Токофобия (страх от бременност и раждане)

• 25 253
  • 212
  •   1
Отговори
# 60
За помощ - тук вече опира до въпрос на желание, аз не исках да мисля въобще за това, че съм бременна, камо ли някой непрекъснато да ме връща и напомня това  Tired
По-скоро исках да й кажа, че няма какво да чака, видях, е някои са й писали, че не е готова и т.н., затова.
Щом има мъж, който обича и иска дете, не трябва да се връща пак на старта, вече е 2-ри месец, остават само 7, част от пътя е извървян  Simple Smile аз си бях направила един календар и драсках всяка вечер, действаше ми много успокояващо като погледнех назад да видя колко съм напреднала и че всеки изминал ден е само крачка към финала Simple Smile работих до последния ден на раждането, за да не оставам сама вкъщи и да са ми заети мислите с друго. Поне при мен тези неща помогнаха ...

# 61
Добре, не съм готова за майка. В такъв случай излиза, че е по-добре да убия дето си, отколкото да се опитам да реша проблема. newsm78 Ама найстина някои са направо "страшни мами"  със страшни мнения  smile3501

Не си слагай на сърцето всяка дума на всеки случаен човек. Повечето жени прекарват бременността си, без да познават този род мисли и затова това състояние на духа им е непознато (само не разбирам, защо е нужно да преминават границата на възпитанието, но нейсе). На мен много ми помагаше да си мисля за любимите места, хора и как ще покажа на новото човече хубавия свят, когато се появи. Ще минеш през бременността и раждането и това ще си е твоя победа. Аз започнах бременността си с мисли като твоите, а в деветия месец с умиление си мислех, че този период от живота ще ми липсва, въпреки че карах тежка бременност с лежане по болници.

Потърси помощ, каквато ти допада и няма да те натоварва - дали ще е психолог или йога за бременни.

аз си бях направила един календар и драсках всяка вечер, действаше ми много успокояващо като погледнех назад да видя колко съм напреднала и че всеки изминал ден е само крачка към финала Simple Smile

Аз пък си бях разпечатала от интернет развитието на бебето по седмици и след всяка седмица премествах страничните с отминалите седмици на друга купчинка. Гледах, как расте купчинката с преминатите седмици и как намалява тази с оставащите и това ми действаше много добре Simple Smile

# 62
  • в града на вечния купон
и аз като теб гледах филмчета как се ражда.
в 9 месец навсякъде около мен се сблъсквах с хора, загубили бебе и се бях яко психирала

тук във форума има най-смешнното раждане-прочети ги и ще се успокоиш
поговори и с твои приятелки, които вече са раждали

а това с "разкъсванията"-дано си от щастливките, при които няма последствия от раждането.
успех у кураж Peace

# 63
Да, има хора, които никога не са готови да станат родители, но ако просто както е казало Човечето си затворят очите и скочат, от тях стават прекрасни такива.

Авторката има страх от самото раждане. Нещо също присъщо на много жени. Други, и да го нямат този страх, все се намират такива, които да им разкажат, как на Мичето дупето било като българска шевица, как после Анито два месеца не си седяла на дупето, как Кинчето я болели гърдите, щото кърмела.....Майката-героиня има навикът да разказва и да се самоизтъква, като панира младите булчета и последните често заради такива радостни разкази, лягат под ножа с пълна упойка.
Та, авторката, ако имаш стабилна връзка, работа, дом т.е. поне тези отношения не са ти проблемни, може би пък сега му е времето за бебе. Въпреки това, че от раждането ти се  Sick, поогледай се като излезеш в парка. Все някъде ще видиш някое бебе, което ще те грабне и ще си кажеш, че искаш и ти да имаш такова сладурче.

# 64
  • до една звездичка
Дега, в контекста на разговора забележката, че сега наблягали предимно на правенето е направо грозна. Звучи като подхвърляне към авторката, която ти не познаваш и не знаеш дали набляга на правенето с всеки срещнат или това и е гаджето, откакто е 14 годишна.

Аз пък мисля, че далеч по-грозно е, когато някой се опитва да се изкара невероятен алтруист и радетел за справедливост на гърба на другите!
Защото, ако беше чела внимателно, щеше да разбереш, вероятно, че коментарът ми, който толкова те е отвратил, касае това, което младите учат, а не правят, като продължение и отговор на това:

... То тези работи в 8-ми клас се учат.

