Есме, какво стана, дойдоха ли?
Кураж!

Искрено се надявам предчувствието да ме излъже. 
Ей така, от чисто научен интерес ми се ще да видя как уведомява майка си, че утре, примерно, ние + още 4-ма отиваме у тях. Бих искала да съм там и да снимам с камера. Отговор за хипотетичната реакция все още не съм получила
Това е работа на съпруга ти, поне той да подхване темата, а ти ще го подкрепиш активно!
Ама той няма кураж.....
Тогава, като ти се обаждат по телефона и ви уведомяват, че ще идват, да има кажеш да си носят и бурканите зимнина. Хем на майтап, ама нали знаеш във всеки майтап си има и малко истина. (това за догодина, щом вече са дошли
) А за домакинството или опъването на масите да ги подканваш, да ти помагат, нищо че предпочиташ сама, целта е да им се покаже че трябва да се включат. Аз поне така правя, връчвам на всеки по нещо, салфетки, вилиците, чиниите, чашите и да ги разпределят. Като седят наготово на масата пък ги струпай по средата и да си се самообслужат или ги извикай да ги вземат от кухнята, че ти си "изцапана" с олио (примерно)...
И не купувай нищо предварително, обади им се преди да се приберат за обяд или вечеря, да минат през супера и да купят каквото им се яде, а ти ще им го сготвиш, че ти не си успяла нищо да купиш,