С колко пари живеете на месец

• 38 551
  • 519
  •   1
Отговори
# 510
Каква беше темата, каква стана.

# 511
Но е тъпо да се изнесеш някъде в чужбина и да имаш същия или по-нисък дори стандарт като тук, обаче понеже си в чужбина си Дъ Бест Simple Smile ... а другите са мързеливи и безперспективни ...

Има нещо друго, което много хора слабо осъзнават или не желаят да признават. Тъпо е да имаш по-висок стандарт на живот (каквото и да рече това), с много по-ниско качество на живот.
Качество на живот като в България много малко страни в света могат да предложат. Като добаавиш и факта че "от своето гардже по-убаво нема", т.е. онзи фактор, който гласи че у дома и стените помагат, то смело можеш живи да ги оплакваш онези които доброволно се лишават от най-доброто.

# 512
Ох. Лизет, стандарт, качество...в БГ и двете ги няма.

# 513
Позволявам си да цитирам едно мнение от дуга тема на една млада майка е май.Извинявай за това ♥snow_angel♥ "Не, не е прост живота, нито пък е лесен. Но в последните години все по-масово явление е това, за което говоря в първия ми пост, който те е подразнил. Всяко правило си има изключения, разбира се! Но все повече хора в милата ни рОдина, както казва мъжа, не могат да си направят сметката. Работят за малко пари, а харчат повече, отколкото могат да си позволят. И не визирам хората, които едвам събират пари за сметки и храна, а онези, които с 400 лева заплата плащат наем, сметки, храна и си взимат на изплащане плазмен телевизор, защото техния вече не е модерен. Или последен модел Iphone, примерно. Разбира се, всеки сам изкарва парите си и преценява за какво ще ги похарчи. Но в един момент този човек започва да затъва в дългове, защото малкото пари няма как да стигат за многото разходи. И на този човек Х започват да са му виновни всички - от правителството до собствениците на вериги магазини. Изобщо - всички, но не и той самият. Но след като е изпаднал този хипотетичен човек в това затруднение какво прави? Опитва се да се оправи? Търси втора работа? Нееее, братята българи не са толкова прости! Седи пред плазмата, пие биричка, почесва коремчето и псува държавата. Защото държавата му е виновна, разбира се.

Ето това е. Пак повтарям - не отричам, че има много (!) хора, които не са този човек Х. Но не тези хора ходят по протестите, не тези хора се жалват по всички форуми колко е несправедлив живота. Не, тези хора, справящите се хора, са на работа. Работят, ако се налага и на две места, ако се налага и на три. И аз съм работила на три места, а мъжа - на две. Като не стигат парите така се прави. И не е вярно, че няма работа. Работа има, ами няма кой да я работи, защото на много хора им е под достойнството да работят за 200 лева примерно. Това е мое мнение, естествено. Имаш пълно право да не си съгласна с мен. Може пък хората около теб да са само и единствено трудолюбиви милионери. Няма лошо.
Не изчетох 15-те страници мерене на... зарзавата  
Фактите ли? Фактите са - "предпочитам да ровя в кофите за боклук в града, отколкото да садя картофи на село!" И докато цари тази философия никога "БЪЛГАРСКОТО" няма да просперира. Всеки иска да е шеф, никой не иска да работи. Абе - българска работа.
Относно големите вериги - касиерките не ви гледат в количката защото си нямат друга работа - това им е задължение. Както и отварянето на всички картонени кутии и незапечатани артикули с кухини в тях. Имат камери, да, но на тях гледат основно дали касиерките си вършат работата. И са любезни пак по задължение, заплатата в Кауфланд е 400 лева. И не говоря наизуст, за съжаление...
И ето че кръга се затваря - няма да си стоиш на село и да си произвеждаш домати, а ще работиш в града за без пари и ще си ги купуваш. Ще се оплакваш от международното положение и световната икономическа криза, ще теглиш заем след заем - я за плазмичка, я за по-нова кола, я за чифт сандалки от МОЛ-а... И ще продължаваш да работиш за никакви пари, просто защото образованието е за глупаците, защото на хубавите длъжности се "урежда все някой друг", защото в свободното си време висиш в кафета, вместо да изкараш курс по език, например... И ще продължава да е така докато "нямаме" пари за здравето си, но имаме пари за цигари; нямаме пари за играчки на детето, но имаме за бира; нямаме пари за образование, но имаме за барове... И отново ще са виновни "лошите" чужденци, които създават работни места за малко пари, защото ако не са те - и тези места нямаше да ги има. Ще продължава "родното производство" да запада, докато от ВУЗ-овете излизат икономисти и програмисти, а няма ни един земеделец, който да иска и да се занимава с това. Или и да има са единици. Абе изобщо какво да говорим - те, чужденците, са ни виновни. Виновен е всеки друг, но не и ние... Факт! "....
Това прави БГ за младите .

