достойна zа форумО от всякъде. Кой имал, кой нямал право  Rolling Eyes да се включва.. Типичните глупости, постове пълни просто с думи...

Сега вече и аz съм с  Popcorn

Общи условия

Активация на акаунт