Априлки 2011г - Добре дошли!

• 39 660
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Според калкулатора на petia47, терминът ми е на 09 април, но един ден какво значение има Simple Smile, предстоя още толкова много  Simple Smile. Чета, че на някои от вас вече са им правили изследвания, а на мен все още лекарят не ми е споменавал за такива. Може би ми е твърде рано, а до следващия преглед има цели 2 седмици. След първата неуспешна бременност сега ми се иска всеки ден да съм на преглед  Simple Smile.

# 586
Rori, аз изследванията съм ги правила на частно. Това ми е 4 бременност, като само първата ми е успешна. И сега ме следят по-внимателно. Личната ми каза, че през ЗК след 12 седмица ми се полагат изследвания.

# 587
Здравейте,и аз да се запиша в клуба на априлските мамчета Simple Smileтермина ми е на 21ви  април и много сме щастливи с мъжа ми,първа бременност ми е,но големи мъки сигурно ви е омръзнало да слушате за повръщане,гадене и т.н ,но и аз да споделя,нали споделена мъка била половин мъка.Най лошото при мен е ,че ме държи по 24 часа,7 дни направо полудявам постоянно ми е лошо,повръщам за капак на всичко от вчера и едни киселини,само ме държи мисълта за бебчето иначе се чувствам отвратително.

# 588
Благородно Ви завиждам на всички без симптоми. След 17.00 всеки ден е малък ужас-не ми се яде,гади ми се. А най-лошото е,че ми се пуши. Много ми се пуши. Пуших по кутия на ден, но откакто разбрах пуша по 1-2 цигари общо. Но изпитвам желание за цигара, и не ми става изобщо лошо от тях. Много ме е срам от мен. Blush
Аз пак да питам-как се записвате на ЖК?На мен ми казаха,че трябвало да мине 3-тия месец, да ме регистрират като бременна и тогава. Сега никой не ми дава инфо кога,какво и що. Много ме интересуват изследванията-в коя седмица какво се прави и т.н. Защо ме отсвирват така?
Лека вечер на всички  bouquet
по отношение на цигарите немога да ти дам съвет понеже не пуша,но за ултра скана ми казаха,че трябавало да съм поне в 11 седмица за да могат да ме прегледат,а кръвния тест чак след няколко седмици,трябава обаче да подчертая,че живея в Ллондон и тук медицинското обслужване е под всякаква критика.  Rolling Eyes Confused

# 589
ЗДравейте Simple Smile И аз си изчислих по калкулатора на петя и ми излезе 24 април  Simple Smile Много съм щаслива въпреки  че още не мога да повярвам че ми се случва Blush.Толкова дълго го чаках , че вече си мислех че няма да стане и когато видях двете чертички на 9.08.направо щях да падна   jumpuu.така че и аз се записвам във темата като горда априлка  newsm44 newsm44 newsm44.ПОжелавам на всички момичета леко бременеене и само хубави неща Simple Smile

# 590
Rori, аз изследванията съм ги правила на частно. Това ми е 4 бременност, като само първата ми е успешна. И сега ме следят по-внимателно. Личната ми каза, че през ЗК след 12 седмица ми се полагат изследвания.

Аз ходя само на частен лекар и някак си се надявах, че като си плащам ще ми се обръща повече внимание. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност

# 591
messalina08 ще мине бързо и ще забравиш.Така е с повечето жени.От края на 3ти месец ще се радваш на коремчето си и ще се хвалиш с него.Дори ще забравиш за повръщането.А за киселините ще ти дам съвет от моя опит-не пий никакви течности,докато се храниш.Хапвай по малко и на често.Изчакай поне половин час след хранене и тогава вече си пийни,каквото искаш.Нямаш си на представа колко е ефикасно.Много майки са ми го казвали  и на много съм го препърчала.Дано има ефект.

