Идеи за меню за заведение?!

  • 12 616
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 211
Ами ние пътуваме и извън София. А щом имате и такова прекрасно меню... travel

# 16
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
В Правец е кръчменцето  newsm10

# 17
  • Мнения: 4
Аз убожавам сачове-особено пилешки с чушки,гъби,сметана,или каквото и да е там.Това е нещо невероятно. eat

# 18
  • Мнения: 4
Обожавам де Embarassed

# 19
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 136
♥♥рина, ето нещо и от мен. Мисля, че са подходящи за заведение, стават бързо и са вкусни.

Пилешки хапки с гъбен сос

 
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се изпържва в мазнина /масло и олио/ до розово. Преди да се извади се подправя с 3-4 пресовани скилидки чесън, черен пипер и малко сол.

Соса: Настъргва се 1 малка главичка лук и се задушава с водичка в мазнината, където е пържено месцето. Прибавят се нарязаните гъби, аз ползвах стерилизирани, и те се задушават до златисто. Когато са готови се прибавя 1 с.л. брашно, разбърква се хубаво и се добавя студено прясно мляко (и/или вода) до желаната гъстота. Бърка се постоянно. За разкош накрая добавих 2-3 с.л. заквасена сметана и лимонов сок за вкус. Върнах хапките в сосчето, разбърках.


Пиле с гъби и царевица в сметанов сос

Месото нарязах на хапки и изпържих в силно сгорещена мазнина /масло и олио/ до розово, към края подправих с черен пипер, 3-4 пресовани скилидки чесън, сол и малко бяло вино /трябва течноста да изври/. Хапките се изваждат и в тигана се слагат нарязаните гъби /аз използвах стерилизирани/ да се задушат в малко масълце, заедно с царевицата. След това върнах месото при тях, прибавих 1 малка опаковка готварска сметана /може и заквасена да се използва/ и топено сирене, малко прясно мляко за разреждане на соса ако е нужно, като се бърка непрекъснато, сложих и малко куркума.

Може да се импровизира с продуктите - кисели краставички, моркови също може дa се прибавят.


Пилешки хапки с цариградски сос

Пилешкото месо /филе/ се нарязва на ивици /хапки/ и се пържи до златисто в силно загрята мазнина, за компания му се добавят 3-4 пресовани скилидки чесън, посолявя се и се прибавя малко черен пипер. Беконът се нарязва също на ивици и се прибавя към пилето, следва 1 кутийка царевица, 1 бурканче гъби, 1 бутилка Цариградски сос на "Дерони", може по желание 1-2 кисели краставички и накрая заквасена сметана /може и готварска/. Бърка се непрекъснато докато остане на мазнина. 



# 20
  • Мнения: X
Много интересна тема,майка ми има една малко кръчменце,ще я следя с интерес

# 21
  • София
  • Мнения: 1 762
Е, ♥♥рина , бива ли чак сега да споделиш  Whistling Преди две седмици бях в Правец и се чудехме къде да хапнем. Ето, че имало къде, пък ние се пльоснахме в центъра в някакъв ресторант, нещо си КООп, и единственото ни утешение беше, че пихме жива бира  Joy


 


 Joy Joy Joy

# 22
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Еееее, сериозно???
Аз съм маааалко по-надолу по центъра. Ама не сте знаели... Ходили сте в ресторанта на бившия РУМ. Ама откъде да знаеш къде да идеш  Wink Нищо, пък другия път може да ни посетите, тъкмо ще се запознаем  Hug
Aredhel , мерси за идеите!

# 23
  • Мнения: 13
А аз предлагам Арабски питки с люто сирене. Много ми отива на биричката, а ако е малко по- люто сиренето биричките стават повече Simple Smile

# 24
  • Мнения: X
Определка какви са тези арабски питки,как се приготвят,в смисъл може ли да се приготвят предварително и в камерата и после направо на скарата.Сподели

# 25
  • София
  • Мнения: 436
Запис!   bouquet

# 26
  • Мнения: 13
Това са питки като тези, с които се правят дюнерите. Рецептата съм я взимала от интернет. Ако напишеш в google "арабски питки" ще ти излязат много варианти (аз не знам как да пусна линк Embarassed) и ще можеш да видиш и снимка. Към тях се приготвя и люто сирене. Аз на око си го правя, но представлява сирене и/или извара, малко кисело мляко с майонеза (може и без нея), чесън и червен пипер. Повече пипер- по-люто.
Тук има 2 заведения които го предлагат и когато сме седнали там аз само такова си поръчвам и се разпиваме на биричка. Досега не съм видяла някой, на когото да не е харесало.
май намерих моята рецепта http://www.receptite.com/recepta.php?r=10192

Последна редакция: пн, 26 юли 2010, 17:26 от Определка

Общи условия

Активация на акаунт