Веганството - да споделим опит 2

• 107 938
  • 2 089
  •   1
Отговори
# 1 065
# 1 066
Момичета,помогнете ми ,моля ви,дайте съвет има ли начин рак на панкреаса да се лекува само с диета и каква.Извинявам се ,че питам тук,но знам че сте по холистично настроени.Жената е майка на мой близък,който е алтернативо настроен,но тя не иска и да чуе,за друго освен химиотерапия,даже вече е почнала Sad
Сигурна съм, че има начин.

Жената трябва да не се обезсърчава. Това е решаващ ф-р и голям процент от оздравителния процес.
-нека прави всеки ден визуализации - да си представя панкреаса как работи хармонично и е здрав.
Да започне да пие само структурирана вода.
Да започне диета, определена от лечител- да отиде при д-р  Димков/внук/, Гайдурков, хомеопат.
Те ще й определят специални билки.
Да пие сокове, както е казала Вери. Но какви точно - не знам./Предполагам, че наблягането на зеленчуковите ще е по- подходящо/
В никакъв случай да не консумира млечни/животински храни.

Ако самата жена не приема алтернативните м-ди, нещата се усложняват многократно. Sad

Кълновете от пшеница стават на "дъвка", защото зависи от: колко дена е оставена да покълва (ако се остави дълго време, ще стане после на дъвка) и от вида пшеница- мека и твърда. Меката я препоръчват за директна покълнала консумация, а твърдата за отглеждане на тревичка.

"Дъвката" ми е налице още на първия ден. След 12 -17 часа.
Покълвам динкел; мека пшеница. Твърдата никога не ми е пониквала и затова съм се  отказала от нея.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 16:18 от realist

# 1 067
Къде е сусама? Simple Smile

За соковете- най-важното е винаги да присиъстват и зеленолистните. Не както повечето правят да пият плодови сокове.

Реалист, ще трябва да се потърси информация защо се получава така с глутено-съдържащите при покълване. Прочетох и по-рано това, което си писала за динкела, но реших да не редактирам.

Аз съм забелязала, че има разлика между покълналата мека и твърда пшеница и затова изказах това предположение.

# 1 068
Благодаря ви за отговорите! Стряскащо ми прозвуча това за лимоновите кори, на всичкото отгоре съм и кърмачка, дано не съм навредила много! Confused

# 1 069
Реалист,
страхотна информация, благодаря ти.  bouquet
Не съм задълбавала в тази област и ще Ви кажа защо.
По пътя на логиката, че природата ни предоставя нещата в най-добър за консумиране вид, все си мисля, че тези инхибитори на нас не ни пречат толкова много, и ако не ни служат за нещо /а ето, че се оказва, че ни служат все пак за някакво равновесие/, то поне не ни пречат. Например ореха на дървото - чупим черупката и ето го - готов за хрускане!  Crazy
Ако трябваше да се накисне, нещо щеше да го подскаже или да ни се предостави накиснат или де да знам... CrazyНе знам, де, така си мисля.

Звездичка,
не се притеснявай, надали си навредила на бебчето! Hug

Норчи,

разбира се, че има начин да се излекува. Майката на моя позната го е постигнала.
Но трябва желание, много силно желание, вяра и воля, а пък ти казваш, че тя няма вяра и желание за алтернативното. Тогава, както е казала Вери, е безсмислено.

# 1 070
Да ви почерпя ли? Wink
Различни видове крекери с питка сурово ферментирало сирене от кашу.
Тортата е с тиква.

# 1 071
Еее, направо страхотна торта и крекери!!! Как успявате да ги правите тези красоти? А картинката върху тортата как е направена? Невероятно изглежда!! Сурово ли е всичко?

За глутена аз съм чела, че покълването го намалява, но не изчезва напълно. Затова и при цьолиакия не се препоръчват покълнали глутен съдържащи.
Аз отдавна не консумирам кълнове от жито и други глутенови, защото ми стават на дъвка и са ми неприятни.
Ако кълнчетата са съвсем мънички и не се дъвчат дълго време в устата, ставането на дъвка се намалява значително.

# 1 072
Да, всичко е сурово 100%. Simple Smile
Вчера, в събота, всичко направи мъжът ми, без сиренето. То отлежава от 20-на дена някъде. Не е трудно и не му отне много време, освен картинката, защото беше за пръв път.

Бялата част на картинката е от кашу, кокосово и какаово масло. А в черната същото + брашно от рожкови.

