Веганството - да споделим опит 2

• 107 940
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 005
Вери, страшна торта, и аз чакам рецепта, още повече след като...вчера опитах Шапката на Версаче и мога само да кажа, че МОГА ДА Я ЯМ ВСЕКИ ДЕН, сутрин, обед и вечер, дори и за следобедна закуска. Уникално нещо е това.
Празнувахме първия рожден ден на малката на една приятелка, тя ме помоли да й дам някакви рецепти за здравословни торти, така че и малките да могат да ядат. Аз извадих няколко от Вашия сайт и тя си е избрала тази. Вчера като ми я поднесе, изпитах душевен оргазъм, невероятно вкусно е това нещо. А най-хубавото е, че когато и мъжът ми опита от всичките работи...които бяхме специално направили вегански, без захари и подсладители и повечето сурови, за да може и децата да си взимат...и много, много ги хареса. А при него все още го имаше този мит, че "всичко вкусно е вредно", а под здравословно се сеща само за...зеленчуци на пара. hahaha
И дори като давах на малкия някакви супер сладки и вкусни неща и той само питаше: Ама това той може ли да го яде? А това?
Всмисъл, че щом са толкова вкусни и сладки, не са ли вредни, не трябва ли да не му ги даваме... Joy
Много съм доволна, че му отворихме очите!  bouquet

Щастлива, моля те сподели какви други неща имаше на РД? Ама да се приготвят бързо.... Praynig

Както се казва - Най-доброто тепърва предстои:)

# 1 006
Шапката на Версаче не е моя и никога не съм я правила. То там си пише на кого е. Wink
Иначе радвам се, че е имала отново успех. Simple Smile

Солей, щях снощи ( през нощта де) да пиша и за Гайдурков, но заспах. Виж това, точно такова май търсиш:

http://www.vitamores.com/

Говорих и с моята приятелка. При Гайдурков май ще е по-добре да се отиде.

# 1 007
На форума за храната на 27 ноември един от лекторите ще бъде д-р Гайдурков

Ето и лекциите от форум-родителство

...за бадемоинтерисуващитесе: обадих се на семейството производители на бадеми от Айтос - имат, по 2 лв/кг. Произвеждат твърди бадеми, които не се харесват на гадинките и нямало нужда от препарати, увериме производителката....

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 18:01 от fotinaklaros

# 1 008
Обикновено само чета, но днес имам повод да се разпиша - приготвих нещо като пюре от нахут: сварих 500 гр. нахут, пасирах 2/3 от него, добавих пасирани 1/4 леко люта червена камба, 2 малки главички лук, останалата 1/3 от нахута и 3-4 дребни главички ситно нарязан червен лук, магданоз и малко пресен джоджен. Подправки: чубрица, куркума, хималайска сол, пипер-смес (черен  и бял), 3 с.л. зехтин и 1 с.л. ленено олио.
Получи се много вкусно; предполагам, че от сместа стават хубави кюфтенца, но не исках да подлагам продуктите на допълнителна топлинна обработка.
Сигурно става и със суров покълнал нахут; аз още не съм покълвала.

За втори път правя и от суровия сладолед с авокадо, банани и какао - невероятно вкусно е.

# 1 009
Ние пък бяхме на екскурзия с малкия на Витоша и случайно попаднахме на едно хотелче до Симеоново - по пътя към Алеко, навътре в планината и без даже рекламни табели (ние търсихме старата хижа). Заговорих се с една жена, която го посещава за 2-ри път и беше много доволна, каза че имат народни танци, гимнастика, масажи, основно зеленчукови храни и супи, плюс много разходки в планината. Като място много ми хареса Simple Smile Не е точно системата Гайдурков, но пак е по Норбеков, доколкото разбрах.
Като се разтърсих сега по името Свети Георги е хотела, ми даде тази информация: http://www.alia06.com/bg/programs.htm

# 1 010

За втори път правя и от суровия сладолед с авокадо, банани и какао - невероятно вкусно е.

Къде е тази рецепта, че нещо май съм пропуснала  Simple Smile .

# 1 011

Къде е тази рецепта, че нещо май съм пропуснала  Simple Smile .

Ами сега? Не си спомням къде съм я чела и дали е била точно същата, каквато аз правя. Май съм смесила двете рецепти оттук.

Във всеки случай аз правя следното нещо (количествата са на око): 7 дребни банана (може и по-малко, разбира се, това е за два големи супника), 1 авокадо (също от дребните), 4-5 лъжици какао (моето беше био, но не съм сигурна дали е сурово, по-скоро - не) и 2-3 супени лъжици мед се разбиват в блендер. Може да се добави и мъничко ядково мляко. Сипва се в купички, замразява се или се охлажда (и като крем е много вкусно). Ако се яде само охладено, добавям и счукани орехи.

Ако вместо какао се сложат ягоди или малини (или друг подобен плод), със сигурност също ще е много хубаво.

# 1 012
Вери, да, зная, че не е Ваша, не мисля, че съм писала, че е Ваша, а само, че съм я взела от Вашия сайт и че е много вкусна. Simple Smile

Наминавам само да Ви пусна нещо, което днес прочетох и страшно ми хареса:

"При все, че да ядеш мед е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по- хубав"
Мечо Пух

Обожавам Мечо Пух! Много е мъдър! Crazy

Фотина, Вие ще поръчвате ли?
Как ще ги вземете?
Защото аз също й звънях преди време, но каза, че трябва да се мине на място, в краен случай куриер с наложен платеж, ама Еконт излизаха 15 лв за тая услуга.

# 1 013

и аз , и аз Wink
 даже преди време в пристъп на въодушевление споделих едни "любовни излияния" по негов адрес в един друг форум.  Mr. Green/извън бг мамма/

# 1 014
Момичета, благодаря ви много за идеите за хотели! Тази нощ ще ги разгледам. За Гайдурков съвсем бях забравила. Там може да пратя майка ми, че и тя има нужда, но за съжаление много не вярва в такива неща.
И за патладжаните забравих да ви благодаря!

За бадемите и аз съм навита, но Бургас е много далече! Няма как да идем до там. Имам един познат, който евентуално може да свърши работата, но няма да ходи тази седмица, а и за другата не е съвсем сигурно.

# 1 015
Реалист, ето тук можеш да видиш снимки от последното събиране. Има и други албуми вкл и снимки от фермата, където ходим да берем био ябълки. Собствениците са гърци:

http://www.meetup.com/rawfood-319/photos/1101374/

Това е страницата на групата ни.
Ние ходим на срещите от юли месец 2009, но не всеки път.
Юли носихме сурова пица, няма я на снимките; август- таратор, няма го; септември- суши, пак го няма; октомври и ноември прескочихме; декември не помня, смътен спомен за гъбения пастет; януари- тирамусу, има го; февруари и март пак не ходихме заради соковете на мъжа ми; април не помня какво сме носили; май- салата с бобови кълнове, има снимка; юни- сладък пай, няма го; юли- не помня; август- бонбони с розова вода; септември- прескочихме; и сега октомври солената торта.

Най-впечатлени бяха от пицата, таратора, сушито, тирамусуто, бонбоните с розовата вода и солената торта.

Щастливата, да, разбрах те. Просто и аз да уточня. Wink

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 08:52 от Вери

# 1 016
[Фотина, Вие ще поръчвате ли?
Как ще ги вземете?
Защото аз също й звънях преди време, но каза, че трябва да се мине на място, в краен случай куриер с наложен платеж, ама Еконт излизаха 15 лв за тая услуга.

Аз съм навита за комбинирана поръчка. За съжаление няма как да отидем до Айтос, защото аз съм шофьорът в семейството. Crossing Arms
Щастливата, на Еконт тази цена за колко килограма е?
Можем да разделим разходите по транспорта...

# 1 017
Момичета, ще ходим в тази посока след няколко седмици /2-3-4 още не знам след колко/........Аз искам 30-40 килца  Mr. Green
На връщане ще минем от там. Като наближи ще Ви кажа, който иска да му донесем по-близо до София... Hug  /живея в Пещера - 130км. от София, ако Ви устройва/

# 1 018
Алексче, благодаря - ще се пробва  Simple Smile

# 1 019

и аз , и аз Wink
 даже преди време в пристъп на въодушевление споделих едни "любовни излияния" по негов адрес в един друг форум.  Mr. Green/извън бг мамма/

Да не се бием сега кой го обича повече?  Joy Hug
Аз не съм му се обяснявала в любов засега, но го обмислям... Crazy

Фотина,

аз съм твърдо в поръчката, ако искаш като наближи времето само ми пиши на лични да ти кажа колко - ние може би към 10-20 кила ще искаме, стига да можеш, де:)
Иначе тази цена на Еконт май беше за 10 кила, вече не помня, но май за толкова говорихме.

Общи условия

Активация на акаунт