Рецепти против нахални гости

• 24 722
  • 257
  •   1
Отговори
# 45
Никой не казва да ги нагрубява бе, жени!
Понякога си мисля че се преструвате на такива кокошки!
Става дума право в очи да им каже как не може, не смогва или просто не й се занимава да им ходи по гъзовете.
Да обсъдят компромисен вариант ако щете.
Но да говори с хората откровено, не да се жалва по форуми какви досадници й се мъкнат. Че и аз ще й се натреса ако ще мога да съм като на безплатен хотел.

# 46
Kirk Hammett, би ли описал представата си за Laughing
Този подфорум е баш за такива лични драми-който иска да се занимава, който не иска-да не чете. Ще ми се нещата да са толкова лесни, както ги описваш, но уви, не са. Само снимката ти на Джеймса е черно-бяла. А-а-а-а, туй последното със селските номерца не ми хареса! Айде без квалификации моля!
Каси, пращай, +-1 все тая hahaha

Зашо без квалификации?
Когато видя нещо селско, наричам го селско. И съм доволен от живота, понеже не ми еналага да измислям схеми как да нарека селското селско, без то да се засегне и тн....
Подобни номерца аз намирам тъкмо за селски и ще го напиша още веднъж - селско е да храниш и търпиш някакви хора, за които в нета тръбиш какви са досадници.

нещата са твърде лесни. вие сте се увъртяли в тях и когато някой ви го каже просто, скачате с 'ааааа, без квалификациии'.
защо без? защото истината е кофти? че променете я де. но това не става със селски номера.

# 47
  • под кривата круша
Kirk Hammett, звучиш ми като нещо, което съм чела като бях на 15. Та ми стана интересно ти на колко години си... 

# 48
Щом са роднини на мъжа ти,накарай го той да се оправя с тях.
И на него ще му се разсърдят ,ама бързо ще им мине...
А ако решат ,че ти не ги искаш в къщата си,нещата могат да станат много грозни.
Все пак са му родители,не може ли да им каже ,че ви идва нанагорно да храните толкоз народ ?
Не ги разбирам тези "семейни " тайни и недомлъвки...

# 49
Не бе, авторката не иска да излезе лошата.
С една дума-хем да си реши проблема безболезнено, хем да излезе суха от ситуацията.
Но такава ситуация предполага известна степен на конфронтация, колкото и да не й се иска на авторката да навлиза в такава.

# 50
  • под кривата круша
Не ги разбирам тези "семейни " тайни и недомлъвки...
И аз не ги разбирам ама го виждам с очите си. Явно това е представата им за такт и деликатност.
И не е вярно, че не искам да идват вкъщи. Пак казвам-не аз, друг ги научи да изкарват на пълен пансион почивката си тук и на тях толкоз им трябва. Сега домакинята съм аз и задачата ми е да им вменя, че така не се ходи на гости, а не че изобщо не се ходи.
А, не-аз съм си в ролята на лошата колкото пъти кажа не. Но ми е по-лесно да кажа "не" от самото начало, по-трудно е да променя вече изграден навик.

# 51
На първо четене се сещам да не им се дава ключ. Прибират се, когато вие се прибирате - а вие не се прибирате  hahaha, а си ходите по задачи.
Следващ път няма да има гости да знаеш.

# 52
Забелязала съм, че да се разбереш с роднини понякога се оказва най-тежката задача. Даже невъзможна. Уви. И колкото по-близки, толкоз по-трудно.

# 53
Каси, пращай, +-1 все тая hahaha
сигурна съм, + това то мойто е 15 кила с мокри гащи и нищооооооо не яде, така че, направо няма да го усетите  Joy Joy Joy
Когато видя нещо селско, наричам го селско. И съм доволен от живота, понеже не ми еналага да измислям схеми как да нарека селското селско, без то да се засегне и тн....
ненам дали ако са роднините на жена ти това, ще си толкова 'ербап' Laughing, иначе пак отиваме на приказката 'на чужд гръб и сто тояги са малко'

# 54
  • София
Все пак са му родители,не може ли да им каже ,че ви идва нанагорно да храните толкоз народ ?

Ами, Краси, на мен например, точно на родителите ми би ми било тежко да им кажа такова нещо. Дано не ми се налага, че иначе бих изпаднала в същата ситуация като на авторката.

# 55
Никой не казва да ги нагрубява бе, жени! Понякога си мисля че се преструвате на такива кокошки!
Става дума право в очи да им каже как не може, не смогва или просто не й се занимава ...

Ами ако гостите не разбират от дума и от добро, тогава какво правим?
Ако наистина са си наумили че щом като живееш до морето, значи си им длъжен да ги приемеш в дома си само защото са роднини, тогава е малко трудно, да не кажа невъзможно, да спазиш добрия тон...

# 56
Есме В. аз по напред попитах, но не видях да отговори, как си представяш едно идеално гостуване от тия хора ?
Аз все си мисля, че няма как 7 човека да ти дойдат за няколко дни на гости и да не ти пречат по никой начин, ще пречат при всички положения, дори да са най - съобразителните и толерантни хора, дори само за спането да се прибират, пак няма да е като да не са у вас.
Затова ти казах, че щом не искаш да прекратят гостуванията, да наблегнеш на едно от нещата и да се стараеш само него да промениш.
Предполагам става въпрос за свекърите, зълвата с мъжа си и трите им деца. Идват заедно щото с 3 деца на море си трябва помощ от баба и дядо за гледането /зависи колко са големи де/.
Вече са ти дали достатъчно идеи как да ги разкараш завинаги, как да ги накараш да ти се сърдят мъничко, остави съветите за откровен разговор, няма да ти проговорят до гроб, дори мъж ти да отиде да говори с тях, те ще решат, че ти си го накарала, което не е далеч от истината, нали  Wink? Ако не си готова да прекратиш напълно отношения с тях, не се захващай с това. Каквото и да решиш да правиш, трябва да сте на едно мнение с мъжа ти, да не стане накрая ти да излезеш лошата, дето го откъсва от родата. Дали няма вариант да им оставиш жилището да го "ползват" за 1 седмица, а вие през това време да отидете на балкан с мъжа ти, можеш да им кажеш, че комбинирате вашата почивка с тяхното идване, за да има кой да пази къщата докато ви няма, да не ви оберат  newsm78 И да им кажеш, че ако ги устройва щепроцедирате така и за в бъдеще, дали ще стане ? Като останат на свои разноски, и морето ще им се увиди...

# 57
Ами много ясно, как, ще дойдат майка ти и баща ти и брат ти с родата и ще ги караш да се самообслужват, гадничко е, по принцип, но пък и издръжка на 7-членно семейство не си е за подценяване  Shocked

# 58
...дори мъж ти да отиде да говори с тях, те ще решат, че ти си го накарала, което не е далеч от истината, нали  Wink? ...
аха, изобщо суха от водата няма да излезе, откъдето и да го погледнем, но наистина и тяхното е прекалено

# 59
Аз затова предлагам да се изниже от тях, никакъв разговор не би помогнал, щом нещата са стигнали дотук. Отделен въпрос е къде гледа докато леля ти ги "привиква" на такова гостуване, трябвало е още тогава да говориш с леля си да не ги учи така.
Можеш и да пробваш да заминеш сама или с детето някъде, да оставиш мъжа ти да ги посреща. Така поне няма да се товариш, ама пак ще има сърдити, няма начин..

Общи условия

Активация на акаунт