Защо (не) се гордея че съм българ(ин)ка?

• 15 063
  • 352
  •   1
Отговори
 Гордеете ли се, че сте българи? 
Аз се гордея с традициите, уникалната природа,българския език, велики поети и писатели като Ботев,Вазов,Алеко Константинов и др...Гордея се, че съм родена и възпитана тук, че родителите са ме научили да бъда българка и да се чувствам добре в своята кожа. Simple Smile

# 1
Не мога да се гордея с нещо, което не съм постигнала сама, или не е постигнато от поколението, от което съм.
Ботев, Вазов, Константинов, Крум, Аспарух, Тервел....на стари лаври е неудачно да лежим.
Относно типичните за нашенеца черти като трудолюбие гостоприемност, отдавна стана ясно, че това не е така.
Възпитана и израснала щях да бъда и навсякъде другаде по света, както и горда от това, че съм еди каква си.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 23:43 от Гос`жа Мафани

# 2
Скоро отговарях на такава тема в друг форум. Не се гордея, не съм патриотка (а и мнението ми за "новите патриоти" е леко негативно), не изпитвам нужда да развявам трибагреници наляво-надясно.
Разчувствам се при победа на български спортисти, защото си давам сметка какво значи тя на фона на условията, които имат те и съперниците им. Гордея се с тях, че са борбени.
Харесвам фолклора ни, познавам литературата, която не блести с нищо кой знае какво, познавам традициите, ами всеки народ си ги има тези неща. Това, че съм българка не значи нищо конкретно, не съм си избирала къде да се пръкна.

# 3
Не.Защото сме ,,не народ,а мърша".
Защото не искам аз съм добре,а искам Вуте да е зле.

# 4
Гордея се с природата на България, с фолклора ни, с традициите и обичаите.
Срамувам се от купищата боклуци, от криворазбраната свобода, от грубостта и простотията, характерни за голяма част от българите.

# 5
  • Пловдив
Както беше казал Любен Дилов син преди време - и да се гордея и да не се гордея ... все си отставам българин, така че по-добре да се гордея.
джоджо, много откровено.

# 6
Родена съм тук и това е. Няма начен да си плюя в сурата.

# 7
не,не се гордея

# 8

Здравей и тук!  Hug

Родена съм тук и това е. Няма начен да си плюя в сурата.

Защо да си плюеш в собствената си сура? Нито си Левски, нито си Ботев...

# 9
здравей  Гос`жа Мафани

# 10
  Винаги съм се впечатлявала от това, че наистина постигналите нещо и стойностни хора са направили, въпреки всичко тук, което ни заобикаля. Така че се гордея, че има един малък процент хора, който напук на всичко е качествен.
 Патетизми и прочие ме дразнят и фрустрират....

# 11
  • София
Не, не се гордея, а понякога дори ме е срам  Naughty
Няма да отговарям защо ... просто погледайте "Новините",
прочетете някой вестник и ще разберете  Naughty
Излезте, огледайте се наоколо .... с какво да се гордея ???

# 12
Както беше казал Любен Дилов син преди време - и да се гордея и да не се гордея ... все си отставам българин, така че по-добре да се гордея.
джоджо, много откровено.
Остарявам затова.
Мина времето когато се борих с вятърни мелници.

# 13
  • Galaxy 13197853088
Имало е моменти в които не съм се гордял и съм се срамувал, но след като опознах малко света разбрах, че няма от какво да се срамувам.
Горд съм че съм българин.

# 14
Разбира се..че съм горд.. Hug
Гордея се с това ,че колкото и тежко да ни стане..ние успяваме да се оправим
Гордея се с това...че колкото да ни е калпава държавата...си оставаме народ ..който..винаги намира начини
Гордея се с това..че в планината дишам с пълни гърди и жадувам за природата
Гордея се с това..като кажа.....Хайде комшоооо.... да пием по едно..идва целия вход и ни е добре
Гордея се с това..че имаме бездомни кучета и цигани..за да поемат вината за всичко
Гордея се с това..че няма вече граници....но няма и пари
Гордея се с това...че в моя град няма дупки и смет за изхвърляне
Гордея се с това ,че всяка къща казан е....алкохола ни е майчина кърма
Гордея се с това ,че съм женен за българка и имам прекрасна дъщеря
Гордея се..............
Живота е прекрасен..ние сме част от него..мой си е мой..не си го давам..за нищо
Българин съм Peace

Общи условия

Активация на акаунт