Търся рецепта за пухкава заливка за мусака

  • 30 240
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 263
Имах предвид , че бешамелът става толкова пухкав, както на показаната картинка.

# 16
  • Мнения: 220
разбивам 3-4 жълтъка и смесвам с прясното мляко+ сол на вкус.отделно се разбиват белтъците.Количеството зависи от тавичката.
като загрее олиото слагам 3 пълни лъжици брашно да се запържи и наливам постепенно млечната смес. /башемелов сос/ Махам от котлона и прибавям разбитите на сняг белтъци.разбърквам в е дна посока и се получава пухкава смес. заливам мусаката и връщам във фурната. Пробвала съм и други заливки ,но тази най-ми харесва. Става дебела ,пухкава със запечена коричка отгоре.
Всичко е въпрос на вкус,аз не обичам да ми киселее от кис.мляко.
ако искате пробвайте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт