С колко пари живеете на месец

• 38 551
  • 519
  •   1
Отговори
# 30
Това с раждането на частно също си е голям разход, аз родих в държавната болница, но пак си беше разход, за т.нар. ВИП стая, почерпки на персонала, и т.н. Здравеопазването у нас отдавна не е безплатно.
После когато бебето се разболяваше, все до частното опирахме, по разбираеми причини, на държавното никакво внимание и само лекарства изписваха без грам изследване. Сметката беше че ми идваше по-евтино да минавам директно на частно, да платя някое и друго изследване и да не давам камари с пари за лекрства от които нямаше нужда. Добре че вече сме по-големи и не се разболяваме толкова често.

# 31
  • София
Irina St. - е това май е правилния подход да се научим как да харчим, ама кажи как става  Praynig
 Доходите май няма скоро да ни се увеличат и това май единствения начин да се справяме.

Аз още след първата цитирана сума се почудих как сме живи..............
- това за нашите пари ли? И аз си мислех че са достатъчно ама.....ц, за това и пуснах темата.

# 32
  • Пазарджик
Irina St. - е това май е правилния подход да се научим как да харчим, ама кажи как става  Praynig
 Доходите май няма скоро да ни се увеличат и това май единствения начин да се справяме.

- това за нашите пари ли? И аз си мислех че са достатъчно ама.....ц, за това и пуснах темата.
Има една потребителка Judy, в една тема около 20 пъти ми го повтори  Laughing че си е наука семейния бюджет. Почнах да пиша, да правя таблици, да смятам. Пенсионерска работа, но поне виждам къде ми отиват парите и по-лесно се ориентирах къде ми е проблема. Не, че много сме се оправили, да не се заблудиш. Още се уча, опитвам се. Аз така обичам да харча Simple Smile

# 33
Семейният бюджет, че е цяла наука- наука е. Но преди да се опре до планирането му, човек трябва да си промени мисленето и отношението към парите. А това не става лесно. По-често изобщо не става.

# 34
С минимум.  Аз взимам около 300 лв майчински, мъжа ми в момента 240 лв от борсата. Дано скоро да си намери нещо, че май ще ходим на палатка. Преди да остане без работа с около 1200 лв на месец. Първо се плаща наема и тока, после се разпределят за памперси /за 2 деца/, и останалото за храна и банка./120 лв заем на месец/. Дрехи не купувам и за нас, и за децата, за тях ми дават, иначе съвсем сме загинали.
Така че е много субективно кой с колко живее на месец. По мое мнение

# 35
И аз така...

Нашият доход е около 1200 - 1400 лв., като аз от скоро работя, преди това бях без доходи, преди това със 158 лв на борсата, а майчинството ми беше две години 240 лв.
Не ни стигат, ама хич.
Обаче дъщеря ми като беше бебе, такива суми като цитираните, не съм давала.
Количката ни я подари сестра ми, креватчето майка ми и баща ми.
Кърмих.
Купувахме от най-евтините памперси.
Дрешки, български евтини и от приятелки.
Все още е така.
Сега даваме за градина 60 лв + 40 лв за танци и английски.
За мен карта за градския транспорт 23 лв.
За мъжът ми бензин на седмица по 20 - 25 лв.
Ток, вода, парно, вход, асансьор....
Имаме заем, на месец го плащаме по 70 лв и един ламптоп, на месец по 40 лв.
Телефоните и на двамата са ни по 10 лв месечено.
Интернет и кабелна - 15 лв месечено.
За храна гледам да пазаруваме от големите вериги, че е по-евтино и готвя, не ядем готова храна, не поръчваме, не ходим по ресторанти, не излизаме, на кафе не ходим даже.
Е не знам как, обаче не ни стигат парите.
Вече е краят на месеца и не ми се говори...

# 36
  • Пазарджик
Касита, като не мога да си променя отношението, не ми пречи да започна поне от някъде. Не само да се чудя като изкарвам толкова пари, защо не ми стигат. Отношението ми е следствие на някакво стечение на обстоятелствата и се е превърнало в убеждение.

# 37
Мойто бебе е на 7 мессца е и разходите са; АМ 1 кутия за 4 дни - цена 22.00лв., Памперси 2 пакета по 23.00лв /Памперс на промо/. Кърпички 2-3пакета по 3.00лв /Памперс на промо/, пюрета - по 2 бурканчета на ден по 2.00лв едното, козметика /тя е скъпичка/ шампоан 13.00лв, крем за дупе 16.00лв, лосион 18.00лв /не съм засичала ама май изкарват повече от месец/. Смятай колко излиза като имаш в предвид, че всичко купувам на промоция или където е по евтино.

Какъв крем за дупе плзвате?

# 38
  • до една звездичка
Мойто бебе е на 7 мессца е и разходите са; АМ 1 кутия за 4 дни - цена 22.00лв., Памперси 2 пакета по 23.00лв /Памперс на промо/. Кърпички 2-3пакета по 3.00лв /Памперс на промо/, пюрета - по 2 бурканчета на ден по 2.00лв едното, козметика /тя е скъпичка/ шампоан 13.00лв, крем за дупе 16.00лв, лосион 18.00лв /не съм засичала ама май изкарват повече от месец/. Смятай колко излиза като имаш в предвид, че всичко купувам на промоция или където е по евтино.

Laughing

# 39
...и следва отписване от темата.
Успех, другарки!  Hug

# 40
...и следва отписване от темата.
Успех, другарки!  Hug

Поне почакай да разбереш марката на крема, де!

# 41
Laughing
Смешно е ,анли? Като е на чужд гръб и сто тояги са малко.
Добре че засега се справяме и успяваме да осигурим долу-горе достатъчно доходи, защото последното нещо което искам е да пестя от отглеждането на единственото ми дете, както върви положението детето ми ще е единствено. Така че точно то ще е последното нещо от което ще тръгна да пестя.

# 42
  • Варна
Простираме се според чергата си , когато бюджетът е ограничен режа излишните разходи за да се вместим , живели сме с 2 и с 200  Peace

# 43
Да,  Jizz, права си, когато дойдат чувствата, е време да си ходим.  Hug

# 44
  • София
Не знам къде и за какво харчи пари авторката, но ние на месец дори не можем да изхарчим такава сума (не слагам ходене всеки ден по заведения, спа уикенди, скъпи дрехи и т.н.). И слава богу, тъй като това ми дава възможност да спестявам.

Има семейства в провинцията, които живеят на месец с общ доход 500-600 лв и биха се изсмяли на терзанията от първия пост.

В общи линии с колкото певече пари разполага човек, толкова по-големи са харчовете, но добре е да се заделят пари, че нищо се не знае.

Общи условия

Активация на акаунт