Да похвалим стоматолога си, или Бял списък на лекарите по дентална медицина

• 566 353
  • 1 004
  •   2
Отговори
# 780
  • София
За каква процедура става въпрос? Прави ли бондинг?

Най-вероятно прави, клиниката е доста добра и добре оборудвана, но не съм се интересувала за това точно.
Ако имат сънения за нещо по зъба, на място ти правят снимка на момента, не се занимаваш с разкарваници и т.н. (това си ти влиза в цената на процедурата, не се доплаща).
0888373772

# 781
Гайс Бадер за естетика. Цените са високи, но си струва.

# 782
Търся зъболекар в София, който да помогне с много сложен казус с умъртвен зъб - единият канал е много болезнен, а другия непроходим до долу. Изпих вече 4 антибиотика за 4 месеца и при всеки зъболекар удрям до “повече не мога да помогна” или “няма как да те боли, ако няма подуване”.
Имам рентгенова снимка, на която повече от ясно се забелязва тъмно петно при корена. За 2 от 3 зъболекаря това не е проблем, 3 тия лекува периодонтит(безуспешно), за единия зъболекар проблема е в непроходимия докрай канал, който не е почистен според него добре, за другия в много болезнения втори канал. Единият ми предложи да не мисля за болката, защото не съществувала Astonished

Симптоматиката е една и съща - локализирана болка при корена на зъба (4ти горен), преминава към бузата, носа, възпаляват ми се очите и после следва ужасно главоболие. Всичко това се съпровожда с температура, която постепенно се вдига до 38градуса. Поя антибиотик, промивки на зъба, температурата и проблемите изчезват, болката затихва докато спра антибиотика и до месец съм отново така...

# 783
  • София-в сърцата на моите деца
Търся зъболекар в София, който да помогне с много сложен казус с умъртвен зъб - единият канал е много болезнен, а другия непроходим до долу. Изпих вече 4 антибиотика за 4 месеца и при всеки зъболекар удрям до “повече не мога да помогна” или “няма как да те боли, ако няма подуване”.
Имам рентгенова снимка, на която повече от ясно се забелязва тъмно петно при корена. За 2 от 3 зъболекаря това не е проблем, 3 тия лекува периодонтит(безуспешно), за единия зъболекар проблема е в непроходимия докрай канал, който не е почистен според него добре, за другия в много болезнения втори канал. Единият ми предложи да не мисля за болката, защото не съществувала Astonished

Симптоматиката е една и съща - локализирана болка при корена на зъба (4ти горен), преминава към бузата, носа, възпаляват ми се очите и после следва ужасно главоболие. Всичко това се съпровожда с температура, която постепенно се вдига до 38градуса. Поя антибиотик, промивки на зъба, температурата и проблемите изчезват, болката затихва докато спра антибиотика и до месец съм отново така...
Д-р Цв. Тодорова м МЦ -жк Слатина. Ако ви интересува ще Ви дам телефона на лични. Много е добра.

# 784
  • София

Отново препоръчвам Николета Вапирова и Иван Десимиров.
0888373772
Мъжът ми беше с много сериозни проблеми от не правилно вадене на долен зъб и беше нещо като твоят случай (като симптоми и температура и антибиотици) и го оправиха:)))

# 785

Отново препоръчвам Николета Вапирова и Иван Десимиров.
0888373772
Мъжът ми беше с много сериозни проблеми от не правилно вадене на долен зъб и беше нещо като твоят случай (като симптоми и температура и антибиотици) и го оправиха:)))

Имат ли сайт? Къде точно се намират?

# 786
  • София
Имат ли сайт? Къде точно се намират?

https://www.mirela.bg/naemi/%D0%94-%D0%A0-%D0%94%D0%95%D0%A1%D0% … %94-zxi18998.html

Даже ей сега, когато написах в гугъл името му, за да намеря линк, който да изпратя, ми излезнаха още добри отзиви от други форуми:)))
Утре съм при него да ми вади зъб:))

# 787
Малина, Иван Райчев препоръчвам с 2 ръце. Много в добър и работи с един от най-добрите лицево-челюстни, ако се наложи подобна намеса.
Цените са много високи, предупреждавам, но е много голям професионалист. Аз цял живот съм по стоматолози, от 2014 г. той е моят избор, за когото не съжалявам и секунда, само съжалявам, че не съм го познавала преди.

# 788
Здравейте, препоръчайте ми стоматолог в Пловдив - смених няколко, не останах никак доволна, за съжаление.

# 789
Здравейте на всички,
Много ще се радвам , ако получа препоръка , която е изключително важна за мен.  Трябва да си правя два моста за липсващи по два дъвкателни зъба от двете страни на долна челюст . Много е важно за мен да намеря добър стоматолог за което . Моля за препоръка на добър специалист относно мостове

Благодаря предварително

# 790
  • София
Здравейте на всички,
Много ще се радвам , ако получа препоръка , която е изключително важна за мен.  Трябва да си правя два моста за липсващи по два дъвкателни зъба от двете страни на долна челюст . Много е важно за мен да намеря добър стоматолог за което . Моля за препоръка на добър специалист относно мостове

Благодаря предварително
Здравейте,добре е да знаете,че ако моста е такъв,какъвто го разбрах аз..пример:
   липсват ви долен пети и шести-и искате да изпилят двата съседни до дефекта зъби,за да се направи четиричленен мост-това е доста рисково,независимо кой ще го прави.Има правило,че максималното натоварване,което може да поеме един мост е при това съотношение и то...при здрав зъбодържащ апарат...ако имате пародонтоза в начална степен...рискувате да претоварите двата съседни здрави зъба на дефекта..освен това те се изпиляват и се отнема от здравето им...
ДОбре е да се знае,че имплантите са по-добрият вариант  в такива случаи,въпреки по-високата им цена

# 791
Имплантите са винаги най-доброто, стига да нямате прекалено стопена кост, или да пушите (което води до стопяване и до куп други проблеми с устната кухина, а и не само, но за вредите всички знаем). Намерете си добър имплантолог/ лицево-челюстен и правете импланти.

# 792
Здравейте, препоръчайте ми стоматолог в Пловдив - смених няколко, не останах никак доволна, за съжаление.
И аз се присъединявам към питането, понеже смених няколко, които към момента не успяха да разрешат, по-скоро открият проблема на 2 зъба, а аз се притеснявам, защото усещам по-силна болка и искам да отида на друг зъболекар, по възможност работещ с касата.
Благодаря предварително.

# 793
Благодаря много на отговорилите !
Киста е стопена , за това изключвам имплантите. Зъбите, които ще се ползват за моста ( ако това избера) са с пломби.  Тоест три с пломби и само един напъл здрав.... може и да е глупава логика.... Но така си мисля, че с моста те получава корони и това ги " запазва " ... реално само един зъб има , който е напълно здрав без никакви пломби

# 794
Благодаря много на отговорилите !
Киста е стопена , за това изключвам имплантите. Зъбите, които ще се ползват за моста ( ако това избера) са с пломби.  Тоест три с пломби и само един напъл здрав.... може и да е глупава логика.... Но така си мисля, че с моста те получава корони и това ги " запазва " ... реално само един зъб има , който е напълно здрав без никакви пломби
При липса на кост такава се присажда, защо изключвате имплантите напълно?

Общи условия

Активация на акаунт