Идеи за меню за заведение?!

• 12 611
  • 26
  •   1
Отговори
  • област Софийска
Здравейте, мами-кулинарки!
От няколко месеца се занимавам с едно заведение под наем, тип бистро. В менюто предлагаме предимно салати, аламинути, скара и подобни бързи нещица. Обаче все ми се ще да го пообогатя някак-си, да включа нещо интересно. Затова пускам тази темичка тук, трябват ми идеи за бързи за приготвяне ястия, подходящи за заведение. Много ще се радвам, ако се включите със съвети или с рецепти за нещо, което сте яли някъде и ви е харесало   bouquet

# 1
  • ВАРНА морето сините вълни
здравей-аз също съм кръчмарка и от опит знам че голямото меню не е в твой интерес-клиента не иска да чете книга а да си поръча нещичко за хапване-от много четене хората се объркват-нали знаеш много много че накрая нищо
какво правихме ние- имаме  семпло постоянно меню -а всеки ден предлагахме различно ястие извън менюто и го изписвахме на черна дъска като ястие на деня- трябва да ти кажа че е добра идея -поне при нас има успех

# 2
  • област Софийска
Да, знам ги тези неща. Наясно съм, че менюто не трябва да е много богато, но все пак ми се иска да въведа някоя и друга нова идея... А черната дъска и ние я имаме  Wink

# 3
Aз много харесвам едни пилешки филенца с топено сирене и сметана, украсяват ги с картофено пюре на розички.Става бързо и е много вкусно.

# 4
Не съм сигурна, че рецептата е подходяща за бистро, но аз много харесвам зеленчуци на скара с мус от сирена. Това са печени тиквички, чушки, патладжан и т.н, объркани със паста от сирена и оформени в кръг, все едно е мини тортичка. Изключително вкусно и леко предястие. Аз си го поръчвам вместо салата.

# 5
  • София
Моето предложение е специалитети / по- скоро леснении/ със сирена. Например чубричено сирене в пергамент на скара. Или сирене с резен лук, зехтин, подправки, увито в лозов лист и отново на скарата. Сирене в различни комбинации запечено на керемида, а ако нямате такива и панички от фолио вършат същата работа, а стават и за сервиране. Разядки със сирене, които да украсяват салатите............. за ей такива работи се сещам  Peace

# 6
В едно заведение съм яла много вкусни кралски топки - настъргани кашкавал, сирене и шунка се омесват заедно с разбито/и яйце/а, оформят се топки и се овалват в брашно, яйце и галета и се пържат в силно сгорещена мазнина......мноооооого са вкусни!
Успех!

# 7
Интересна тема и ще я следя с интерес.
Мога да ти предложа сачове със сирена и яйчена заливка, задушени зеленчуци със сметана, пилешко с картофи в сач и много други неща. Не забравяй обаче какво ти пише в разрешителното от РИОКОЗ, какво имаш право да продаваш, щото при евентуална проверка ще те разкостят.
Топли предястия : език, гъби,пилешки сърца и дробчета, чушка бюрек, картофени кюфтета, пълнена палачинка с бекон, шунки и т.н.
Пълнени зеленчуци,топли плата - шунка в корнфлейкс, сирене също, кашкавал, телешки език става страхотно в същата панировка. Мога още да ти пиша, но пак казвам, зависи от капацитета на кухнята, мивки, плотове, хладилници и т.н.

# 8
  • Под гъбата
Панирано сирене с орехи и мед. Чушка бюрек ми е любимото и си я поръчвам навсякъде по заведенията. Не обичам сложни менюта като отидем някъде и ако ще хапваме неща с бира ,избираме аламинути.

# 9
  • област Софийска
Много ви благодаря, момичета! Интересни предложения!   bouquet
Пилешки филенца имаме в менюто със сметанов сос, също и други вариации. За сачове също сме мислили, но за в момента се спряхме на керемида, имаме няколко рецепти на керемида. Но предимно аламинути предлагаме, това най-вече върви.

# 10
Здравейте, момичета!
И аз искам да следя темата, затова се включвам с моите любими неща, които винаги си поръчвам, ако ги има:
1. Език в масло
2. Сърчица
3. Пилешки хапки или кашкавалчета в бекон

(Момичета, пишете на лични къде са ви заведенията, та като обикаляме семейно или с приятели да хапваме при вас, поне ще съм сигурна, че е вкусно. )

# 11
  • София
Чудесна идея, Леля Ог  Hug
Искам и аз на лични адресите на вашите заведения, за да ги посещаваме. Ще ми е драго да знам, че се храним в заведение на колеги от форума  Peace

# 12
Дробчета по селски
Обичам до си ги поръчвам.С биричка.

# 13
  • Стара Загора
Пълнени гъбки със сиренца или кашкавал.
Пилешки воденички пане.

# 14
  • област Софийска
Да, повечето предложения ги имаме в менюто.   bouquet Обаче заведението не е в София, иначе би било чудесно да имаме посетители от форума  Wink

Общи условия

Активация на акаунт