Детето тръгва в друга ясла

• 2 152
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте!

Детето ми в момента посещава частна ясла. Слава Богу, изкара късмет и го приеха в държавна и на есен тръгва (с песен?  Rolling Eyes) на държавната ясла.. Най-вероятно ще се случи така, че на 31.08 ще отиде за последен ден в частната, а на 01.09 тръгва за първи ден в държавната (тогава ни викат). Замислих се обаче, че това може би ще е доста стресово за него.. И бих искала да чуя и вашите мнения за това, както и дали вие сте процедирали така и как се отрази на детето? Чудя се дали няма да е по-удачно да постои малко вкъщи между двете ясли (което почти няма как да стане...).. Или пък поне за събота и неделя да си е вкъщи и в понеделник да тръгне в държавната  newsm78 (иначе се падат вторник/сряда дните...)  newsm78

Принципно е много спокойно дете, не е отронил нито сълза като тръгна на частната ясла, само беше тъжничък малко и с това минахме адаптацията... Но дали ще е така и в държавната...  Rolling Eyes

# 1
Ще следя и аз темата. Ние сме обратното. Ходи на държавна ясла, но от 1 септември тръгва на частна. Мисля поне няколко дена да си го гледам и да се опитам да му обясна, че ще има нови приятелчета, нови лелки, нови играчки. Дано да се адаптират бързо дечицата!

# 2
Сис, стискам палци всичко да мине добре. Няма как да знаем какво става в малките главици, но поне да не се стресират излишно.
Вариантът със събота и неделя да почива, и после в другата ясла е по-удачен за мен. Ще има ли период на адаптация или ще го пускаш за цял ден? Като гледам Марти, не се впечатлява когато сменяме площадките за игра /съответно и децата в тях/, така че и тук в държавната може да му хареса на Калоян - други играчки, друга обстановка, други дечица.

# 3
Елена, най-вероятно на цял ден ще почне направо - всичко ще зависи от това, дали няма да се е разревал например... Но, съдейки по детето и опита ни в частната, вероятно ще е ок да е на цял ден... Може би наистина да се обадя и да искам поне събота и неделя да минат...

# 4
Моят син беше в частна ясла , после се преместихме в държавно заведение - вече ДГ . Много съм доволна от преместването . Детето ми се чувства 100 пъти по - добре там . По същия начин и моя - много е кротичък и спокоен , не е плакал , не е имало проблеми .
Но ако можеш - остави го поне два три дни в къщи , много е рязко това преместване - във вторник в частната , в сряда в другата ...Все има начин да се организираш за два дни  Peace

# 5
  • София
Моят мъник ходеше на частна ясла и в момента, в който ни приеха в държавна веднага го преместих.Единия ден беше в едната, а на другия ден в другата. По никакъв начин не показа, че е разстроен.Напротив в държавната се чувства много по-добре.По-голямо е, по забавно е. Предполагам, че първо ще Ви накарат да си го взимате 1 седмица на обяд.Това е практика на повеето детски заведения.

# 6
Може би два-три дни почивка и разговори за новото място и новите приятели.

# 7
  • София
Стискам палци детенце да се адаптира бързо! Praynig Peace За нас ходенето на ясла е световен проблем-държавна ясла. Сигурно защото лелите са хвани едната и пребий другата. Детето ми е супер стресирано от тях те го остаят и да се напикава в гащичките не го хранят идва си вечер със сенки под очите от плач.Не ми се говори че се разстройвам супер много. Дано от септември да е по-добре тогава вече сме в 1 група.
Стискам палци за вас всичко да мине гладко!  bouquet

# 8
  • София
Стискам палци детенце да се адаптира бързо! Praynig Peace За нас ходенето на ясла е световен проблем-държавна ясла. Сигурно защото лелите са хвани едната и пребий другата. Детето ми е супер стресирано от тях те го остаят и да се напикава в гащичките не го хранят идва си вечер със сенки под очите от плач.Не ми се говори че се разстройвам супер много. Дано от септември да е по-добре тогава вече сме в 1 група.
Стискам палци за вас всичко да мине гладко!  bouquet
Направо не ми се пита в кое ОДЗ е мъника ти. И моят се напишква, но винаги ми го връщат сменен.То проблема е , че той не си казва , когато има пиш и аки, с което и аз немога да се справя Sad Опита ли се да говориш с лелите.Аз като нещо ме притеснява се опитвам да разбера дали проблема е в тах, в малкия или в нас. Е за нахраненето, то не че голямата храна им дават, нот това е повсеместен проблем.

