С колко пари живеете на месец

• 38 550
  • 519
  •   1
Отговори
  • София
 Това е въпроса. Колко Ви е общия доход на сем. и стига ли ви за да живеете нормално? Искам да ис направя справка защото ние сме с две малки деца имаме малък кредит 300лв, доходите ни не са се променили за последната година, а положението става все по зел. Общия ни доход е към 2500 лв не сме под наем и всеки месец закъсваме за пари. Чуденката ми е ние ли не може да си правим сметка или просто взимаме малко пари  newsm78

# 1
  • до една звездичка
......или просто взимаме малко пари  newsm78

Joy

много забавно беше това последното! Tired

# 2
Предполагам, че отговора на въпроса ти е в това

Цитат
доходите ни не са се променили за последната година
, докато цените си вървят нагоре.

Не мога да кажа, че сме го закъсали, но "кризата" се усеща все по-осезаемо.

Все по-често се питам, тези, които я предизвикаха, не постигнаха ли вече тайните си цели, та да я прекратят най-после....

# 3
Съветвам те да направиш анкета. И точно в постовете да няма цитирани суми.
Инак ще я докараш до 100 страници надскачане и дърлене , ще започнат едни сметки.

# 4
Съветвам те да направиш анкета. И точно в постовете да няма цитирани суми.
Инак ще я докараш до 100 страници надскачане и дърлене , ще започнат едни сметки.

Бих предложила също в анкетата доходът да е на член от семейството, за да се добие по-точна представа  Peace.

# 5
Gfrty за съжаление 2500 лева доход за семейство с две деца отдавна не е достатъчен. Особено ако искате да запазите стандарта отпреди няколко години, когато за същите пари можеше да се купят значително повече стоки. Факт.
Ето част от разходите на месец за моето семейство с едно детенце ( правя си всеки месец таблица и ги знам )
храна за вкъщи - 600 лева
джобни за двамата - 600 лева ( по 10 на ден за кафе, обяд, вестник, дреболии)
за мъника - 360 лева
ток, парно, газ, вода, интернет и кабелна - 200 - 300 лева
мобилни телефони - 150 лева
гориво за автомобилите - 200 лева
застраховки и данъци, винетки ( автомобили, апартамента) - средно 200 лева на месец
празници ( именни, рождени дни - на нас, детето, родители - всеки месец има по нещо) - 100 лева
ипотеката - 400 лева
един уикенд извън града - 400 лева

Дотук - 3210 лева. А дрешки, а обувки, а вечеря навън, а мъникът да отиде в Хиполенд и да си избере играчки, а да купя нещо на родителите защото са пенсионери, а лятната почивка, а медичински разходи ако се наложи, а зъболекар, а нещо непредвидено....

# 6

За някои вашия доход е мизерен,за други е добре,а за трети е богатство.
Ако не стигат седни и си опиши как сте харчили последния месец.Лесно ще откриеш къде е фокуса.
Обикновено изводът е,че ви трябват повече пари. Simple Smile
Номера е да измислиш как да направиш повече-повече работа,нова работа,тото.. Wink

Ние обикновенно отделяме пари за сметки и други задължителни.Остатъка е за харчене.
Така няма неприятни изненади в края на месеца.

# 7
Гифти, с деца наистина е сложно  особено по-големи Peace
Ние сме без деца, със собствено жилище, над 2500 чисто и пак не ни стигат.
Успокоявам се, че не се лишаваме от нищо

# 8
Ехеее 2,500 лв на месец.....И ние сме с 2 малки деца ,но дохода ни е значително по-малък и закъсваме в края разбира се .1000-1200 НА МЕСЕЦ.Честно казано не знам как се оправяме,но преживяваме.Мъжа ми пътува по 60км на ден ,за да работи ,което е 200лв,заем 400лв,градината на големия  ...ох ме ни се смята НЕ СТИГАТ И Т'ВА СИ Е! Confused

# 9
  • Резерват "Северозапад"
1400-1500 лева на месец. Стигат ни без да се ограничаваме Laughing. Но нямаме никакви заеми, лизинги и т.н. Не харчим и пари за телефони и гориво - служебно се полагат. Понякога и остават за спестяване Peace.
П.П. С едно дете сме.

# 10
При нас семейният доход на месец не е постоянна величина, обикновено се движи от 3500лв. до 5000-6000лв. при добър месец и повече работа. Работим и двамата с мъжа ми. Общо вземто няма съществена промяна на дохода  ни през последните години, обаче през последните 2г. се налага да се трудим много повече за да докараме същите пари. Засега парите ни стигат за живот, но без особени екстри и благодарение на по-добрите години в миналото, когато успяхме да си купим дом, т.е. поне нямаме разходи за наем или иптека. Като разходи в момента средно са:
1. Храна за вкъщи, 1000-1400лв. (напоследък е невъзможно да оставя по-малко от 30лв. на пазаруване, обикновено около 50лв. и нагоре). Пазарувам и готова храна, просто нямам време за готвене през седмицата.
2. Джобни за през деня за двамата, 600лв.
3. Ток, газ, вода, кабелна, градина за детето и т.н., средно около 300-400лв. (зимата повече, лятото по-малко).
4. Гориво и разходи за автомобили, около 300лв.
5. Дете, дрехи, играчки, и т.н., около 400лв.
6. Разходи за нас двамата, дрехи, и т.н., около 500лв.
7. Други непредвидени, лекарства и т.н., около 200-500лв.
Всичко идва около средно 3500лв. до 4000лв.
Ако месецът е с по-малко приходи на минимума ни, опираме до спестявания, ако е добър сме малко отгоре, но като цяло сме на нулата.
Проблемът е че цените постоянно растат, а доходите не мърдат. Дори на човек се налага да работи още повече и повече за да постигне същите доходи.

# 11
  • София
 Не искам да пускам анкето, защото на един доходите може да 3000 лв, но да плаща кредити 1500лв и реално да живеят с по-малко пари от друг които взима пр. 2500 и не плаща кредит.
 Аз си мислех че докарваме приличен доход, а и повечето хора около мен казват, че с толкова пари нямаме право да казваме че не ни стигат, но истината е съвсем друга - те не стигат  Rolling Eyes. Искам просто "да си сверя часовника" дето се вика.

# 12
Може в анкетата да има опция-чисти пари-само за разходи извън кредити...
КАкто искаш.
Но темата И така си е-на едни тези пари им стигат, на други-не...
Няма как да направиш тук правилна преценка, според чуждите разходи и приходи.
Преценката ти, още преди темата ти е-че не ви стигат парите. Ей това е.
ПП. Има тема също за спестяванията-там аналогично се цитира доход, кое за какво отива-надникни за справка и там. Peace

# 13
Не съм сигурна, защото не знам колко ще взимам като болничен сега. Някъде между 1800 и 2000 ще ни е общият доход, 3-ма ще сме. Ок. 550 ни е ипотеката, ок. 250 сметките. Останалите ни стигат засега, дори можем да спестяваме, но сме още 2ма. Не знам бебето какво ще добави като разход.

# 14
Доскоро с 275лв. официално и някакви към 100лв. месечно от бащатата на детето., но те не са съвсем сигурни. Сега с никакви. Отрязаха ме с детските. Още не знам какво точно обезщетение за безработица ще получа.

Общи условия

Активация на акаунт