# 514
  • София
Лизет защо така мислиш?
Вярно е ,че е адски трудно.
Честно казано незнам какво е да си в чужбина.Знам само ,че всичките ни познати извън Бг са спокойни и живеят по добре отколкото в Бг

Ти не знаеш но аз знам. И също така знам че никой никъде не живее по-добре отколкото в България. Има хора, които упорито си го внушават, други- упорито го внушават на свои познати, но всички те са най-големите нещастници в света.
Защото при майка винаги се живее по-добре отколкото при мащеха.

Лизет, ти си знаеш за себе си. Различните хора имат различни критерии за добър живот. Аз по свой избор живея в България и това си има своите предимства и недостатъци. Имам приятели живеещи в чужбина по различни причини и много от тях не биха могли да реализират виждането си за начин на живот в България и съвсем не бих ги определила като нещастници. Други държави - други условия - други правила. Далеч съм от мисълта, че щом е чужбина автоматично е по - добре. Има различни чужбини и различни хора и всеки прави свой избор. Животът в Мароко няма нищо общо с живота в Швейцария например. А имам приятели, които се чувстват добре на едното, а други на другото място.

# 515
Ох. Лизет, стандарт, качество...в БГ и двете ги няма.

Напротив. Качеството си го има априори за безплатно ползване и в широк достъп. А стандартът всеки сам си го прави. И това е така навсякъде по света. С тази разлика че тук възможностите са в пъти по-добри.

# 516

Щото като кацнеш със самолета в УК или УСА, младите ги чакат с по едно куфарче с пари за добре дошли ли  Laughing

В много държави животът е на кредит откак се родиш. И нищо не притежаваш - всичко е на банките.. И нямаш много избор, защото таква е матрицата  Wink
Това никак не ме кефи зорлен да си го причинявам.

# 517

Щото като кацнеш със самолета в УК или УСА, младите ги чакат с по едно куфарче с пари за добре дошли ли  Laughing

В много държави животът е на кредит откак се родиш. И нищо не притежаваш - всичко е на банките.. И нямаш много избор, защото таква е матрицата  Wink
Това никак не ме кефи зорлен да си го причинявам.
Ок,но какво правиш тогава за да имаш дом? Изкарваш еди колко си пари и заделяш 100 000 евро за 10-15 години докато плащаш наема ? Или чакаш на къщата на баба ,апартамента на тате  и безплатната детска ясла и кухня на мама ?
В тези описани условия не виждам за какъв стандарт можем да говорим .

# 518
Лизет, ти си знаеш за себе си. Различните хора имат различни критерии за добър живот. Аз по свой избор живея в България и това си има своите предимства и недостатъци. Имам приятели живеещи в чужбина по различни причини и много от тях не биха могли да реализират виждането си за начин на живот в България и съвсем не бих ги определила като нещастници. Други държави - други условия - други правила. Далеч съм от мисълта, че щом е чужбина автоматично е по - добре. Има различни чужбини и различни хора и всеки прави свой избор. Животът в Мароко няма нищо общо с живота в Швейцария например. А имам приятели, които се чувстват добре на едното, а други на другото място.

Знаеш ли, повече от 20 г. от живота ми са минали в чужбини. В различни страни на 3 различни континента, в места където българин не е стъпвал, и в места определяни като първи в света като качество на живот, съответно масово населени с "цигани" от цял свят. Под цигани визирам не цвят на кожата естествено макар че цветове също най-различни, а такъв психотип хора, които нямат дом. Те нито в Родината си са у дома, нито в чужбина. И това че като си идват ти разказват приказки на Шехерезада, не ги прави по-щастливи, повярвай. Много хора сами си вярват понякога в приказките, но щастлив емигрант аз през живота си не срещнах.

# 519
  • Sofia
Стига толкова.

Общи условия

Активация на акаунт