Есме В., като чета темата останах с впечатление, че нищо няма да се промени. Никак не е лесно да им се каже, още повече, че съпругът ти иска така. Разбирам те, аз на моята дъщеря не смея да кажа да дава повече пари в къщи, а какво остава пък за теб-на свеки и роднини. Ти ще си черната и с добрия и с лошия подход. Остава май варианта да си ги изтраеш. Нали все пак е само веднъж годишно.
Преди години много близък мой роднина се беше научил/ по-точно аз и мъжът ми го бяхме научили/ да идва почти всяка неделя на ракийка с мезенце и хапване. Кога със жена и деца, кога сам. Ние сме непушачи-те пушат вътре в стаята, с аргумента, че на гост не се отказва. Заради майка ми ги търпях години наред. Но един ден ми дойде до гуша казах на майка да го светне по въпроса. И какво стана-посещенията спряха от раз, но аз станах най-простата, мързеливата, лудата,задръстената и каквото ти дойде на ум.Не сме никакви в момента. Само защото отказах да бъда вечния балък и да го хрантутя. На тоя същия човек му ставах няколко пъти поръчителка за заеми, правила съм му много услуги.
Това ще се случи и с вас, да знаеш. Някои хора са много неблагодарни, живеят с мисълта, че другите са им длъжни.