# 592
Благородно Ви завиждам на всички без симптоми. След 17.00 всеки ден е малък ужас-не ми се яде,гади ми се. А най-лошото е,че ми се пуши. Много ми се пуши. Пуших по кутия на ден, но откакто разбрах пуша по 1-2 цигари общо. Но изпитвам желание за цигара, и не ми става изобщо лошо от тях. Много ме е срам от мен. Blush
Аз пак да питам-как се записвате на ЖК?На мен ми казаха,че трябвало да мине 3-тия месец, да ме регистрират като бременна и тогава. Сега никой не ми дава инфо кога,какво и що. Много ме интересуват изследванията-в коя седмица какво се прави и т.н. Защо ме отсвирват така?
Лека вечер на всички  bouquet
Кой ти го каза това? Звучи ми глупост. Взимаш си направление от личния лекар, избираш си лекар, който да ти следи бременността и се записваш при него. Аз утре ще свърша тази работа.
Mwpo аз нямам много силни симамптоми , но пък имам твоя проблем с цигарите.Чувствам се много зле по  някога и то предимно вечер.Нямам голям апетит, дори бих могла да кажа , че изобщо не ми се яде.Дори се насилвам да ям.Имам проблема с твърдите гърди който явно го имаме всички и вече няма да се притеснявам за това, но има друго което много ме тревожи.Вечер ми става лощо и понякога не мога да дишам ии имам много силно сърцебиене.Освен това корема ми става много твърд и усещам едно вибриране все едно бие сърчице.Аз съм от бургас и ходих на консултация при доктор Калчева.Споделих й това и тя каза че нямало проблем, сигурно били газове, ама не знам.  Sad сега да кажа за цигарите , че се отплеснах .Говорих с моята лекарка за цигарите и тя ми каза , че не е проблем да се пушат до 5-6 цигари на ден.Освен това положението с цигарите ( това че ти се пуши ) е все едно че ти се яде нещо и се лишаваш от него.ако ти се пуши пуши но не прекалявай.На мен хем ми се пуши хем не ми се пуши.Има моменти в които ми става лошо от цигарите , в друг не не .И чесно казано не знам какво да си мсиля.И сега съм решила да говоря с Мърмърова да ми каже какво да правя.Просто да ми даде съвет.Освен това момичета някоя има ли някаква идея как стоят нещата със замръзяването на стволови клетки?Цени , как става точно? Много благодаря предварително и лека вечер на всички :*

# 593
Вида стана ми много странно от изчисления термин на калкулатора,особено като написа че на 09.08 си видяла двете чертички.Аз излизам с ден преди теб,а на 16.08 трябваше да ми дойде.Странна работа!Дали изчислява правилно?Аз на 21.08 разбрах,че съм бременна.Ти би трябвало да си поне седмица преди мен.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 21:15 от petia47

# 594
  • Варна
Здравейте на всички,благодаря за отговорите. Много ми беше полезен линка към брошурата на НОИ, благодаря  bouquet
Каква беше изненадата ми,че имам права някакви си.  Моята лична лекарка ми е такава от години, а аз скоро разбрах къде е кабинета и. Не съм искала никога нищо от нея-нямам време за губене и предпочитам да платя на частно и да стане по-бързо. Но защо след като така или иначе плащам осигуровки?Така или иначе сега ходя на частно-защо ни спестяват изследванията,все пак не ги плащат те. Да не Ви занимавам повече.
Нямам търпение да стане 7-ми да отида да го видя,сега само го гледам 3Д в сайта как се развива всекидневно,но ...анимация.
За стволовите клетки-в АГ Варна има плакат с координати-идвал екип от София.  Чувала съм добри отзиви за Крио Сейв,цена около 3000лв.
Четох и една статия по въпроса,където  пишеше, че въпросните клетки идват от черния дроб на бебето, което означава, че могат да се използват единствено при кръвни болести. Предимството на тези клетки пред стволовите клетки от възрастен донор е, че са клетките не са профилирани, което намалява риска от автоимунни реакций при трансплантация. Големия недостатък е, че клетките са използваеми от самото бебе-донор в много редки случай. Изчислено е, че вероятността бебето да използва собствените си клетки по някое време от живота си е само 0.05% или казано по друг начин има вероятност 1/20 000 да може да се възползва от собствените си клетки. Това е така, защото собствените  стволови клетки са неизползваеми при голяма част от генетичните болести, изискващи трансплантация. В таки случай най-често се използват клетки от чужд донор. Ембрионалните стволови клетки, разбира се, биха могли да помогнат на болни членове в смейството.
Аз май попрекалих с писането BlushЛека вечер ви желая:)

# 595
да права си.знаеш ли кое ми е странното , че на мен ми дойде на 18 юли за последно , а излиза че около съм забременяла около 1 август.Но няма как да е станало , защото тогава моя мъж го нямаше.Работи в друг град и пътува.Станало е или на 22 юли или на 4 август.Обаче аз мисля че е на 22 , защото в момента в който свършихме да правим каквото и да е , усетих някаква промяна на сетивата.незнам как да ти го опиша. и усетих още първите симптпоми , в първия момент в който ми отмаля всичко и отидох в аптеката и взех тест.Когато отидох на преглед на 16 Мърмърова ми каза че съм в 4 седмица , което значи че е станало преди около 2-3 седмици.и аз не мога да си го обясня.ако ти имаш  някаква идея кажи.

