Отзиви за Invisalign

• 196 782
  • 1 232
  •   2
Отговори
# 1 155
Е, жалко, че не пишат в групата, хубаво е да се знае, а не само на лично да се разпространява информация.

Все пак да кажа, че е нормално първо да се преместят зъбите напред и после да се върнат назад, по някаква причина такова е движението.

# 1 156
Ужас! За пореден път, уж след старателно проучване и лавина от позитивни мнения за ортодонта, сега пак в задънена улица. Проблема със зъбите е, че дори и да забравиш средствата, които си дал, не можеш да спреш лечението, защото зъбите тръгват на където си искат, а оставяйки при неподходящ ортодонт, означава че с години ще носиш алайнери и няма да имаш нормален живот. Сега на къде? Дайте съвет! Нямам средства, за да отида при друг ортодонт.
п.с. Нямам ФБ

# 1 157
Изкарай си започнатото при Мисова, към края направи просто консултация с друг ортодонт, за да ти е спокойно. Ако той ти каже, че нещо не е наред ще го предадеш на Мисова и ще настояваш да го оправи. Аз настоявах за един зъб, който не си беше в редицата, въпреки че за нея бях готова и ми направи нов план с още 7 шини да го приберем.

# 1 158
Да, за мен е много разочароващо. Възлагах големи надежди, че най-накрая ще приключа с ортодонтските проблеми, но уви. 3 години по-късно и съм до никъде. При консултация с друга дентална клиника по повод рецесиите, ми казаха, че инвизалайн не могат да оправят проблемите със захапката. Те не са изобщо алтернатива на брекетите, както се твърди и масово биват залъгвани хората. Алайнерите са подходящи само за случаи без проблемна захапка и е възможно да се прилагат за допълнителни корекции след сваляне на брекетите. Така процедират те, понеже предлагат и лечение с брекети и с инвизалайн според конкретния случай. Само ако знаех това по-рано, изобщо не бих си захванала. В страницата на д-р Мисова обикновено качват резултати, постигнати за до 24 месеца, но наскоро публикуваха благодарствено писмо от пациент, чието лечение е продължило 4 години. Аз като гледам може и да подмина 4-те години, щом някой беше писал, че носи пасивни шини една година… Иначе на този етап аз имам доста разстояния между зъбите. Наистина с алайнерите се разширява много зъбната дъга и после се цели да се приберат зъбите и да се подредят правилно. Дори и на финала да се настоява пред д-р Мисова за корекции, аз не мисля, че ще могат да бъдат постигнати идеални резултати. Някой във форума по-рано беше писал за това, че няма как да станат контактите на 100 процента. Опитвали са, но не са както трябва. Така че, просто такива са възможностите на инвизалайн. Тук не зависи от ортодонта.

# 1 159
Здравейте, понеже и аз ще се захващам с лечение на зъбките ми, искам да помоля, ако има някой във форума, който е носил и брекети и алайнери да изкаже своето искрено мнение и за двете.
 Понеже се притеснявам да не би алайнерите да са прехвалени. Като цяло аз съм с доста криви зъби,бях на консултации при трима ортодонта в Пловдив, като един от тях е Мисова, но мисля да не съм при нея.
Някой лекувал ли се е при др Ончева също с инвизалайн

# 1 160
Не, не, категорично не е вярно това за захапката. Брекетите и алайнерите работят на сходен принцип, захапката се оправя с ластици, специално за това няма никаква разлика между двете. Аз бях с ужасна захапка и сега съм много по-добре, но да, вече 4та година не ми се оправят напълно контактите, все едно някъде не е ок. Но и аз съм тежък случай, самата ми челюст е крива.

# 1 161
Здравейте, понеже и аз ще се захващам с лечение на зъбките ми, искам да помоля, ако има някой във форума, който е носил и брекети и алайнери да изкаже своето искрено мнение и за двете.
 Понеже се притеснявам да не би алайнерите да са прехвалени. Като цяло аз съм с доста криви зъби,бях на консултации при трима ортодонта в Пловдив, като един от тях е Мисова, но мисля да не съм при нея.
Някой лекувал ли се е при др Ончева също с инвизалайн
Аз съм носила брекети преди 14 години. За съжаление не попаднах на добър специалист, понеже не потърсих ортодонт извън града. Отидох при единствения, който ми каза, че не е нужно да се вадят здрави зъби, за да се направи място. Носих ги 1 година и 2 месеца. Да, захапката ми не се оправи и си остана дълбока, но зъбите ми се подредиха и изравниха. После си носех ретенционни шини само вечер и така до 2021 година, когато реших да пробвам с инвизалайн. На този етап мисля, че са прехвалени. Именно защото контактите между зъбите няма как да станат такива както при лечение с брекети. А когато не са фиксирани правилно контактите, то и захапката не е ок и резултата не е траен. Това не го казвам аз, а ми е обяснено от друг ортодонт. Освен това вече брекетите са на по-ниска цена от инвизалайн и смятам, че лечението с брекети е по-кратко. Аз вече 3-та пълна година нося инвизалайн. Лечението на никой от моите познати, които са се лекували с брекети, не е продължило 3 години. Аз бих препоръчала брекети, но при ортодонт, който наистина знае какво прави.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 07:16 от Sunnysky123

# 1 162
Изкарай си започнатото при Мисова, към края направи просто консултация с друг ортодонт, за да ти е спокойно. Ако той ти каже, че нещо не е наред ще го предадеш на Мисова и ще настояваш да го оправи. Аз настоявах за един зъб, който не си беше в редицата, въпреки че за нея бях готова и ми направи нов план с още 7 шини да го приберем.
За захапката, моята определено се подобри, но за финалните корекции, да кажа, с др Мисова няма преговори, тя много увърта и сучи. Отидох на посещение след дълго очаквани коронки, мислих, че ско не за корекции, най-малкото рескан заради коронките щеше да направи, а тя дори и това не направи, а с този чифт шини съм вече два месеца, да не говорим от хигиенна точка, кисна ги в кислородна вода, но са омазани и с гранофурин. И така си записах консултация в Смайл пойнт, там съм им пациентка за другите неща, ще се консултирам и за финални корекции, дали и колко са необходими, а ретенцията със сигурност при тях ще направя, не ми се бие повече път до Пловдив и да им давам още 1000лв.

# 1 163
Ритейнърите на колко време се сменят, знаете ли...

# 1 164
Май на година

# 1 165
Аз си купих три в комплект Vivera на Invisaline и първия го нося вече почти две години 😂 не ми казаха кога да го сменям и аз го гледам че нищо му няма и си нося него. Не знаех че трябва всяка година да ги сменям , май му е време 😂

# 1 166
1200 ли бяха виверата?

Благодаря  момичета Hug

# 1 167
Когато аз ги плащах бяха 900

# 1 168
Мога да споделя и моя опит, мен също ме притеснява захапката. На шина 11 от първоначални 18 съм, има голям напредък в подредбата на зъбите, даже мисля, че до 18та шина ще са ок те. Захапката обаче явно по-трудно се оправя. Аз съм с кръстосана захапка. Има промяна, но мисля, че сме далеч от крайната цел.
Обмислям да прекъсна лечението, когато съм доволна от подредбата на зъбите, да ми направят ритейнър, който да си нося и да си спестя още поне година борба със захапката.
Ритейнърът дали помага и на захапката да остане както е, т.е. да не се загуби подобрението и в нея?

# 1 169
  • София
Аз живея с представата, че захапката се коригира най-вече с ластици.

Общи условия

Активация на акаунт