Хайде покажете си спалните - 5

• 104 279
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Назад съм с обсъждането, понеже 10тина дни не съм влизала. Показаната спалня в зелено много ми хареса. Simple Smile Някой беше споменал боите на Делукс - определено всички майстори ми ги препоръчват и от там ще вземем нашия латекс. Сега само се чудим за цветовете.  Thinking В спалнята подът ни е американски дъб, тип орех, тоест тъмен, но не много. Иска ни се мебелите да са в тъмната гама (тъй като в хола с кухн. бокс ще са предимно бели, както и бял гранитогрес). Мислим контрастът в спалнята да постигнем със светли килим, спално бельо, завеси и т.н. Но дайте идеи за цвета на стените?  newsm78

# 721
Дулукс се казва марката латекс  Wink
Не е важно какъв цвят ще вземеш а с каква интензивност и колко ще е тъмен, щом водещо ти е само цвета на пода. На дървото както и на дънките отива всякакъв цвят.

# 722
  • София
Ето какво отрих в сайта на Dulux.

# 723
Зписвам си да ви следя, че скоро ми предстои цялостен ремонт и трябва да хвана малко свежи идеи Simple Smile

# 724
Аз си мисля че ако се боядиса зелената стена като другите, стаята ще се промени коренно. Другото което дразни очите са пердето и чаршафите. Но ако имаш едноцветно шалте, пердето няма да прави толкова лошо впечатление  Peace Имаме система, като тази която си показала с 4-те лампи, само дето нашата е с 6 бр. Горят много бързо- за около месец, а едната лампичка е 2 лв.

После се сменят с кадърни и не мръдват с години. Ние така направихме.

А относно спалнята в зелено и умопомрачителното перде - не е спазен принципа за количеството на цветовете: 70/20/10% т.е. голяма част от стената е бежова, но има и зелено, и оранжево, и кафяво от дървото на спалнята, и кремаво от вратите на гардероба, и металическо от дръжките на гардероба, и още няколко цвята от шалтето и пердето. На всичкото отгоре перде в хоризонтално райе, а шалтето с райета перпендикулярно на пердето просто ужас. А има и бяла врата  Tired И стикерите не са добре - малки на размер, неподходящи цветове, и разпръснати по цялата стена хаотично. Ако бяха едри цветя в бежово, над таблата на спалнята, щяха да "вържат" цветовете на отделните стени, а сега са просто неподходящи.
Намали цветовете до 3 броя, без дървото примерно. Остави мебелите, махни зеленото от стената - ужасен жабешки цвят, ако искаш хубаво зелено - избери по светъл и нежен цвят, или по - тъмно маслинено зелено. Но не прави шарена стая - всичко в един цвят. Махни шалтето и пердето, сложи едноцветни в цвета на стените или в същия спектър цвят, абажур нежен в цвета на стените - нежно зелено да кажем, и нещата ще се очовечат - имаш зелено по стените,абажура, пердетата и шалтето - 70%, кафяво в мебелите - 20%, бежово пак в мебелите - 10%. Дръжките може да се сменят, просто следи да са със същото междуосие, абе дърводелец ще ти го направи.
За абажур нещо висящо задължително, килимче в бледо зелено или маслинено, както писах по - напред и нещата ще станат добре.

# 725
Дулукс се казва марката латекс  Wink
Не е важно какъв цвят ще вземеш а с каква интензивност и колко ще е тъмен, щом водещо ти е само цвета на пода. На дървото както и на дънките отива всякакъв цвят.

Може аз да не съм разбрала правилно.  Говорим за фирмата, чиито офис е някъде на Раковска (в София), нали?

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 17:53 от Бърборанка

# 726
А какви са му предимствата на този латекс - знаете ли? Аз купих Декоратора и съм много доволна - и цвета, и покритието, и съхненето...

# 727
А какви са му предимствата на този латекс - знаете ли? Аз купих Декоратора и съм много доволна - и цвета, и покритието, и съхненето...
И аз едно време се чудех каква е разликата докато не видях проби от обикновена боя и от такава на дулукс. Не мога да го обясня, трябва да се види намазано на стената. Просто другите стоят едни такива по-ярки и натрапчиви...а бе... Simple Smile

# 728
Хм...при положение, че аз ползвах цвят капучино и стои повече от бледо и точно, както на каталога...та се чудя. Има латекси с тефлон, антибактериални и тн - там разликата е описана, но тук...имате ли някъде съдържание или упътването му?

# 729
Аз си мисля че ако се боядиса зелената стена като другите, стаята ще се промени коренно. Другото което дразни очите са пердето и чаршафите. Но ако имаш едноцветно шалте, пердето няма да прави толкова лошо впечатление  Peace Имаме система, като тази която си показала с 4-те лампи, само дето нашата е с 6 бр. Горят много бързо- за около месец, а едната лампичка е 2 лв.

После се сменят с кадърни и не мръдват с години. Ние така направихме.

Кажи, кои са кадърните, че вече 2 пъти сменяме всички лампички.

# 730
Мацки, препоръчайте ми фирма, където да си направя вградени гардероби по поръчка.

Искам и още един съвет. Кое е по-добре според вас като цвят на гардеробите в спалнята и коридора-бяло или светло дърво?
Чудя се също така между бледо розови стени на спалнята + фототапет пак в същата бледо розова гама или бели стени с някакво червено пано зад спалнята на цветя подобно на това .

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 12:09 от Soleil*

# 731
Мацки, препоръчайте ми фирма, където да си направя вградени гардероби по поръчка.

Искам и още един съвет. Кое е по-добре според вас като цвят на гардеробите в спалнята и коридора-бяло или светло дърво?
Чудя се също така между бледо розови стени на спалнята + фототапет пак в същата бледо розова гама или бели стени с някакво червено пано зад спалнята на цветя подобно на това .

Аз съм привърженик на дървото Simple Smile, а за червената стена или пано в спалнята....много ми харесва, но не съм достатъчно смела да направя такова нещо
Soleil, успех ти желая  bouquet

# 732
Това червенкото ми идва в повече, прекалено агресивно ми е. Иначе...моите мебели са бели в спалнята, гардероба де, но е ПДЧ, не е дърво. Ако за теб има значение материала - дърво е по-добре. Иначе всичко е въпрос на комбинация.

# 733
Супер сте! Благодаря за мненията! И аз повече към розовото клоня.

Вилико, а твоят гардероб не беше по поръчка, нали?
А фирма за направа на гарероби ще ми препоръчате ли Embarassed

# 734
Не, моят е от Айко, ето това е /ама не с червено, а със зелено/

Общи условия

Активация на акаунт