Взехме оригиналната картинка, залепихме готварско фолио върху нея като за основа ползвахме дървена дъска. Сложихме габърчета в 4-те краища за допълнителна сигурност. И след това рисуване с клечка за зъби. Кафявата част много лесно се разнесе. После във фризера сложихме, за да се стегне, след това отлепихме фолиото, сложихме "шоколадка" върху тортата и малко я позагладихме и натиснахме. Това е. Идеите бяха мои, реализацията на мъжа ми. Simple Smile

# 1 073
Браво! Наистина много оригинално изглежда! С тези кулинарни способности сериозно трябва да се замислите за отваряне на ресторант за сурови ястия Grinning

# 1 074
Вери, поздравления!

Тортата много ме впечатли, не спирайте да ни изненадвате   bouquet !

# 1 075
Вери, страхотни неща! Сега разглеждам сайта ви и просто нямам думи! Невероятно е! Браво!  bouquet

Момичета, исках да ви попитам, пада ми косата и вече започва да ме притеснява този факт. И преди ми се случваха така да се каже сезонни косопади, правех разни там "отвличащи" процедури и то спираше от само себе си... Но този път продължава вече над 3 месеца, правих си всякакви маски, тинктури - никакъв ефект. Няма психически стресове при мен, и явно е от промяна в начина на хранене. Дали се случвало при вас след преминаване на веганска диета и на какви храни да наблегна?

# 1 076
По пътя на логиката, че природата ни предоставя нещата в най-добър за консумиране вид, все си мисля, че тези инхибитори на нас не ни пречат толкова много, и ако не ни служат за нещо /а ето, че се оказва, че ни служат все пак за някакво равновесие/, то поне не ни пречат. Например ореха на дървото - чупим черупката и ето го - готов за хрускане!  Crazy
Ако трябваше да се накисне, нещо щеше да го подскаже или да ни се предостави накиснат или де да знам... CrazyНе знам, де, така си мисля.

...Така разсъждавам и аз, но тук и там като срещам разни неща в случая за кисненето се пообърквам, даже ме посещават и такива мисли, че нещо важно не правя както трябва. А липсата на досатъчно време за ровене ме прави съвсем колебаеща....Гледам от съмишленици да "крада" готово решение на въпроса, който ме интерисува... Embarassed

Вери & Милен   bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 1 077
Вери!!! Страхотно е!!! Много серозно се отчете вашата група в празнуването!!! Браво!!!

Аз вчерае експериментирах с крем-супа от червена леща. Сложих и картоф и един много голям (чак се очудих кака е възможно да е био) морков, както и малко кул. Подправките бяха малко сол, малко джинджифил, къри, повечко куркума и чесън (добавен съвсем накрая, нарязан, за да не е така лютив като се пасира). Много хубаво се получи Simple Smile

# 1 078
Страхотни неща! Тортата особено ме впечатли.
Вери, аз отдавна искам да се науча да правя крекери, предполагам във Вашия сайт тези са описани, нали?
Можеш ли да ми дадеш съвет като за напълно начинаещ за най-най-най простите /но вкусни, разбира се/ крекери?
Благодаря ти предварително.

My_Moonka, моята коса също пада от време на време. Не съм забелязала да се е задълбочило при спирането на млечните /месо не ям от много време/. Знаеш ли при мене как изведнъж спира косопадът? Като се подстрижа:) Не, че е много дълга косата ми, обаче просто действа това да я освежиш. А иначе според мене никакви мазила няма да ти помогнат, външното лечение никога не помага, а когато има изключение от това "никога", то е толкова нетрайно и временно, че няма смисъл.

Мег, онзи ден леля ми ми донесе моркови от село - става въпрос за Долна баня и по-точно вилната зона, от някаква съседна на нашата вила, приятелки на баба ми. Морковите са огромни. Като я питах как е възможно, тя ми каза - гарантирам за тези баба и дядо, че не слагат химикали и т.н., просто ги гледат с любов. Wink Сигурна съм, че в масовия био случай не ги обсипват с любов  Joy, но беше просто пример, че явно може да има такава продукция и без химикали. Бащата на мъжа ми например допреди година си поръчваше и тореше с естествена тор, всичко ставаше супер.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 15:27 от Щастливата

# 1 079
Вери, аз отдавна искам да се науча да правя крекери, предполагам във Вашия сайт тези са описани, нали?
Можеш ли да ми дадеш съвет като за напълно начинаещ за най-най-най простите /но вкусни, разбира се/ крекери?
Вече се там, да.
А тези със спанак(зелените), морков(оранжевите и семенцата слънчоглед) и червена чушка(гладките червени) са най-простите крекери, които някога сме правили. Ако нямаш спанак, може и друго зеленило да да сложиш. и също така бяха изключително вкусни и хрупкави. Най-важното е, че са хрупкави, защото децата това търсят.

Благодаря на всички за хубавите думи!

My_Moonka, не мога да помогна, защото не ми се е случвало.

На село и ние торяхме само с естествена тор на пролет. Нищо друго не сме слагали. Освен пръскането на картофите и патладжана срещу колорадски бръмбари. Това беше единственото. Но грамаданска продукция никога не сме имали.

Общи условия

Активация на акаунт