Като пораснеш, ще разбереш...

• 3 217
  • 78
  •   1
Отговори
  • Обран бостан ;)
Преди години често го чувах, а напоследък често ми се налага да го казвам.

Реших, че ще е хубава тема за размисъл.

Едното, което разбрах с натрупване на жизнен опит е какво значи "да четеш между редовете".
Другото за което се сещам на прима виста е, че ако си коректен с някой не винаги значи, че той ще е коректен с теб.

Въпрос на темата:

Какво разбрахте вие ?

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:27 от Рaдост

# 1
че ще съм по-щастлива, ако си замълча

# 2
  • София
Не съм го чувала и не са ми го казвали.
Всичко ми е обяснявано както и аз в момента правя спрямо децата.

Едно замитане образно казано.
Ще ти кажа ама друг път.

# 3
  • Пловдив
Че не трябва да се лъжат децата - било при обещания с идеята, че утре ще забравят (особено малоумно, но често срещано), било за да се стреснат и да си променят поведението (лично преживяно, още помня какви страхове и притеснения са ми докарали някои такива лъжи, казвани ми, за да "слушам", да съм дисциплинирана в училище и т.н. - ама че са били гадни, грозни лъжи, си дадох сметка много по-късно), било лъжи на зададени въпроси - по-добре да им кажеш: "като пораснеш, ще разбереш". Wink

# 4
  • Обран бостан ;)
че ще съм по-щастлива, ако си замълча
Мълчанието е злато - съгласен.

Допълвам:
Реална оценка за нещо, което правиш можеш да получиш само от човек, който го е вършил.

# 5
Че кой каза, че съм пораснала. 👻

# 6
Много неща разбрах, когато пораснах.
Едно от тях например е защо на родителите им се налага да играят ролята на лошите ченгета и че не го правят от лошотия или да си измъчват децата, а за тяхно добро. И какво са имали предвид, когато са чели лекции за „шамарите на живота“.
...и че „не всичко, което хвърчи, се яде“.
...и че „акъл с фуния не можеш да налееш“.
И т.н., и т.н. Много неща разбрах с годините и продължавам да разбирам. Дали лично, дали чрез наблюдения отстрани на чужди животи, но рано или късно всеки си научава уроците.

# 7
Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш.
Направи добро, изяж л...о

# 8
Разбрах, че не всички хора са добронамерени. Разликата между добрите и лошите е , че вторите те нараняват планирано и умишлено.
Разбрах, че майка ми е единственият човек, който никога и за нищо не би ми завидял и злобял.

# 9
  • Банско
Много неща и аз разбрах, но най-вече, че очакванията ми винаги са по-високи и не трябва да се разочаровам после, когато нещо не стане  както съм го планирала. Също така да не си правя планове толкова а да се оставя понякога, просто нещата да се случват.

# 10
Като пораснеш ще разбереш ... че това да си пораснал не е голяма екстра ... кой оставя бебета пред вратата ...

# 11
  • Обран бостан ;)
Всичко написано до момента припокрива изводите до които съм стигнал и аз, обикновено по трудния начин.

Че кой каза, че съм пораснала. 👻
Sunglasses

# 12
Като пораснеш ще разбереш - родителите си и баба си и дядо си.

# 13
  • над кукувичето гнездо
Бе, аз продължавам нищо да не разбирам, ама не казвайте на никого...

# 14
  • До хладилника, който обичам
Като пораснеш, ще разбереш [защо правя така] - родителите.
После аз го казвах и казвам на моите. Много е смешно, защото най-голямата вече стигна възрастта на внезапното просветление и даже казва на глас, че майка ѝ е била права

Общи условия

Активация на акаунт