Рецепти против нахални гости

• 24 661
  • 257
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, авторката няколко пъти вече ви казва, че не обича да й се моткат и бъркат в кухнята, а вие я съветвате да им връчва мопа и тенджерите.

Есме В., като чета темата останах с впечатление, че нищо няма да се промени. Никак не е лесно да им се каже, още повече, че съпругът ти иска така. Разбирам те, аз на моята дъщеря не смея да кажа да дава повече пари в къщи, а какво остава пък за теб-на свеки и роднини. Ти ще си черната и с добрия и с лошия подход. Остава май варианта да си ги изтраеш. Нали все пак е само веднъж годишно.

Преди години много близък мой роднина се беше научил/ по-точно аз и мъжът ми го бяхме научили/ да идва почти всяка неделя на ракийка с мезенце и хапване. Кога със жена и деца, кога сам. Ние сме непушачи-те пушат вътре в стаята, с аргумента, че на гост не се отказва. Заради майка ми ги търпях години наред. Но един ден ми дойде до гуша казах на майка да го светне по въпроса. И какво стана-посещенията спряха от раз, но аз станах най-простата, мързеливата, лудата,задръстената и каквото ти дойде на ум.Не сме никакви в момента. Само защото отказах да бъда вечния балък и да го хрантутя. На тоя същия човек му ставах няколко пъти поръчителка за заеми, правила съм му много услуги.
Това ще се случи и с вас, да знаеш. Някои хора са много неблагодарни, живеят с мисълта, че другите са им длъжни.

# 196
  • В.Търново
В никакъв случай не си длъжна да ги търпиш всяка година. NaughtyАко са ти родители или много близки роднини-брат,сестра,по-може.Ако ти е трудно да си малко по-грубичка измисли нещо от рода за ремонта,както са те посъветвали вече.Но според мен трябва да се намекне или директно да се каже,че не ти е удобно да посрещаш за по-дълго от 1 ден гости,имаш си финансови затруднения и други грижи.Като ти заявят по телефона или скайпа,там както си се чувате,че ще пристигнат на еди коя си дата,веднага без да чакаш им казваш,че не ти е удобно да приемаш гости и им назоваваш няколко варианта хотели,в които може да отседнат.Не позволявай това да се случва всяка година!Има една братовчедка моя мъж,която има апартамент във Варна,свекървата казва,че може да отидем на море у тях.О,не,в никакъв случай не приемаме с моя мъж такъв вариант.На мен така ще ми е неудобно да ангажирам хората,макар и роднини.Предпочитам да съм на квартира или хотел.Същото важи и за у дома.Истината е ,че не обичам да има хора у дома с приспиване,не ми е удобно така.Няма от какво да се притесняваш,кажи им.Ако са истински приятели,няма да се обидят,но ако реагират остро,то е защото не те ценят и нямат мярка и търсят саво изгодата и удобството!Успех и пиши как се е развило действието! Grinning

# 197
ПП Така и така си почнала, да дойдем и ние, а? Само трима сме, ако не броим прасето.   Blush  Flutter
Есме, и нас ни брой.
Имаме само 3 котки, 2 кучета и 1 пор.   Mr. Green

# 198
  • под кривата круша
Смешно вий на вас, маскари с маскари и не ми вярвате, ама живота е шарен:lol:
Туй с родата е пробвано, в смисъл ходили сме двамата с мъжа ми и майка-като казвам лечебен глад, слушайте кво ви пее радиото. За близо 15 години все съм разбрала за кво иде реч, не ми гледайте линийката, че е само на година и 3 месеца Mr. Green
zila1, 3 стаи с кухня. Достатъчно голямо, мамка му TiredТоку-що ме разби с поровете hahaha
Ще пиша, ако не ни пишат по новините преди това Mr. Green

# 199
Есме , какво стана ? Дойдоха ли ?
Честно казано това с глада ми допада  Laughing Няма ли начин наистина да е празен хладилника и да няма нищо в къщи , освен бебешка храна ? Ти можеш да се храниш навън - колко му е да седнеш с приятелка някъде на пица  Laughing
Аз много мразя да ми идват гости с приспиване . Гнус ме е , че ми ползват банята примерно и че после ще трябва да чистя след тях ...

zila1 - наистина ли имаш порче ? Обожавам порове  Heart Eyes
Аз имам силно наподобяващ  прасе английски булдог  Laughing Дали да не отскокнем и ние до Варна на гости ?  Mr. Green

# 200
Мене ме бройте с две водни костенурки. Laughing
Имах и сухоземна, ама я подарих, иначе щях да я взема и нея да сервира сутрешното кафе newsm62

# 201
             Есме -  Joy май работата ще стане  Joy
             Кажи на коя дата да цъфнем и ние , дай на ЛС адрес.
             Нищо че живееш в апартамент, ще опънем палатки пред входа ви .  Ще донесем прасенца , котки , порове , а
             може и кокошчици, ето че и костенурки ще си имаме   Joy
             Твоят възлюбен ще зачислим за главен готвач на тайфата .  Mr. Green
             ВЕрвай ни , догодина няма да иска гости ,даже и на снимка. Mr. Green
              newsm62 smile3534

# 202
  • под кривата круша
А, то на палатки се обезсмисля занятието-как ще се прескачаме-не е интересно. Пък и храна ще си носите във вид на домашни любимци. Несериозна работа сте  Crossing Arms

# 203
Значи, ясно: с надуваеми дюшеци, рогозки и спални чували иваме и ни редиш по пода из целия апартамент: роднина-милиционер, роднина-...пардон! Т.е. роднина-съфорумец Wink

# 204
Значи, ясно: с надуваеми дюшеци, рогозки и спални чували иваме и ни редиш по пода из целия апартамент: роднина-милиционер, роднина-...пардон! Т.е. роднина-съфорумец Wink
Joy Joy Joy

Другия вариант е да се сменим малко с теб . Аз ще вкарам мъжа ти и родата в час за отрицателно време . Казармата ще им се види песен  Laughing

# 205
  • E-CLM & CH-VD
ПП Така и така си почнала, да дойдем и ние, а? Само трима сме, ако не броим прасето.   Blush  Flutter

Сакън, прасето не  Naughty, нали я чу - гладна диета ще прави. Как мислиш ти, 10 гладни човека, празен хладилник и охранено прасе накуп? Порът на Зила е по- за предпочитане.  Mr. Green

# 206
Като чета и направо се изумявам.
Какво толкова им се чудите на разни "гости" били то майки, сестри, приятели. За мен е неприемливо дори някой да дойде за 10 минути без предупреждение. Ако не съм те поканил изобщо няма да ти отворя вратата, ще се съобразявам с някой само, когато съм го поканил и съм решил, че искам да се съобразявам. Всичко това съм го свел до знанието на роднините на жена ми (моитe роднини  разсъждават като мен) и пет пари не давам дали им е харесало, но вече 6 години някак се разбираме въпреки моята "нетактичност".

# 207
той се поти, а мен ми иде да го тупна с дъската за гладене, барем се свършат мъките му.

Ето това очаквам от една Вихронрав! Щом не става с Главознание!

Есме Joy май работата ще стане  Joy
            ... дай на ЛС адрес.

newsm62 smile3534

Как на ЛС, нали всички от темата ще ходим!
П.С. Аз доколкото разбирам апартаментът е на твоите родители, така ли?

# 208
  • по пътя на светлината
Не прочетох цялата тема, бих била директна,но не груба.
Кажи им ,че на този етап нямате възможност да приемате гости.

# 209
  • под кривата круша
Момичета и момчета, начин имало, както каза Уилма, време само му трябвало да узрее в главата ми. Чип тунинг му е майката и резултата е с 1 куршум 3 заека. Значи, запазих си часове за фризьор и масаж днес /на първо време/. Едно, че имам вопиюща нужда защото мязам на чобур вече, а е добре и за самочувствието. Второ, неутрализирам финансовия проблем мъжо да не си учи гостите, че той ще ги храни като пренасочвам паричния поток и за гости пари всъщност не остават. И трето, за целта му тропосвам малката да я гледа в офиса, затрупан от работа, с цел кратък курс по оптимална организация и степенуване на приоритетите. Вкъщи е чисто и подредено-толкоз от мен. Та така, начин имало, поне за справяне с комуникатора thumbsup Гостите пристигат довечера.
П.С. Аз доколкото разбирам апартаментът е на твоите родители, така ли?
Да, на моето семейство, но те живеят другаде.

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 12:16 от Есме В.

Общи условия

Активация на акаунт