Продължението на поста ти, за това как ти звучи, както и математиките ти за това, на какво наблягала авторката от 14 годишна, са също толкова смешни и нелепи.

А преди като това е било тема табу?!Ни се е обсъждало как се прави ни как се ражда.

mims_009, на теб ще отговоря в светлината на това, което вече обясних по-горе. Съдейки от профила ти, си с точно 10 години по-малка от мен. Няма как аз да съм учила това, което ти наричаш "тема табу" в 8 клас (или там някъде), а ти да не си.

# 65
Малко офф, но да как се правят и раждат деца, се учи в осми клас в часовете по анатомия. Първото вече се поназнайва няколко години по-рано.Факт.
Факт е обаче, че и не само за това не внимават учениците. А например и за това къде се намира далакът им.

Озадачи ме учудването на авторката как се раждали бебетата? Значи дорасъл си да правиш секс, но упс, едва след като бебето е факт, се зачудваш и как и през коя дупка излиза.

# 66
Eee още една тема, в която съжалявам, че изобщо съм писала (понеже ми излиза в "обновени теми", а бъка от тъпотии).

Франчи, и аз не знаех как ТОЧНО се раждат бебетата, преди да забременея! При все че съм "хвърлила" 4 години в биологичен факултет! Ами Факт! Никога не бях виждала на живо или на видео, просто не ме е интересувало!

Обаче като забременях това е първото нещо, което правех. И мнооого филмчета изгледах, и повечето ми харесаха, възхищавах се на природата (колко еластично женско тяло е сътворила), а по време и след моето раждане още повече й се възхищавах! И стига сте осъждали хората заради мислите им ... всеки възприема нещата по различен начин, няма нищо лошо в това!

# 67
Мммм нещо не може да ме разберете, няма нужда да знаеш на живо как е. Технологията да се прочете.  Laughing
6-годишната ми дъщеря е наясно от къде излизат и че начините са два.

# 68
Ама не Франчи, тя авторката е втрещена от това как изглеждат на живо (на видео), не как е на теория .....

# 69
Въпреки че от малка знам от коя дупка излиза бебето, истинско раждане видях (на кино, в документален филм) едва преди няколко години. Секцио съм виждала един-единствен път по телевизията и, честно казано, ми стана лошо.

Доколкото аз разбрах от авторката, тя иска да роди бебето, а не да го махне, и пита как да преодолее страха и другите отрицателни чувства.
Но е сбъркала, че си е пуснала темата точно тук.

# 70
Доколкото аз разбрах от авторката, тя иска да роди бебето, а не да го махне, и пита как да преодолее страха и другите отрицателни чувства.
Но е сбъркала, че си е пуснала темата точно тук.
Сбъркала е, защото за тези стахове май ще й помогне само специалист. Защото тя хем знаела, хем осъзнавала, ама й е срамно и гнусно - даже са й и противни и бременните.

Може би проблема се корени някъде по-дълбоко, що не си поприказваш с някой психотерапевт преди да навлезеш в по-напредналата фаза и да вземеш да изпаднеш в някоя депресия  newsm78 ?

# 71
Ясно е, че най-добре да отиде при специалист; друго имах предвид, като казах, че е сбъркала.

# 72
Никога не са ми минавали такива мисли през главата и мисля, че малко преиграваш.  Tired

# 73
Имам въпрос към авторката - как мислиш, че ще изглеждаш от страни при аборта, докато убиват живота вътре в теб, вадят го на парчета и те остъргват като куха хралупа?! newsm78

# 74
Номерът е да се занимаваш с нещо, което да е напълно различно от бременност и раждане. Миенето на прозорци е благодатна дейност, която освен монотонна и успокоителна, е и полезна за тялото. Следва упражнението да се прави поне веднъж на триместър, а при преносване- поне по един прозорец на ден след термина.

Филмчетата може да се гледат едва в деветия месец. Аз от 7-годишна знаех какво къде става, щото четях учебниците на баба ми. И аз не си позволих да гледам в YouTube, преди да вляза в деветия месец. Тогава вече не ми пукаше.

Ама като се замислиш, то и като ги правим бебетата, пак изглеждаме много смешно. Но още не е открито непорочно зачатие с помирисване на бяло цвете.

А ако ще четеш за подготовка, чети тоя сайт (на английски):

http://www.katysays.com/

Общи условия

Активация на акаунт