# 596
Здравейте на всички,благодаря за отговорите. Много ми беше полезен линка към брошурата на НОИ, благодаря  bouquet
Каква беше изненадата ми,че имам права някакви си.  Моята лична лекарка ми е такава от години, а аз скоро разбрах къде е кабинета и. Не съм искала никога нищо от нея-нямам време за губене и предпочитам да платя на частно и да стане по-бързо. Но защо след като така или иначе плащам осигуровки?Така или иначе сега ходя на частно-защо ни спестяват изследванията,все пак не ги плащат те. Да не Ви занимавам повече.
Нямам търпение да стане 7-ми да отида да го видя,сега само го гледам 3Д в сайта как се развива всекидневно,но ...анимация.
За стволовите клетки-в АГ Варна има плакат с координати-идвал екип от София.  Чувала съм добри отзиви за Крио Сейв,цена около 3000лв.
Четох и една статия по въпроса,където  пишеше, че въпросните клетки идват от черния дроб на бебето, което означава, че могат да се използват единствено при кръвни болести. Предимството на тези клетки пред стволовите клетки от възрастен донор е, че са клетките не са профилирани, което намалява риска от автоимунни реакций при трансплантация. Големия недостатък е, че клетките са използваеми от самото бебе-донор в много редки случай. Изчислено е, че вероятността бебето да използва собствените си клетки по някое време от живота си е само 0.05% или казано по друг начин има вероятност 1/20 000 да може да се възползва от собствените си клетки. Това е така, защото собствените  стволови клетки са неизползваеми при голяма част от генетичните болести, изискващи трансплантация. В таки случай най-често се използват клетки от чужд донор. Ембрионалните стволови клетки, разбира се, биха могли да помогнат на болни членове в смейството.
Аз май попрекалих с писането BlushЛека вечер ви желая:)

Ох много исках да направя това със стволовите клетки , ама сега като видях какво си написала Mwpo , нещо взех да се съмнявам.Ако говоря с лекарката си какво ли ще ми каже? Дайте съвет момичета Sad

# 597
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте   bouquet - още една априлка, гледам ставаме много и не смогвам да ви чета. И моя ред дойде след като бях на лекар и видяхме, че всичко е наред. Казвам се Нели, 27 г, живея в Гърция, иначе съм майничка.  Wink Терминът ми е на 23 април, видях, че има и други момичета на тази дата - колежки! Аз нямам много симптоми, понякога ми става лошо и се изморявам лесно, уж нямам особен апетит, но пък и често огладнявам, а пък миризмите ги улавям отдалеч. Докторът ми изписа изследвания кръв и урина за цялата бременост 14 на брой+определяне на кръвна група, че не си я знам. От храни ми забрани само черен дроб и дреболии (съдържа много вит.А и С), както и да не използвам кремове, които съдържат тези витамини и вит.Е. Ретинолът бил вреден за бременността. Питах дали да пия някакви витамини, но каза само фолиева к-на. Мамчета, минали по този път, кажете някои добри марки кремове (ако знаете и чужди, не само български, за да ги намеря тук), да почваме вече с мазането, че ми се струва, че вече ми се е поотпуснала кожата по дупето.  Embarassed  Приятна вечер и леко бременеене от мен!  Hug

# 598
Момичета, имам нужда от помощта ви. Опитвам се цял ден да се свържа с регистратурата на МЦ Младост, но не мога.

Някоя от вас знае ли с какво работно време работи Д-р Ваня Кирилова? На мен ми е рано още за ЖК (в началото на 2 месец съм), но искам другата седмица да отида на ехография, за да видя и дай Боже чуя сърчицето на бебчо.  Praynig

Блгодаря ви предварително!

# 599
petia47,благодаря ти за съветите,много си мила,аз съм сигурна,че ще преминат всичките мъки,но не съм и очаквала,че да си бременна е толкова трудно.
 Sick Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт