Веганството - да споделим опит 2

• 105 345
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 605
Няма нужда да се добавя сода към кюфтета (независимо от какво са), но просто малко бухва сместта от содата и затова понякога слагам.

# 1 606
  • Universe
Привет, Hug
Моля кажете ми, ползвате ли тези продукти и доволни ли сте  newsm78

Сайтан /алтернатива на базираните на соя заместители на месото като Тофу. Често се използва вместо месо в азиатската, вегетарианската, будистката и макробиотична кухня/ - http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/vegan-i-soevi-hr … sajtan-kring.html

Темпех /храна, направена чрез контролирана ферментация на сварени соеви зърна с ризоспорус молд./ - http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/vegan-i-soevi-hr … tempeh-kring.html

Рецепти с темпех и сайтан  - http://kring.bg/index.php?option=com_content&view=section&am … d=4&Itemid=12

Mamagemelar, аз обичам чай от джинджифил, но ако прекаля, не мога да спя от него Peace

# 1 607
Лени, аз много ги харесвам и двата продукта, когато успея да се добера до тях, защото на малко места се предлагат, а лятото дори бяха спрели производство заради отупска...
Не мога да кажа кое от двете предпочитам повече, и двете са ми много вкусни, едниствено да уточним, че сейтанът си е чист глутен!

# 1 608
  • София
аз не ползвам никакви продукти, които съдържат соя, не ми се отразяват добре - ама никак; и имам голямо предубеждение; иначе тези продукти, които си дала са обсъждани в първата тема за веганството; да не говорим, че всеки, който иска да избягва големи количества глутен, трябва да избягва и тези продукти

# 1 609
  • Universe
Благодаря за отговорите  bouquet
Попитах дали Ви харесват, защото на мен соевите гранули не са ми по вкуса:(. /Иначе се запознах със съдържанието им - към глутена не съм алергична, опасяват ме соевете съставки да не са ГМО Wink/

# 1 610
На мен и на вкус не ми харесаха и двата продукта, от Слънце и Луна си взех. Но то си е въпрос и на вкусове...
А по принцип соята не ми понася добре на стомаха, а малкия даже сякаш й реагира с пъпки. Но понякога/рядко взимам тофу или соева кайма.
Харесвам най-вече соевите кълнове и те не ме дразнят така Thinking
Взимай само био - за да не са ГМО.

# 1 611
Лени,заинтригува ме,ще прочета повече за джинджифила   bouquet
моите моми го пият сутрин,или през деня,така че не съм забелязала

# 1 612
момичета, много е важно за мен вашето мнение за Цептер тендежера, ако имате опит и не само
 Hug

# 1 613
Взимам повод от въпроса на Ане, да попитам Вери за слоукукър-а: доволна ли си, какво приготвяш в него?

# 1 614
За Цептер- не съм компетентна.
От слоукукъра съм доволна. Правя там зелевите сърми  и боба за Бъдни Вечер. Постен гювеч също така, лозови сърми...Изобщо всичко, което може да се приготвя в глинен гювеч. Преди 2-3 години правих и други работи в този уред.  Wink
Мег, гледай вътрешния съд, където ще е храната, да е бял.

# 1 615
  • София
момичета, много е важно за мен вашето мнение за Цептер тендежера, ако имате опит и не само
 Hug

майка ми има такива от повече от десет години, и аз имам по-ново поколение от преди 2 години; готвила съм и в най-обикновени тенджери - цептерът си го уважавам

# 1 616
А какво ви е мнението относно здравословното хранене и готвене със съдове Солинген и Тефал?

# 1 617
  • София
А какво ви е мнението относно здравословното хранене и готвене със съдове Солинген и Тефал?

имам един тиган tefal, който използвам рядко, така да се каже наследствен е:) но заради тефлоновото покритие не го ползвам почти; за солинген не съм компетентна; знам, че чугунените съдове са много добри

# 1 618

имам един тиган tefal, който използвам рядко, така да се каже наследствен е:) но заради тефлоновото покритие не го ползвам почти; за солинген не съм компетентна; знам, че чугунените съдове са много добри
Преди година си купихме комплект Солинген-те чугунени ли са ,пише 9стейнлес стил на английски) (4 тенджери и 1 тиган)т с чудя какви са  м спецификациите.За Тефал нищо лошо не знам,има 3 тигана ,и един дълбок Уок,и един плитък за палачинки,та затова питам,мислех навремето ,чеса добри и че не се ползва толкова мазнина с тях.Мерки!  bouquet

# 1 619
Аз с един въпрос, различен от съдове и марки /ще ме извините/, ама се виждам в чудо - в кой диетичен в София мога да намеря бобови семена за покълване? Къде ли не търсих леща и боб мунг, пък и боб адзуки може, но той не е толкова разпространен май.

Общи условия

Активация на акаунт