С колко пари живеете на месец

• 38 567
  • 519
  •   1
Отговори
# 495
Честно казано, вече всеки, заминал в странство, ми се струва невероятно интелигентна личност.

# 496
Християния, каква сума месечно е необходима
за приличен живот там ?
Приблизителни разходи за храна ?Благодаря !

# 497
Стига да е ясно що е то "приличен живот". Понятието е много субективно. Peace

# 498
  • София

Честно казано, вече всеки, заминал в странство, ми се струва невероятно интелигентна личност.

Peace

# 499
  • София
Темата беше за това.... а не за и против (е)миграцията Peace
Колко Ви е общия доход на сем. и стига ли ви за да живеете нормално? Искам да ис направя справка защото ние сме с две малки деца имаме малък кредит 300лв, доходите ни не са се променили за последната година, а положението става все по зел. Общия ни доход е към 2500 лв не сме под наем и всеки месец закъсваме за пари. Чуденката ми е ние ли не може да си правим сметка или просто взимаме малко пари  newsm78

Навсякъде (в България, в чужбина, в града, в селото, в квартала, в компанията и т.н.) има хора, които се справят по-добре на фона на останалите и какво от това. Хората не са еднакви. Не са еднакви и възможностите им, както и късмета, ако щете. С мъжа ми например имаме еднакви професии, работим в една и съща сфера, при това на сходни позиции, но заплатите ни се различават доста чувствително. Такъв е животът. Не съм  привърженик на даването на съвети от сорта - направи като мен, виж аз как успях, значи и ти, ако направиш същото, ще успееш....

Та по темата - лично според мен доходите ви са нормални (средни може би за страната) и не е учудващо, че не ви стигат. Животът е скъп и поскъпва.
Ние живеем с около 50% от месечния си доход, но пък имаме 3 деца (не всичките са малки) и кредити от около 3000лв. Официално не сме под наем, но пък сме на кредит Wink.
Според мен е грешно да се опитваш да си "сверяваш" часовника с другите, защото предполагам се справяте по най-добрия начин във вашата ситуация. Естествено, че има семейства, които имат повече трудности от вас, както и такива, които се с по-високи доходи. Ако имате възможност, не се отказвайте от риска за друга финансова алтернатива и по-високи приходи. Peace

# 500
за приличен живот там ?
Не знам за вас лично ,за нас е колкото изкарваме .
Няма сравнение просто ,а колко тази сума би била за България ?

# 501
Минимум по 500 лв. на човек.

# 502
Hug
Дай Боже всекиму. Значи жената със заплата 2500 лв от тук не е на минимума и са добре ? Така ли е ?
Тук минимума е различен ,но и с 2500 паунда 4 членно семейство би било добре,което е една средна заплата на квалифицирани кадри.
Сарказмът е висша форма на съгласие Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 16:23 от Християния

# 503

Peace

А на мен - невероятен нещастник.

# 504
  • София
Лизет защо така мислиш?
Вярно е ,че е адски трудно.
Честно казано незнам какво е да си в чужбина.Знам само ,че всичките ни познати извън Бг са спокойни и живеят по добре отколкото в Бг

# 505
Лизет защо така мислиш?
Честно казано незнам какво е да си в чужбина.Знам само ,че всичките ни познати извън Бг са спокойни и живеят по добре отколкото в Бг

Ти не знаеш но аз знам. И също така знам че никой никъде не живее по-добре отколкото в България. Има хора, които упорито си го внушават, други- упорито го внушават на свои познати, но всички те са най-големите нещастници в света.
Защото при майка винаги се живее по-добре отколкото при мащеха.

# 506
Лизет защо така мислиш?

Ти не знаеш но аз знам. И също така знам че никой никъде не живее по-добре отколкото в България. Има хора, които упорито си го внушават, други- упорито го внушават на свои познати, но всички те са най-големите нещастници в света.
Може ,може ,но как майката БГ помага на чедата си за да останат там?
Не ми отговаряй,риторичен въпрос е .

# 507
  • София
Да ,съгласна съм с тебе.Сигурно е така.
Нали знаеш отстрани друго изглежда..........

# 508
Лизет защо така мислиш?

Може ,може ,но как майката БГ помага на чедата си за да останат там?
Не ми отговаряй,риторичен въпрос е .

Как според теб трябва да им помага?
Не мислиш ли че след като ги е отгледала, редно е те на нея да помагат?

# 509
за приличен живот там ?
Не знам за вас лично ,за нас е колкото изкарваме .
Няма сравнение просто ,а колко тази сума би била за България ?
За сам човек със сигурност около 800-1000 лири не ти мърдат на месец и то за основните неща - квартира, транспорт, храна. За семейство предполагам поне около 3-4000 - тъй като едва ли е най-подходящо да живеят в една стая, а наемите за къща за около 1000 лири на месец...
После добавяш и всичко останало, което тук потребяваш (щото с деца съвсем не е като 1 или 2ма възрастни само). Та горе-долу това е минимума за семейство (поне по лични преки наблюдения).
От там нагоре кой колкото може е ок Simple Smile
Много неща са съпоставими като в БГ - храна, дрехи... но други са доста по-скъпи и имат и готини екстра такси разни (застраховка, данък за колата например, за здравеопазването и образованието няма да коментирам изобщо... ).

Но е тъпо да се изнесеш някъде в чужбина и да имаш същия или по-нисък дори стандарт като тук, обаче понеже си в чужбина си Дъ Бест Simple Smile ... а другите са мързеливи и безперспективни ...

Общи условия

Активация на акаунт