Отговори
Здравейте,

Може ли да ме насочите към добър дерматолог в София. На 24.5 години съм и все още имам акне. Имам го дето се вика откакто се помня. От 16-21 год, съм ходил по по какви ли не лекари, козметици (в Сливен) че и на бабички съм ходил. Пил съм и съм се мазал с какво ли не, ефект минимален или временен. Никога не ми е било силно акнето, т.е. нямам рани и ръбове, но е достатъчно,   за да ме кара да се чувствам некомфортно. Сега пъпки не ми излизат често, но излязат ли трудно се скриват и на тяхно място остават червени петна, имам такива по цялото лице и е супер зле през лятото. За няколко години бях зарязал всичко, защото нямах надежда, казваха ми че с годините ще се оправя, но ми писна да чакам и реших да потърся професионална помощ. Така че моля ви посъветвайте ме за добър дерматолог.

Поздрави.

# 1
Никой ли не знае  Embarassed

# 2
  • София
Учудвам се,че никой не писал по темата. Мога да ти препоръчам добър дерматолог, макар да съм търсила помощта и по други проблеми. Просто съм вече на 40 и поотмина времето на силното акне. И сега имам пъпки всеки месец, но хормоните не са така бурни както някога. С редовно почистване при козметик и подходяща козметика, отшумяват нещата.
Д-р Евгенив Божикова преглежда в МЦ Лора на позитано №10, 4 ет, каб.403. Преглежда и с направления и платено.
На мен ми предписва и кремове за избелване на петната и тя е единствената , която успя да се пребеори с тях. Много съм доволна от помощта и и по другите ми проблеми. Надявам с да ти помогне и на теб, ако междувременно не си намерил решение.
 Не съм сигурна кога трябва да отшуми пубертета, сега започва по-рано и може би и по-рано трябва да спрат проблемите. Но ако историята продължи и вбъдеще прегледай си кръвната захар. Особено, ако има фамилна обремененост. Хора с постоянни пъпки, циреи и др. има вероятност на имат по-висока кр. захар. Ако е в норма, но на горна граница, може да е висок инсулинът.  пак има изпъпчване. Аз съм такъв случай, но сега пъпките са единични и не като някога в пубертета.

Общи условия

Активация на акаунт