# 9
Оле, ужас, много гадно е това, което споделяш, mirig  Hug. И на мен ми е любопитно говорила ли си с лелките, какво казват те.. Няма ли шанс да се преместите в друга градина??
А това за нехраненето - верно ли е навсякъде??  Shocked И как така не ги хранят - оставят ги сами да се оправят или просто не им дават манджи?? Ужас, моят какъвто е лакомник.. Ако ги оставят да се хранят сами, пак добре, ама ако хич не дават.. уф, даже не мога да си представя... Ох, аз съм си казала, че ако не ми хареса, го връщам в частната.. Само дето ще сме на пост и молитва...  Rolling Eyes

# 10
Чакай бе жена . Не се навивай така  Stop Не е казано , че при вас ще е лошо . напротив - в повечето ясли и градини където имам наблюдения се грижат много добре за децата . Как така не ги хранят , глупости говорите  Confused... Моят син даже винаги си иска допълнително  Grinning и никога не е бил гладен когато го вземам .
Всичко ще е наред  Hug
Пак повтарям - аз съм много по - доволна от държавната отколкото от частната !

# 11
А защо сте по-доволни от държавната, ако оставим настрани парите?

# 12
Пипинка, гледам уж да не се навивам, но нещо не ми се получава.. От споделено от много майки, оставам с впечатление, че е въпрос на късмет - да уцелиш яслата, директорката, лелките... Та освен да се надявам и да стискам палци и ние да сме уцелили, друго засега май не мога да направя.. Пък като му дойде времето, ще си проличи..  Rolling Eyes

Иначе, на мен държавната ми харесва повече от настоящата му частна, не заради друго, а заради двора - огромен е, има много трева, като ходих да я гледам преди класирането, всички деца бяха навън, а в една друга, която всъщност ни беше на първо място за първото класиране, и която ни беше много по-удобна, дворът й е прекрасен - с нови, пресни играчки и катерушки, но никаква сянка и не изкарват децата навън, поне много рядко съм виждала.. Така де - ако ми гледат детето добре в държавната ясла, и на мен ще ми харесва повече от частната  Peace Единствено с храната не знам как ще се оправим, но ще трябва да питам...

# 13
  • София
Ама наистина не се навивай сега.Не че ни ги хранят, но ги оставят и сами да пробват, за да се учат.Моят мъник не ми дава да го храня аз, откакто ходи на държавна ясла. Просто порционите според мен са малки, но на ясленчетата им стигат.Е не всичко се харесва на всеки и моят понякога не яде някои неща, но иначе е ок Simple Smile
Държавна ясла(ОДЗ) пред частна- по-големи помещения, големи тераси и дворове, големи спални помещения(поне в яслените групи), по-евтио, много по-евтино Simple Smile

# 14
Е, те ако ги оставят сами, съм ок. Моят дребус също не ми дава аз да го храня - на яслата те го хранят там, но вкъщи само ми бута ръката - иска задължително сам да яде и доста е напреднал в това умение  Laughing Та ако ще се храни сам там, съм съгласна, ще му е добре така, а и яде всичко, та... успокоих се  Laughing Пък цената, мисля, няма и нужда да се коментира Wink. Всъщност, колко точно струва държавната ясла?  Embarassed  newsm78

Малко излязохме вече от темата.. Но искам да благодаря на всички, които се включиха и споделиха опит, вече реших да говоря с директорките да тръгне от понеделник, че и на мен ще ми е по-удобно да имаме събота и неделя преди новото място  Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт