Веганството - да споделим опит 2

• 106 259
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 380
и аз мисля, че е колит.
В събота, късничко беше, се надумках с намачкан нахут. Сложих подправките като при хумуса, но не го пасирах. Крайно време беше нещо да ми се случи, за да се хвана в ръце и да не прекалявам с този нахут.

Благодаря за съветите!  Hug

# 1 381
Норчи - не се притеснявай, когато имаш време, тогава ми пиши, не е спешно Hug За Англия става въпрос, и за USA...

Благодаря за отговорите иначе Simple Smile

# 1 382
Аз малко ни в клин ,ни в ръкав,ама да си питам,знаете ли дали не трябва да се ядат ядки ,ако те дразни гърлото?

Някой от вас чувал ли е и пробвал ли е да лекува различни болести със зелеви листа?

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 18:25 от nor4y

# 1 383
To тялото само си показва. Аз не мога да ям ядки, когато ме боли гърло. Дразнят ме.

Стеф, нямам инфо на български относно някаква хубава книга за веганско/вегетарианско хранене.

# 1 384
Редактирах се по-горе.

To тялото само си показва. Аз не мога да ям ядки, когато ме боли гърло. Дразнят ме.

Съгласна съм Вери и понеже и самата мен ме дразнят се зачудих,че малчо много налита на кашу тези дни....а аз не знам дали да му давам.Не знам дали го боли гърлото,не ми казва....на мен ми се струва,че не го,асамо здраво кашля,но знам ли

М/у другото сега се загледах в сайта с рецептоте за кашлица на Дънов,понеже тези дни правя от тях.Та той казва меда да се преварява на водна баня,за да не дразни кашлицата....аз не знаех,че суровият мед дразни кашлицата,някой от вас има ли такива наблюдения newsm78Ние от първия ден до сега все си пием/ядем всичко със суров мед Sick

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 19:22 от nor4y

# 1 385
То ако го боли гърло, няма да иска да преглъща нищо твърдо, даже хляб няма да иска, само каши и крем супи, евентуално варени картофи и ориз. Също ще го щипе от домати и разни кисели плодове.

Със зелеви листа съм лекувала разширени вени и подуто след падане по краката, направо оток си беше. Имаше ефект, особено за отока - много бързо.

Вери, за колит помага и чай от джоджен  Peace

# 1 386
М/у другото сега се загледах в сайта с рецептоте за кашлица на Дънов,понеже тези дни правя от тях.Та той казва меда да се преварява на водна баня,за да не дразни кашлицата....аз не знаех,че суровият мед дразни кашлицата,някой от вас има ли такива наблюдения newsm78Ние от първия ден до сега все си пием/ядем всичко със суров мед Sick

А като си приготвяте сами физиологичен р-р,водата преварявате ли е?Кога добавяте солта ,докато е още топла или като изстине?И в какво съотношение го правите?

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 19:36 от nor4y

# 1 387
Момичета, искам да помоля за помощ - опитвам се да намеря книга или информация от нета за детско вегетарианско или веганско меню. Примерно меню, имам предвид..ориентировъчно.

Благодаря предварително!

П.П Норчи - писах ти ЛС преди ден-два...получи ли го?

Вегетарианството и децата

Деца-вегетарианци: здрави и щастливи!

# 1 388
Фотинакларос - благодаря! Първия линк го прочетох, втория не, ще ми е полезен. Hug
По принцип, схванах основните неща, но още не се чувствам уверена в изготвяне на дневното меню, затова исках да видя примерни такива от хора, които са вече навътре в нещата.

# 1 389
.:.Stef.:. , тези линкови са доста недостатъчни, ако четеш тази тема от началото ще ти се изяснят много неща, има и рецепти  Hug

# 1 390
  • София
http://www.zoya.bg/news/%D0%97%D0%BE%D1%8F-%D0%91%D0%93-%D0%B2-% … 84%D0%B8%D1%8F.88
не съм купувала нищо от тях и сега паднах от изненада какво заведение/магазин било съществувало в София.... непременно ще го посетя
ул Аксаков 22

предлагат сурови, вегански храни....
имало е празнуване на седмицата на веганството и се подарявали към поръчките по едно веганско десертче... сурово!

Някой бил ли е там? Опитвал ли е това десертче? (няма го в сайта им)

# 1 391
А някой от вас правил ли е нещо външно за кашлица-компреси,бани и т.н.

И как точно се пиеше лененото семе-колко време се кисне във вода,какво съотношение и т.н.,че срещам различни варианти

# 1 392
аз имам изпитан метод при всякакви стомашни болки -колитни,менструални,язвени  Peace
средният пръст на дясната ръка се слага в пъпа,намира му се геометричния център на пъпа/там,където вече не е само кожа,а има и по-твърдо  Laughing страшно обяснение избачках  hahaha/,средният пръст на лявата ръка се поставя на третото око,и едновременно и двете точки се притискат и издърпват нагоре,задържа се няколко минути-действа на меридиана на стомаха и е безотказно!

за кашлица и болка в гърлото,слагам дамска превръзка ,напоена с ракия или друг алкохол на гърлото,после шал,придружено с тампони с алкохол в ушите-нали е свързано там всичко-действа ,обаче при начални симптоми Peace

# 1 393
.:.Stef.:. , тези линкови са доста недостатъчни, ако четеш тази тема от началото ще ти се изяснят много неща, има и рецепти  Hug
Знам...пусто време, не ми стига за нищо, а съм такъв човек, който като реши че нещо иска да стане - трябва да стане веднага...Лека полека ще захвана и тази тема, надявам се скоро да съм в час (само дано не изпишете още една такава с 90 страници Laughing)

Завиждам на софиянци за биомагазините, които имат...тук в Пловдив сме като в девета глуха в това отношение Confused

# 1 394
Знам...пусто време, не ми стига за нищо, а съм такъв човек, който като реши че нещо иска да стане - трябва да стане веднага...Лека полека ще захвана и тази тема, надявам се скоро да съм в час (само дано не изпишете още една такава с 90 страници Laughing)

Завиждам на софиянци за биомагазините, които имат...тук в Пловдив сме като в девета глуха в това отношение Confused

хехе 90 втората ами 200 стр. първата.... и аз отдавна искам да я препрочета ама......

Какви "манджички" за бързо реагиране правите. Случва се понякога да сервирам и малката да каже, понякога дори и без да опита "не ми харесва, искам нещо друго". Аз освен намачкано авокадо с лук, зехтин.... или заляти овесени ядки + добавки за друго не се сещам  newsm78 А не обичам да ми стоят пастети и подобни за мазане неща в хладилника - търся идейки за нещо, което става за 5 мин, че хем гладно хем не щяло каквото там съм сервирала  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт