Фотография 50 - юбилейна :)

• 35 193
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
  • София, Борово
Ели, благодаря за темата. За мен това е нещо ново и също е голямо предизвикателство.
Очаквам много критика за всичко. Ползвам светлина само от прозореца.
Имам и въпрос, как да си фокусирам на очите, като релано не виждам къде фокусира?

http://www.flickr.com/photos/ddsimova/4822908423/
Калина, страхотни са!

# 391
 Един веселушко от мен

http://www.flickr.com/photos/33076522@N08/4822959819/in/photostream/

Jaly , не можах да разбера, коя твоя снимка е толкова дискутирана   Rolling Eyes

# 392
  • на брега на Дунав
Шоши, много ми харесва снимката на момиченцето  Grinning.
E.L.I. страхотна тема си измислила за 'експериментите', но ми се струва ужасно трудна поне за мен   Confused. Веднъж пробвах да си направя селф и неможах да се позная  Joy hahaha. И ми се струва непостижима задача без да се виждам да преценя съвсем точно фокуса. То аз като гледам и пак фокуса ми бяга, а ако трябва да застана пред обектива нямам никаква представа как ще стане номера  ooooh!. Моля тези от вас, които са си правили селфове да ни дадат малко напътствия за фокусирането и изобщо. Аз единственото, което съм чела, е че трябва да се фокусира на накакъв предмет на приблизително същото разстояние на,което ще застане самоснимащия се... до тук са моите знания по въпроса  Rolling Eyes.
От мен втори опит на едно портретче, което публикувах онзи ден. Снимките са от вчера , но не успях да хвана същия момент като първия път, затова направих нещо малко по-различно и като кадър и като обработка. Фокуса ми беше уж по-добър, но може би от обработката пак позамазах нещата без да искам  Rolling Eyes. А наметката въпреки, че не съм я шарпвала изобщо все изглежда така все едно съм прекалила с шарпването  ooooh!.

http://www.flickr.com/photos/korneliya/4823099817/
http://www.flickr.com/photos/korneliya/4823699208/in/photostream/
Тази втората също не е никак на фокус, но ми хареса играта на цветовете от прозиращия  тъмносин чадър и още нещо, ама незнам точно какво  Mr. Green( незнам дали наистина изглежда добре, но така ми се струва на мен   Crazy)  Ужасно е, че рядко успявам да хвана нещата на фокус, но се опитвам да се справя с това. Ще съм ви благодарна на всякаква критика  Hug

# 393
Моята серия с Биляна продължава GrinningЗа първи път мога да каже, че поне малко се приближавам към това което искам да постигна Hugзнам, че има още много много......,но все пак е стъпка към целта;)
Днес няма да ви разказвам, как се усъществиха тези снимки, защото може и да не ми повярвате...........понякога си се представям като страничен наблюдател и ми е трудно да повярвам сама на себе си как се справям с много нещата....... Rolling Eyes
Благодаря ви момичета за съветите и напътствията, за критиките и за всичко Hug Hugразчитам много на вас Hug

Маленасамо да ти кажа, че днес като си купувах отново балони в магазина имаше една клиентка, която като чу за какаво ще ги използвам и ме попита "Вие от бг мама ли сте,от темата за фотография?" Laughingслед което ми каза, че нейната сестра е идвала чак до Варна да и снимаш момченцето Laughingмного весело ми стана, колко малък е света Hug

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 16:18 от E.L.I

# 394
Аз пак със спам, но Ели, снимките не са това, което са, без историята.
Винаги ми е интересно да те прочета!  Hug

# 395
Здравейте, момичета.
Аз не съм писала от месеци, главно защото не намирам снимките си за толкова хубави, че да ги пльосна тука, но пък ви следя редовно и чета пак така редовно. А, да, и ви се възхищавам мнооооого!
Насъбрала съм доста въпроси, но ще потърся пак из темата за отговори и ако не ги намеря, тогава ще питам.

Вчера имах рожден ден, но в заплеса забравих да ви почерпя поне с по едно бомбонче  ooooh! ooooh!
( но снимката не е моя).
Дълго се надявах на нов обектив за РД-то, но уви. Ще се наложи да се науча да снимам със китовия Simple Smile  Mr. Green

Все пак да не е гол записа, пускам един селф на лоша светлина и лошо място ... но такъв е животът  Laughing
тук
Качих и малко снимки във Фликр, ако на някой му се гледат, може да заповяда  Hug

# 396
Я и моята Ема от преди малко Grinning

ще коментирам във фликр по-късно,интересни неща видях Crazy

# 397
Чудесни снимки на последна страница!
Ели, направо нямам думи....страхотни!
Шоши, младежа е чуден!
Аз също имам проблем фокуса при селфове/и не само де... Laughing/ за това пак няма да мога да участвам в експериментите Rolling Eyes
Бингъл, отново страшна кукла...много ми харесва Wink

# 398
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Калина - супер е, много про  Simple Smile
Шоши, харесва ми младежа, но още повече ми харесва твоето момиченце (беше го пуснала по-назад в темата).

tanzen, ЧРД   bouquet,
много сте готини на този селф.

# 399

Маленасамо да ти кажа, че днес като си купувах отново балони в магазина имаше една клиентка, която като чу за какаво ще ги използвам и ме попита "Вие от бг мама ли сте,от темата за фотография?" Laughingслед което ми каза, че нейната сестра е идвала чак до Варна да и снимаш момченцето Laughingмного весело ми стана, колко малък е света Hug

Rolling Eyes
точно момченце?, аз съм снимала 2-3, явно имат записана сесия, но още не съм го снимала.

Снимах преди няколко дни, най-прекрасните брат и сестричка (софиянци Mr. Green), снимките станаха чудесни, но родителите не искат да ги публикувам. Само така да ви споделя' болката' си Grinning

# 400

Rolling Eyes
точно момченце?, аз съм снимала 2-3, явно имат записана сесия, но още не съм го снимала.

Снимах преди няколко дни, най-прекрасните брат и сестричка (софиянци Mr. Green), снимките станаха чудесни, но родителите не искат да ги публикувам. Само така да ви споделя' болката' си Grinning
момченце и е било доста сърдито Laughing и тук също  в благотворителната сесия са се снимали в София Laughing

# 401
Объркала са е, не съм снимала такова дете със сигурност. 100%

# 402
Объркала са е, не съм снимала такова дете със сигурност. 100%
хъм.......... нищо чудно хората да са искали да се снимат  от теб и да са  го споменяли като престиж Grinning Grinning Hug

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 23:16 от E.L.I

# 403
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте!
Престраших се да пиша в темата... Confused. Много се радвам на вашите творби.

Фотографията ме влече отдавна, но до сега не съм имала възможност да се занимавам много с нея. На ниво лаик съм....Снимам с Canon EOS 350D...за момента на автоматичен режим. Хубавите кадри за сега са плод на случайността. Знам, че за по-добри резултати е нужно много време,  усилия, четене и практика и няма да се откажа.

Тук имам няколко публикувани снимки - оригинал, без грам фотошоп. Ще се радвам на коментари и препоръки, според вас къде, какво е добре да се бутне:
http://www.flickr.com/photos/52384543@N06/4824243947/

# 404
  • София/Осло
Преди малко се прибирам и бързах да кача снимки в сета...
Днес съм тематична и без хора  Laughing
Ели- само теб прочетох и видях...  Laughing..ще си легна усмихната  Hug

http://www.flickr.com/photos/44690076@N07/
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт